Krémy do cukroví

196
25.11.12 21:58

Krémy do cukrovi

Ahoj holky:)
Jaky kremy delate na Vanoce do cukrovi-do vosich hnizd, orechu a ruznych plnenych kolecek a rohlicku:)?
Kdyz pisnete i recept budu rada.
Diky a hezkej vecer :mavam:
 Lucie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1611
25.11.12 22:03

Přidávám se, ráda bych získala dobrý kávový krém a krém do laskonek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
25.11.12 22:05

Kávový krém
200 g másla
150 g cukru
2 žloutky
studená silná černá zrnková káva (mamka včetně zrnek)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
25.11.12 23:43

@Jellyx Ahoj. Jediný krém, který na Vánoce používám, je do vosích hnízd (vloni jsem ho poprvé dala i do medových trubiček). Míchám jen máslo, Salko a cukr (krupicový, mám ráda, když to křupe :lol: ). Poměr jen od oka, podle chuti. Salko kupuju jen to v tubě, bohatě to stačí, s krémem to nepřeháním.

Nic jiného krémy neplním, aspoň to pak dýl vydrží (já krémové cukroví moc nemusím a manželovi musí stačit to, co dostanem od našich :mrgreen: ). Neplním ani laskonky, miluju je jen tak, bez náplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1611
26.11.12 10:21
@Ukulina píše:
Kávový krém
200 g másla
150 g cukru
2 žloutky
studená silná černá zrnková káva (mamka včetně zrnek)

A jaký je postup? Cukr se šlehá se žloutky nad vodní lázní a po vychladnutí se přidá máslo a káva? Já právě vůbec nemám zkušenost s tímto typem krémů (nad vodní lázní), mamka dělá jen máslo cukr a přidá pudink. Na buchty ještě do toho tvaroh. Právě bych chtěla zkusit něco nového…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
26.11.12 10:24

@Anabellkaa Určitě se to nešlehá nad vodní lázní - jen všechno smícháš (našleháš) dohromady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1611
26.11.12 10:48
@Ukulina píše:
@Anabellkaa Určitě se to nešlehá nad vodní lázní - jen všechno smícháš (našleháš) dohromady.

Syrový vejce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
26.11.12 10:49

@Anabellkaa Ano! :) Žloutky se do krémů dávají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.11.12 10:51
@Anabellkaa píše:
Syrový vejce?

Já teda taky znám cukr se žloutkama do pěny nad párou, počkat až to vychladne a pomalu přidávat do másla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1611
26.11.12 10:52
@Ukulina píše:
@Anabellkaa Ano! :) Žloutky se do krémů dávají.

Aha, tak to riskovat fakt nebudu. Zvlášť v těhotenství. Koukala jsem na několik receptů s vajíčky na netu a 90 % se šlehalo s cukrem v páře do zhoustnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
26.11.12 10:56

@Anabellkaa Tak v těhotenství bych to taky nejedla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.11.12 11:02
@Anabellkaa píše:
Aha, tak to riskovat fakt nebudu. Zvlášť v těhotenství. Koukala jsem na několik receptů s vajíčky na netu a 90 % se šlehalo s cukrem v páře do zhoustnutí.

To já taky ne, budem muset zůstat u starejch osvědčenejch :D a nový zkusit až příští rok :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
3.12.12 11:32

mléčný krém
mám dotaz, chtěla bych udělat do cukroví mléčný (smetanový) krém, ale nemužu najít recept na to co bych si představovala. moje představa je něco jako je v kakaových diskosušenkách. poradíte někdo něco vyzkoušeného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí