Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat jestli vaše děti můžou během vyučování pít.
Ptala jsme se syna a prý že jo a někdy paní učitelka jim řekne v hodině že se všichni napijí ale to bylo asi jak byly v červnu vedra ![]()
Děkuji za odpovědi, syn má novou učitelku, dnes byly 2 hodiny venku, po návratu do třídy se některé děti napily a dostaly poznámku za nekázeň v hodině, bývalá pí. učitelka jim dovolovala pít kdykoliv měly žízeň.
Příspěvek upraven 22.09.15 v 15:57
Jednou na nás učitelky na střední zkoušeli že při hodině pít nesmíme a moc jim to nevyšlo. U malých dětí mi příjde absolutně absurdní jim to zakazovat. Jen musí být naučené se napít a lahev schovat (necucat lahev celou hodinu).
@barča9 píše:
Děkuji za odpovědi, syn má novou učitelku, dnes byly 2 hodiny venku, po návratu do třídy se některé děti napily a dostaly poznámku za nekázeň v hodině, bývalá pí. učitelka jim dovolovala pít kdykoliv měly žízeň.Příspěvek upraven 22.09.15 v 15:57
Hele a jsi si jistá, že ta poznámka byla za to, že se napily? Nedělaly u toho náhodou třeba i trochu bugr, když přišly rozjívené z venku?
Záleží na učitelce, ale většinou ano. Já osobně si myslím, že by to dovoleno být mělo, teda pokud tím dítě vyloženě neotravuje. ![]()
Ucitelka je s prominutim krava a stezovala bych si na ni. Nechat napit a vycurat dite je dle me samozrejmost. Ja si moc dobre pamatuju, kdyz jsem ve druhe tride dostala poznamku, ze chodim na zachod, ale ja mela zanet mocaku, jenze jak to reknete v osmi letech ucitelce, ze litate na zachod porad, nic nevycurate a jen vas to reze? Stydela jsem se.
Co vím, tak teď je celkem moderní děti nechávat napít. Ono taky, když se jich pak 10 během půl hodiny zeptá, jestli se můžou napít, tak to nepochybně ruší víc, než když si každé jen vyndá flašku, napije a zase uklidí. Za nás se na základce na prvním stupni nesmělo, na druhým jak který učitel a na střední už jsme běžně měli hrnek s kafem a nevadilo to.
Moje kamaradka ucitelka nechava deti pitv hodine, ale napijou se treba 2× za hodinu vsichni najednou, protoze u tech prvnaku-druhaku to strasne rusi a zdrzuje ostatni.
Kam ten svět spěje, to už děcka nevydrží tři čtvrtě hodiny bez pití?
Pokud to někteří rodiče berou tak, nedivím se, že v dnešní době máme převážně rozjívené děti, se kterými si vychovatelé nejsou schopni poradit.
Můj názor je ten, že v běžné hodině by pít neměly, měly by vydržet. Co se týče chození na záchod, tak jen velmi vyjímečně.
Pokud přijdou z venku, tak by se napít měly, ale nevěřím tomu, že by to učitelka v situaci, jakou popisuje zakladatelka, nedovolila. Buď se tam stalo ještě něco dalšího nebo dítě taky mohlo podat informaci zkresleně.
@barča9 píše:
Děkuji za odpovědi, syn má novou učitelku, dnes byly 2 hodiny venku, po návratu do třídy se některé děti napily a dostaly poznámku za nekázeň v hodině, bývalá pí. učitelka jim dovolovala pít kdykoliv měly žízeň.Příspěvek upraven 22.09.15 v 15:57
a bylo to urcite za to piti? Nedelaly u toho bugr? Ja bych svym detem tez nekdy dala poznamku, co delaji obcas pri piti. Strkaji se, kloktaji, prskaji, nasledne krkaji… Dokazu si predstavit podobne predstaveni.
Dostali poznámku opravdu za pití, potvrdila mi to maminka, která s nimi byla venku a vracela se s dětmi do třídy.