Pití pro 15měsíční dítě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Pítí pro 15 měsíční dítě
Maminky, co dáváte pít 15měsíčním mimčum. Jak je teď teplo. Dávám malému čaj studený ale moc mi ho nechce pít. Vždy mi ho pil vlažný. A tak se chci zeptat jestli už třeba muže cappy džusi atd nebo štávu??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mám 16měsíčního. Čaj pije pořád (je mu jedno jestli teplý nebo studený), pak mu dávám čistou vodu a doma odšťavněné ovoce /pomeranč, jablko, mrkev, hrušku apod. - klidně mix) Výjimečně upíjí dceři její pití (ta má šťávu, kupuju Yo)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje dítě pije jen čistou vodu a jsem za to ráda… občas nějaký džus koupím ale samo vyžaduje vodu… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aninečka tak nejlepší je voda. Ale malá jí nechce tak dávám šťávu, kupuji ve zdravé výživě šťávu bez konzervantů, snažím se jí hodně ředit. Pokud máš domácí šťávu tak dej tu. Dřív jsem dávala ovocné šťávy (hamánek, ovocné, nedoslazované), ředila jsem vodou, ale vychází to docela draho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nase mala pije jen vodu, kdyz byla nemocna tak caj. Kdyz dzus, delala bych domaci freshe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aninečka Tak mu ho nedávej studený, ale zůstaň u toho vlažného. Ono i v horku je prý lepší pít vlažné, než studené.
Náš syn 17m pije čistou vodu, moc rád má dětský bylinkový čaj (dávám taky vlažný nebo mírně teplý), džusy, mošty, šťávy (ovocné) dávám hodně zředěné a ne denně, syn je stejně moc nechce. Jestli myslíš šťávou sirup s vodou, tak to bych nedávala vůbec.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A domací sirup ředění vodou by mohl??A nebo nějaký sirup bez konzervantu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aninečka To záleží na tobě, co mu dáš, ale sirup, ať už domácí nebo z obchodu, je plný cukru, takže já bych ho nedávala z toho důvodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aninečka dávám čistou vodu.. pokud má žízeň napije se.. pokud ne, nechci to dohánět msláním tekutého sladkého.. Ale pokud to chceš něčím osladit, kup takové ty šťávičky a džusíky pro mimča a nařeď to vodou - třeba čtvrtku š´távy a 3/4 vody. Obyč šťáva a cappy mi nepřijde ještě ideál. Domácí šťávu bych klidně dala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sladke piti davam male (2roky) jen obcas a jen doma pro spestreni. Jinak pije cistou vodu. Na zizen je to nejlepsi. A nechavam pri pokojove teplote.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aninečka Dvouletý pije vodu, řiděné džusy mu nechutnají, čaje vypije nějaké znatelnější množství jen z hrnku rodičů. Takže má vodu i k snídani.
Nevím, proč by i v teple nemohlo dítě pít vlažný čaj. Na poušti si ho beduíni taky nestrkají do lednice. Důležité je, že má dítě příjem tekutin, teplotu bych až tak neřešila (což mi připomnělo moji babičku, která napájela bratrance teplou šťávou, aby v létě náhodou nedostal angínu).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja ted davam male 100% hroznovou stavu domaci naredenou 1:4. To ji moc chutna. Bezne davam vodu ci cajik, ale potrebovala jsem ji nahonit mnozstvi. Ma ted zakazane jakekoliv mlecne vyrobky a chybelo ji tak skoro pul litru tekutin co dostavala rano a vecer mlicko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice Ja kdyz jsem byla mala, tak jsem pila jen stavu s teplou vodou, studena mi a solutne nechutnala. Brrrr, kdyz si na to ted vzpomenu
.
A nekde jsem cetla, ze teple napoje lepe zazenou zizen nez studene a i v lete jsou vhodnejsi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aninečka pokud Ti bude pít vodu, dávej vodu, pokud ne tak klidně dej domácí sirup a hodně ho nařeď. Také nejsem ráda, že malá chce pít sladké, ale bohužel když má vodu, tak pije dost málo (za celé dopoledne se vůbec nenapije), takže já šťávu dávám. A to jinak sladké prakticky nedávám, prakticky jen ovoce, výjimečně piškot, ale stejně někdy po roce začala vodu odmítat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malej mi vodu pít nechce, takže dávám čaj slazený medem nebo stevií, občas džus nebo mošty ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit