Pískavý kašel

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10351
5.5.13 17:50

Pískavý kašel

Ahoj, říká vám něco pískavý kašel? Mně totiž ne, tak se ptám :) Dcera měla obyč. nachlazení- 1,5dne teplota, 2dny horečka, dnes druhým dnem teplota kolem 37st. Rýma, kašel nejdřív suchý, pak „mokřil“, až má teď vyloženě jak se říká vychlastaný smích a když zakašle, na konci je taky taky takový vychlastaný zvuk až pískání. Je to normální?- ještě jsem se s tím nesetkala..K dr se chystám, když se nic nepoto, tak v úterý, aspoň na poslech (mladší to schytala taky, ale vše mělo úplně jiný průběh, což mě taky udivuje), kvůli mladší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4773
5.5.13 18:15

@zuzouš poslechni jí na zádech, pokud uslyšíš pískání tak to je zánět průdušek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
5.5.13 18:19

Já i syn při kašli pískáme a máme astma :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
5.5.13 18:29

Záda nic, při dýchání nechrčí a astma..já vim, že možný je všechno, ale že by se astma pojilo s teplotama a navíc oba s manželem astmatici nejsme :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
5.5.13 18:38

Mně se astma rozvinulo letos (36 let) po vleklém zánětu průdušek, při nádechu sýpání, výdech a kašel pískání. Netvrdím, že je to určitě astma :kytka: Jen mě to tak napadlo, sama jsem netušila, že bych ho mohla mít.
Možná by to mohla být i laryngitida :think:
Přeji hodně štěstí a brzké uzdravení :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2791
5.5.13 18:49

Pískavý kašel nebo takový kokrhavý kašel??? tak to by značilo laryngitidu tedy záňeť hrtanu… což je docela nebezpečný! Je na tom možnost udušení! Šup k doktorovi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
5.5.13 19:01

Pískavý kašel jak tu píšou holky zánět průdušek nebo astma!! K dr by to určitě chtělo. Já si kdysi myslela když mi malá pískala že je nastydlá, měla půl roku a nakonec to bylo astma, u vás bych tipla na klasický zánět průdušek když máte i horečku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2791
5.5.13 19:04

Jo to bude spíš pravděpodobnější :) že spíš astma… kdyby měla takovej kokrhavej kašel tak to je špatný.. ale tak říkáš pískavý tak bych se taky přiklonila spíš k astmatu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
5.5.13 19:17

Laryngitidu měl bratr jako dítě a to znělo jako kdyby „štěkal“.. s tou bych si nezahrávala.. bratr se málem udusil.. já mám astma a když se nadechnu nebo kašlu tak mi to píská

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3611
5.5.13 19:29

Jak už tady bylo psáno kdyby to byla laryngitida, ta se tedy většinou projevuje v noci kdy jde spát téměř zdravé dítě a je to takový jakoby štěkavý kašel, pomůže na to hodně vyvětrat, my jsme měli v době kdy mrzlo tak jsme v noci šli ven na hodně studený vzduch a nebo taky pomáhá dýchat vzduch z otevřeného mrazáku, no a máme léky napsané od dr. na to, poprvé jsme nevěděli a jeli jsme na pohotovost, bylo to takové sýpavé kašlání, až se skoro dusil, ted už aspon víme jak zareagovat, no a tak aspon hodně větráme, vlhčíme vzduch. At je malá brzo v pořádku, ale k dr bych šla asi co nejdříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3611
5.5.13 19:30

Jak už tady bylo psáno kdyby to byla laryngitida, ta se tedy většinou projevuje v noci kdy jde spát téměř zdravé dítě a je to takový jakoby štěkavý kašel, pomůže na to hodně vyvětrat, my jsme měli v době kdy mrzlo tak jsme v noci šli ven na hodně studený vzduch a nebo taky pomáhá dýchat vzduch z otevřeného mrazáku, no a máme léky napsané od dr. na to, poprvé jsme nevěděli a jeli jsme na pohotovost, bylo to takové sýpavé kašlání, až se skoro dusil, ted už aspon víme jak zareagovat, no a tak aspon hodně větráme, vlhčíme vzduch. At je malá brzo v pořádku, ale k dr bych šla asi co nejdříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
5.5.13 19:49

Já bych dávala pozor na tu laryngitidu. Už dvakrát jsme jeli na pohotovost pro včeličku do zadečku. Syn má stejné příznaky. Teploty, nachlazení, strašně chraptivé kašlání, i když se zasmál. Hlavně hodně větrat a rozprostřít po místnost namočené ručníky, pleny… cokoli. Tím se nic nezkazí a lépe se bude dýchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
5.5.13 21:03

Laryngitidu měla někdy v 10měs, lehkou bez atb, ten kašel mi přijde trošku jiný. Ale kdyby to lar.byla, snad bych i byla ráda, noční záchvaty nemá a vůbec záchvaty jako takový nemá ani přes den, prostě jen zakašle. Takže bych aspoň věděla, že to normálně doléčíme doma, tehdy taky nic spešl nedostala, jen klasický kapky na kašel. Uvidím zítra, jestli to půjde tak jak doteď, nejspíš nebude mít zítra ani tu teplotu. Kdyžtak zavolám mudře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
6.5.13 09:11

Dcera má bronchitidu a při dýchání chrčí a i píská, trvá to už dlouho a máme doporučení na alergo, můe to být astma ale nemusí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Delučník
6.12.13 11:23

Astma

Je to možné…jsem také nemocný už skoro týden, kašel mi přešel na „pískavý“ a mám pocit, jako bych měl astmatický záchvat…rozkašlu se a prostě nemůžu přestat…inhalátory jsem vyhodil kvůli tomu, že už jsem byl vyléčen a přes rok jsem žádný záchvat neměl.
PS: Od nás z rodiny také nikdo nikdy neměl astma nebo alergii…jsem první. Vše je možné.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA