Pití čaje ve 4 měsících

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
4.7.24 09:25

Pití čaje ve 4 měsících

Zdravím,

tchyně, které je 70, nám stále říká, ze by naše malá měla už dávno pít čaj, ze jinak bude mít malá málo tekutin a bude dehydratovaná. Malá je plně kojena a tchyně měla deti všechny na UM. Každý den zkouším podávat Heřmánkovy čaj, ale malá si jen hraje s flaskou a ten dudlík kouše. Zkoušeli jsme různé typy láhví i dudlíků, ale neúspěšně. Možná parkrat si cucne, ale většinou to vyplivne nebo ji to vytece koutkem ven, přitom příkrmy a presnidavky normálně polyká.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35612
4.7.24 09:27

Z kojení má dost tekutin. Ale zkousejte ji dal dávat čaj nebo vodu k prikrmum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9275
4.7.24 09:29

Za mě to děláš dobře. Nenutit jen nabízet. Starší dítě se napilo rádo, bavilo ho to. Ten mladší teď lahvičku s vodou nechce ani vidět :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
4.7.24 09:32

Přestaň slepě poslouchat to, co ti radí tchyně, jinak za chvíli budeš posazovat, vodit za ručičky, dávat med na dudlík a odvar z makovic :roll: Pokud kojíš na požádání, bohatě to stačí. Ve velkých vedrech můžeš nabízet vodu (čaj je taky přežitek), ale rozhodně nenutit. Tekutiny je potřeba dávat až v příkrmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
4.7.24 09:33

Tekutin má z kojení dost, ale pokud už má více příkrmů či jsou velká vedra, vodu bych dítěti nabízela. Můžeš zkoušet lahvičky, dávat vodičku lžičkou. Ale to mlíko je pořád ještě stěžejní, netraP se tím.

• Citovat
  • Upravit
Janli
4.7.24 09:34

Proč dáváš čtyřměsíční plně kojenýmu dítěti přesnídávky a příkrmy? To je zbytečně brzo.
Kojený dítě vodu ani čaj nepotřebuje.

• Citovat
  • Upravit
2990
4.7.24 09:59

K prikrmum uz vodu podavat muzes, ale zadne z mych deti tomu moc nedalo, dokud byly kojene…bych to v tomhle veku absolutnw nehrotila, predpodkladam, ze ty prikrmy spis ochutnava, z kojeni ma tekutin dost…max treba zkusit par lzicek vody…na caj se vybodni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Merunka007
4.7.24 10:04

No příkrmy jí docela jdou 😀 skoro vždy sní celou tu malou skleničku (125g) @Beruska999999

• Citovat
  • Upravit
32873
4.7.24 10:20

Nedávala jsem nic navíc. V létě jsem kojila klidně co půl hodiny. Děti mám první dvě jarní a tekutiny navíc měli až tak od 7-8 měsíců. Víc tak od 10-12 měsíců. Kojila jsem 13 a 15 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2990
4.7.24 10:37

@Merunka007 : ty jo, tak to je husty v tomhle veku. Tak treba zkus par lzicek te vody, normalne na lzicku…ale nezblazni se to, me se fakt deti rozpily az po odstavu, a to jsem starsiho kojila temer 2 roky :mrgreen: Obcas si vody cucnul, ale stejne az tak nekdy bliz k roku, a vetsi mnozstvi az po ukonceni kojeni. Kojeni v tomto funguje jinak jak UM :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11797
4.7.24 11:06

Mám dvě děti, jedno bylo na um druhé kojené..dokud měly jen mléko nedávala jsem žádné tekutiny navíc…max pár lžiček fenyklového čaje kvůli prdikum. Pití až s příkrmy…starší jak byla na láhev zvyklá tak pila celkem vpohode hned..mladší kojeny ten pití moc nechtěl dokud měl mléko…začal víc pít až když začaly v létě hořká a mléko mu přestalo chutnat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1774
4.7.24 11:20
@Anonymní píše: Více

Jako bych slyšela svoji tchýni, je jí už přes 70, takže budou podobná generace. S čajem začala snad hned při příjezdu z porodnice. A hučela to do mě snad 4 měsíce a to i přesto, že se mnou byla u doktorky a ta jí řekla, že do 6 měsíců pouze MM. Kojené dítě si do 10 měsíců na pití vystačí s MM. Až od konce 10m by dítě mělo pít něco jiného, takže do té doby pouze nabízet a nenutit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148296
4.7.24 11:26

Pokud plně kojíš není třeba se bát dehydratace. A na tchyni se nezlob, do nás to taky ještě hustili že čaj čaj čaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16187
4.7.24 12:34

Kojíš, tekutin má dost. Dala jsem fenyklovy odvar na lžičku, když bolelo bříško, jinak nebylo potřeba :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.7.24 20:28

Obě dcery do 6m jen kojené, od 6m trochu vody k jídlu z kelímku/panáku, učí se samostatně pít…čaje nedávám a nebudu…první dcera občas vypila trochu čaje ve 3letech, druhá má 9m a radši ji nakojím, než učit na čaj…mně do toho naštěstí nikdo nekecá, je to na nás a hlídací babička je moje mamka a s tou se domluvíme, co už může :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko