Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Hoj holky letos sice budu péct tradičně z lískáčů ale chci zkusit i mandlové, hodte sem prosím nějaký zaručený recept na dobré těsto:)Moc děkuji:)
200 gramů hladké mouky, 120 gramů másla, 80 gramů mletých mandlí, 30 gramů moučkového cukru.
Vypracujeme těsto, které necháme minimálně 3 hodiny v chladu odležet. Z těsta vytváříme rohlíčky, pečeme na 200 °C. Po vychladnutí růžky namáčíme do čokolády.
@náhradní maminka píše:
200 gramů hladké mouky, 120 gramů másla, 80 gramů mletých mandlí, 30 gramů moučkového cukru.Vypracujeme těsto, které necháme minimálně 3 hodiny v chladu odležet. Z těsta vytváříme rohlíčky, pečeme na 200 °C. Po vychladnutí růžky namáčíme do čokolády.
fakt na 200?
to budu mít spíš spálený než upečený
moje trouba peče jak blázen
Ale dík az recept zkusím co nejdřív tak snad se těsto nebude drobit:)
Ja teda pouzivam normalni recept, jen misto liskovych davam mandle, netusila jsem, ze jsou i nejake specialni mandlove rohlicky.
Já mám elektrickou a peču většinu na 200 ale pokud máš vyzkoušené jiné cukroví na míň, tak klidně peč tak jak jsi zvyklá, určitě záleží na tom jak je kdo zvyklý a jak mu právě trouba peče. Moje babička trouba stará přes 20 let je ráda že ještě peče. Třeba až si koupím novou, tak tu budu opravovat stupně ve svých receptech, takhle jsem to opsala.
@náhradní maminka píše:
Já mám elektrickou a peču většinu na 200 ale pokud máš vyzkoušené jiné cukroví na míň, tak klidně peč tak jak jsi zvyklá, určitě záleží na tom jak je kdo zvyklý a jak mu právě trouba peče. Moje babička trouba stará přes 20 let je ráda že ještě peče. Třeba až si koupím novou, tak tu budu opravovat stupně ve svých receptech, takhle jsem to opsala.
no já pekla ted perníčky na 170 a bylo to fakt snad za 10 minut hotové
tak se bojím co by to udělalo na 200 ![]()
@ncc1701 píše:
Ja teda pouzivam normalni recept, jen misto liskovych davam mandle, netusila jsem, ze jsou i nejake specialni mandlove rohlicky.
to mě napadlo taky ale zas aby to těsto pak nebylo mizerný ![]()
@Crystal87 píše:
to mě napadlo taky ale zas aby to těsto pak nebylo mizerný
To „moje“ to spis vylepsilo ![]()
@ncc1701 píše:
To „moje“ to spis vylepsilo
fakt?
já nevím vid mandlový budu dělat prvně ![]()
Taky zkusim recept, rohlíčky nedělám páč všichni doma krom mě jsou alergický an ořechy. a letos mi právě někdo poradil dát do toho místo ořechu mandle
@spiky01 píše:
Taky zkusim recept, rohlíčky nedělám páč všichni doma krom mě jsou alergický an ořechy. a letos mi právě někdo poradil dát do toho místo ořechu mandle
Mandle nejsou ořechy? ![]()
@monika32 píše:
Mandle nejsou ořechy?
tak ajsně že se řadí mezio ořechy ale není to tak silný alergen (u dcer alergie není potvrzená, držím jen preventivně kvuli ae) a manželovi vadí jen vlašáky a lískový
@spiky01 píše:
tak ajsně že se řadí mezio ořechy ale není to tak silný alergen (u dcer alergie není potvrzená, držím jen preventivně kvuli ae) a manželovi vadí jen vlašáky a lískový
No ono totiž spojení že celá rodina je alergická na ořechy a ty místo ořechů dáš madle je úsměvné. Jsem se až ptala manžela jestli jsem de*il nebo jestli je mandle ořech
![]()
@monika32 píše:
No ono totiž spojení že celá rodina je alergická na ořechy a ty místo ořechů dáš madle je úsměvné. Jsem se až ptala manžela jestli jsem de*il nebo jestli je mandle ořech![]()
![]()
jojo, jak jsem si to po sobě přečetla tak máš pravdu
na tý mateřský člověk blbne ![]()