Tyhle perníčky nejlépe chutnají, když si odpočinou v nějaké uzavíratelné krabičce společně s kouskem rozkrojného jabíčka, jsou pak krásně vláčné a voňavé. Jestli tedy nezmizí hned po vychladnutí z plechu.
Postup
Mouku, prášek a cukr smícháme, přidáme vejce, koření, teplý med,
ořechy a vypracujeme těsto. Necháme alespoň 1 hodinu odpočinout. Potom
vyválíme, vykrajujeme a pečeme. Já je peču na 160´C, mám elektrickou
troubu. Je třeba je hlídat, aby se nespálily. Pečeme do růžova. Upečené,
ještě horké, potřeme rozkvrdlaným vejcem.
Zdobení se meze nekladou.
Autor: rybářka
Ingredience
- 350 g hladké mouky
- 1/2 balíčku prášku do perníku (bez fosfátů)
- 100 g třtinového moučkového cukru
- 2 vejce
- 1 lžička mleté skořice
- 1/2 lžičky mletého hřebíčku
- 2 lžíce medu
- 80 g mletých vlašských ořechů
Doporučená příloha
káva, čaj
Chutnalo vám? Okomentujte recept Vánoční ořechové perníčky
Váš příspěvekPřečtěte si recept na Vánoční ořechové perníčky