Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Tak nějak přemýšlím jaké tedy koupit dobré filé na vánoční stůl. Kapra jím jen já a zbytek rodiny filé. Kupuji nowaco, ale někde jsem četla, že nic moc kvalita a pangasius taky hrůza. Ráda si nechám poradit. Děkuji moc za vaše příspěvky.
Já se obávám, že na dnešním trhu kvalitní filé ani není.
Raději bych volila chlazeného lososa a nebo mořskou rybičku
A co tresku??
Jinak já mám teda dotaz uplně stejnej, chtěla bych dělat norskou rybí polívku na Vánoce, ale taky je tam třeba nějaká rybka nebo filé a také nevím jaký.
Pangase rozhodně ne to je hnus ![]()
V jednom z posledních Dtestů vyšly nejlépe filety AHquality z Alberta
Taky bych asi volila lososa. Filé si myslím, že bude prakticky všechno stejné. Btw holky, víte, že ten mail se strašným pangasem byl hoax http://www.hoax.cz/…-to-k-jidlu/.
Příspěvek upraven 21.11.12 v 15:21
Filé nekupuji ( myšleno seštorované maso a z něj uplícané úhledné čtverečky. Kupuji jedině filety, nejlepší jsou Albert Quality z tresky, bez glazovacích solí
@Lussye děkuji za tip, jen se ještě hloupě zeptám kde se dá koupit. Děkuji ![]()
@MisaHanuska Děkuji určitě koupím. A lososa nejedí zase jen já ![]()
Mě teda taky přijde, že v obchodech to filé stojí za prd. Dostali jsme od známýho tresku kterou ulovil v Norsku a to se nedá prostě srovnat. Ta chuť a člověk má pocit že jí fakt maso a né jakysi smradlavy blato.
Já filé taky nekupuju vůbec, hlavně po reportáži v televizi, kde říkali, že obsahuje snad víc vody než masa ![]()
Hm, tak my chodíme do rybárny, mají tam taky „filé“, ale krapet jiný kvality než mražený v supermarketu (zrovna mi volal manžel co má vzít, bude losos
). určitě se v každé větší dá vybrat z několika druhů ryb bez kostí
Filé vážně nekupuju, pouze rybu celou… a pokud možno ještě čerstvou ![]()
Tak když nejíte kapra, nabízí se hodně možností - taky kapra nejím. Co losos, taková klasika, nebo candát, pražma? Jsou to výborné ryby… A nebo klasické řízky ![]()
Kupuju jedině tresku nebo lososa, pokud možno chlazeného v rybárškém obchodu. Pangasius je akorát tak hnus napuštěnej horou vody… Ono stačí číst na obalech, když je 20 % vody, nesvědčí to rozhodně o ničem dobrém. Jinak pokud jde o ryby, nejlepší jsou dravci (candát, štika), nebo u nás potom jede kapr a losos. Pstruha nekupujem, chlap ho nemá rád, ale já ho i můžu..