Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Filé žádné… ale jestli chceš něco dobrého, kup mraženého tuňáka, v Globusu nebo v Kauflandu mají dobrého, porcovaného po 350g od Kimbexu, je to v takovém tmavozeleném obalu… stojí to asi stovku, uděláš z toho dvě až tři porce a chutná to víc jako maso než ryba… tak to určitě bude chutnat i těm, co nechtějí kapra nebo lososa… a je to stokrát lepší než filé, chutnější, kvalitnější, žádná slisovaná směska zbytků ryb a vody…
Já vím, že není nad čerstvou rybu, ale to už by bylo o kapánek dražší… ![]()
My teda z filé kupujeme nejradši z Lidlu, jsou to slisovaný kostky, ale opravdu vynikající, zamražený a zpracovaný prý už na moři, fakt je super. 4 kostky 400g stojí 60 nebo 70 kč, v akci občas i 40 kč
nebo ty z alberta jsou taky docela dobrý, ale Lidlový jsou Lidlový ![]()
@slavuska1 píše:
My teda z filé kupujeme nejradši z Lidlu, jsou to slisovaný kostky, ale opravdu vynikající, zamražený a zpracovaný prý už na moři, fakt je super. 4 kostky 400g stojí 60 nebo 70 kč, v akci občas i 40 kč
Taky kupujeme to samé filé v Lidlu, stojí 59 Kč a je nejlepší ![]()
Btw O Vánocích kupuju čerstvého kapra pro sebe i syna a pro chlapa filety z lososa ![]()
Taky kupujeme ty kostky z Lidlu. Nebo pak mraženýho platýze v Globusu. Nemá kosti, takže pro našeho prcka je to ideální.
Snažím se kupovat chlazené ryby (v Globusu- losos, jemňoučký a dobrý je též okoun nilský, světlá treska) hlavně kvůli prckovi, občas koupím mražené v Albertu či Globusu, čtu, aby neměl „éčka“ a měl co nejmíň vody na sobě. Ale bohužel jsem viděla v tv reportáž, že oni sice musí udávat na obalu procenta vody, co nabalí navrch jako glazuru, ale nemusí udávat už vodu, co jí napustí dovnitř masa (po „zpracování hned na moři“- tam prý sice hned zmrazí, ale přivezou na souš, rozmrazí a pomocí nějakých dalších chemikálií dostanou dovnitř další hromadu vody, zase zamrazí), není pak divu, že dám do trouby pekáč plný filet na zapečení a vyndám ostrůvky plovoucí uprostřed pekáče
.
@Samamama Nene, pokud je napsáno zmraženo a zpracováno na moři, je to OK. HOrší je, pokud to tam není, pak to znamená, že to na moři zmrazí do velkých krychlí, na souši pak rozmrazí, tím se ztratí sposta vody v rbě přirozeně obsažené v buňák, co popraskají, takže jí pak dodávají glazováím solí, která váže spoustu vody.
V té reportáži to právě říkali i o těch „zpracováno přímo na moři“, že je taky rozmrazují, tak mě to právě naštvalo, protože jsem aspoň těmto dost věřila, ale samo nevím, na rybolovné lodi jsem nebyla
a můžu jen doufat, že to fakt tak není. Ale to, že mi z těch ryb po zapečení zbyde sotva polovina pevné hmoty, je fakt
.
Pangase bych nebrala, nejlepší by bylo najít v okolí obchod, kde prodávají ryby čerstvé, chlazené ![]()
@alanis já vím akorát o jednom v Brně…a vlasně i ve větším Tescu mívají ryby chlazené, třeba by se tam treska našla, nebo něco jiného podobného ![]()