Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj dámy a slečny, všude se na nás valí tuny receptů, ženské časopisy přetékají speciály na pečení cukroví, určitě máte taky od maminek nebo tchýní, babiček zaručené domácí ověřené recepty… Jenže, skoro nikde se nedočete, kdy začít co péct aby to nebylo moc brzo nebo moc pozdě…
Poradíte, kdy se co dělá? Rozvrh prací…
Případně nějaké tipy a podobně. Krasný předadventní čas!
http://www.tvorivost.estranky.cz/…-zdobene.jpg
Já jsem asi rychlík, ale v prosinci bych to nestíhala…mám čtyři druhy - ještě pak před Vánoci dozdobit. Ještě péct budu, ale chtěla jsem mít něco hotového ![]()
Peču vše tak kolem mikuláše - linecké, vanilkové rohlíčky, vosí hnízda a perníčky + chaloupku ![]()
@SarkaLo no to seš tedy mega rychlík ![]()
já nevim, jestli už mám začít něco péct nebo jestli není moc brzo…
@oilily_girl Normálně bych začínal taky až kolem Mikuláše, ale vím, že nebude čas, tak jsem něco málo už upekla
Klidně začni později ![]()
Já začínala většinou po mikuláši péct, lepila jsem týden před svátky a tak dva tři dny předem /jak vycházel víkend/ jsem dělala nepečené.
@Mar__tanka1983 Děkuju za stručný rozpis, toho se budu asi držet
@Sati tak to je nějaká megavýroba, ne? ![]()
@SarkaLo jo to já právě taky nevim, jak na tom budu časově… ![]()
@oilily_girl já začínám teď o víkendu. je sice času dost, ale nerada se honím. zatím upeču perníky linecké, pak postupně další „suché“…
lepit zdobit a podobně to pak nechávám na prosinec, jak to vyjde. krémy, nepečené a pod. až uplně před vánoci. řídím se dle švagrové, kt. jeden čas pekla i na zakázku, tak dycky zjišťuju, zda už můůžu ![]()
Mám zatím jen vanilkové rohlíčky, příští týden se chystám na perníčky, ty by se měly dělat nejdřív. Potom se chystám na linecké, vosí hnízda atd.
Já začínám péct po Mikuláši -mám všechno suché, jen linecké plním marmeládou. Krémy nemáme rádi a nepečené kuličky dělám tak 4 dny před svátky-to je hned. Peču už jen 9 druhů-žádných 15 jako kdsi
-pak jsme tlustí na tři prsty
.A peču klasiku-vanil. rohlíčky, čokoládové věnečky, ořechové kvítečka, badyánové prasátka, klubíčka, pracky, nepečené tatrankové kuličky a rafaelo.
Já má teda zatím jen perníčky. A budu už péct jen linecké a rohlíčky a z nepečených vosí hnízda. Ale jinak to hrotit nebudu ![]()
Peču až od mikuláše, jinak by to bylo staré a upéct cukroví přeci není takový problém. Jen nepečené dělám až 22.12
@Marka76 Prej „jen“ 9 druhů ![]()
já dělám super perníčky, co se dají jíst hned, pak čokoládové lanýže - jednoduché a efektní, akorát to chce pořád skladovat v chladu…klasiku nechávám na mamince a tchýni, já zkouším kde co vyhrabu v časopisech, co se mi zalíbí a taky hnízda, páč sem si na to koupila sadu od Tescomy
Peču každý rok 11 druhů a začínám vždy první adventní víkend perníčkama a končím cca 4 dny před Štědrým dnem nepečeným…
A už se nemůžu dočkat, až začnu ![]()