Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Píšete si někdo doma jídelníček? Poradíte jak na něj? Na jak dlouho dopředu ho vymýšlíte a tak? Díky za odpovědi.
Nepíšu a popravdě mě to přijde šílený ![]()
Ale musím se přiznat, že mě to rozesmálo…vzpoměla jsem si na Pelíšky…
![]()
Nikdy jsem to nedělala a vždycky obdivovala holky, které to dokázaly.
Nicméně budu se k tomu muset dokopat, protože po mém nástupu do práce se nám překopal celý režim, organizace vázne a zjistila jsem, že jíme už druhý týden k večeři chleba s lučinou
Takže si to prostě budu muset sepsat a naplánovat pokaždé o víkendu na týden. ![]()
Nepíšu, ale měla bych. Je to super, pro neorganizovaného člověka, jako jsem já, k nezaplacení a k smíchu mi to náhodou ani moc nepřijde. Já se taky moc nebavím, když v 11 jdu k lednici a zjistím, že nemám co uvařit na oběd ![]()
Já teda jídelníček nepíšu, ale vymyslím na 5 dní dopředu a podle toho o víkendu nakoupíme, když jedeme na velký nákup. Jednak všechno nekupuju v místní Bille a Jednotě a jednak se nechci tahat s velkými nákupy.
A jo Pelíšky
, taky vymýšlím za pochodu, ale někdy by se hodilo mít aspoň trochu naplánovaný týden, kolikrát už nevím co vařit
![]()
Pisu na tyden dopredu, ale vetsinou jen vypisu obedy a vecere, co hodlam delat, protoze me nebavi vymyslet, co varit. Napisu, pak si udelam rozpis, co budu nakupovat a od doby, co to tak delam, tak dost usetrim, protoze nenakupuju zbytecnosti.
Nepíšu, u nás se nevaří
. Jinak mě také napadly okamžitě Pelíšky.
Já taky: mami, co je dnes k jídlu? - No co je na jídelníčku? - XY. - No a co vidíš? - Kuře. - Tak vidíš.
Já teda když už si to napíšu, tak na nástěnku to nevyvěšuju
Je to pro můj přehled. A náhodou přemýšlím, že si začnu psát i ty večeře, protože mi přijde, že jíme furt to samé ![]()
Na jednu stranu by ani ta nástěnka nemusela být marná, protože muž je schopen se mě za sobotní dopoledne i 3× zeptat, co bude k obědu a když jde ke stolu, tak to stejně neví ![]()
Jednou měsíčně jezdíme na velkej nákup do města /těstoviny, rýže, mouky a olej je samozřejmost / a pak si sedneme a přemýšlíme co bychom si asi tak dali
a když to sepíšeme, tak podle toho nakupujeme další potraviny. Naházíme je pak do mrazáku a postupně vaříme. Teď jsme např. vyndali maso na guláš ale manžel měl chuť na hovězí na mrkvi. Nebo z karbanátků jsou nakonec boloňské šagety…Takže jídelníček si nepíšeme - chutě se mění.
Tak jsi mě předběhla. To je asi ta první asociace
@Anjes píše:
Co vidíš?? KUŘE! Tak vidíš…
A vy byste nebyly vděčné, kdyby vám muž takto vymyslel a vyvěsil jídelníček? Já kolikrát jo. Jednak kolikrát něco uvařím k večeři a on mi řekne „hm, to jsem měl dneska na oběd“ a jednak jsem furt ještě nenašla, jak se vaří to „cokoli“, co po mně pořád chce ![]()