Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky. Možná jsem blázen, ale po tom, co se dělo a děje ohledně nebezpečného alkoholu obsahujícího metylalkohol už se opravdu bojím koupit i rum na pečení vánočního cukroví. Předpokládám, že při nákupu ve velkých obchodních řetězcích snad nic nehrozí, ale člověk nikdy neví. Zajímalo by mne proto, jestli případný metylalkohol má šanci „přežít“ vysokou teplotu, které je cukroví při pečení vystaveno. Hrozí tam nějaké nebezpečí? Nejsem chemik, takže v tomhle opravdu tápu.
Nedavno o tom mluvili v TV, ze na peceni to je naprosto bezpecne, protoze se to „vypece“. akorat pokud mas nejaky z pochybneho zdroje, tak nedavat do kremu, ktere se nepecou.
Pokud koupíš kvalitní rum daloby se říct značkovej, neměl by být problém, existují ale internetové stránky kde si můžeš danou flašku ověřit, napíšeš tam číslo kolku a stahneš si certifikát, taky jsem se bála a manžel mi dal tenhle tip…jako číšník takhle ověřuje každou koupenou lahev s obsahem víc jak 30% alk.
Na tohle jsem taky zvědavá. Ale myslím, že pečením by se měl odpařit. Ale co nepečené cukroví a do krémů?
Naštěstí máme výrobce rumu skoro za rohem, tak dojedu natankovat přímo do fabriky. Tam to snad bude čistý.
Jo, pečením se to odpaří…
ale myslím, že lahví ze supermarketu se asi neotrávíte…
bála bych se chlastu z takových těch večerek, od vietnamců a pod.
Ve velkých supermarketech se opravdu nebojím, nedovolí si kupovat alkohol bůhví kde, navíc po té aféře.
A i kdyby, metanol se při vyšších teplotách vypaří, stejně jako alkohol ![]()
Co se týká alkoholu do krémů, dává se tak malé množství, že se vám ani neudělá špatně. Jsem chemik ![]()
Já jsem letos srab
Koupila jsem si aroma. Rum dávám hlavně do nepečeného a pak do krému. Takže radši ee.
Leda kdybych měla cestu do jindřichova hradce a koupila si přímo u zdroje ![]()
Taky tomu moc neverim, holt davova hysterie me strhla s sebou
Kdybychom nevedeli, co se delo, tak se nam nic nestane. Vzdycky kupujeme tuzemak od bozkova, tak snad nam nevypadnou oci z dulku ![]()
Holky, fakt tady řešíte blbosti, bez urážky
OD toho cukroví se dává max. 1.2 panáky, víc ne, a jí to několik lidí…aby člověk měl nějaký problémy, na to je potřeba nejmíň tak ta decka na osobu
takže klidně pečte, určo se neotrávíte ![]()
A pečením se alkohol vypauje, takže v cukroví, jestli tam naký zůstane, tak je nepatrné množství.
@isand píše:
Na tohle jsem taky zvědavá. Ale myslím, že pečením by se měl odpařit. Ale co nepečené cukroví a do krémů?
Naštěstí máme výrobce rumu skoro za rohem, tak dojedu natankovat přímo do fabriky. Tam to snad bude čistý.
Taky věřím!!! Přívezli mi přímo z pumpy!
@petrul píše:
Ve velkých supermarketech se opravdu nebojím, nedovolí si kupovat alkohol bůhví kde, navíc po té aféře.
A i kdyby, metanol se při vyšších teplotách vypaří, stejně jako alkohol
Co se týká alkoholu do krémů, dává se tak malé množství, že se vám ani neudělá špatně. Jsem chemik
Tak já vim, že se to pečením odpaří, ale stejně se bojím a jsem ráda, že mam 2,5 flašky z minulýho roku
A počítám s tím, že mi minimálně ty 2 zbydou na další vánoce
![]()
Holky nešilte!!! Já mám hospůdku a rum nalívám denně. Kupujem Božkov z velkoobchodu. Na každé faktuře je ručně vyplněn „rodný list“ alkoholu nad 30 procent.