Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Ariadne Tak mě je dělala onehdá máma, když jsem na vánoce marodila a zrovna jako díte „ujížděla“ na ježcích.
Ale ona jen vzala klasické koule co jsme dělali obalované v kokosu, vytvarovala čumáček, a pak už jen polila čokoládou, posypala kokosem, kápla tři kapky jako nos a očička a bylo hotovo.
Myslím že si to snadno každý přizpůsobí a ve většině rodin se nějaký tyhle nepečené „koule“ dělají (tuším že je to stejné těsto jako na vosí hnízda a plnění košíčků?)
A nedělají se klasické nepečené kuličky, které se obalí marcipánem, vytvarují do požadovaného tvaru, marcipán s enůžkami nastříhá jako bodlinky a dodělají se oči a nosánek? Pak to suché nebude.
http://www.toprecepty.cz/…oveho-testa/
dělala jsem je minulé Vánoce a všem chutnali
Taky jsem dělala tyhle ježky minulý rok. Recept jsem měla z mimibazaru. Byla s tím hrozná piplačka a nakonec nám ani nechutnali ![]()
Ježky jsem dělala z lineckého a plnila je mandlí. Piplačka šílená, nicméně děti to neocenily.
Raději si daly klasické linecké, které bylo slepené marmeládou. Oči a čumáček jsem nanášela párátkem, zbytek štětečkem.
Ježky jsem pekla ty z odkazu od @Lola29 loni a všechny mi zbyly, nikdo to nejedl ![]()
Ahoj, poprvé jsem zavítala do téhle sekce diskuze. Dívala jsem se po receptech na netu na tohle cukroví, ptž mě zaujal tvar a je to něco nového, ale všude psali zkušenosti, že těsto bylo suché, bez chuti atd.
Nemáte prosím někdo osvědčený recept na tyhle ježky? plus nějaké rady, jak na zdobení čokoládou, aby to vypadalo pěkně?
Díky moc