Jak mohu podpořit 18měsíční holčičku, aby více pila?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5
10.4.25 23:21

Pití u 18 mesicniho ditete

Ahoj holky, mam doma 18ti mesicni holcicku. S pitim to je des a hruza. Pije stale nutrilon. A piti do ni dostanu snad jen u reklam v TV. Prosim, reknete, ze v tom nejsme samotne.
Proste ona z lahvicky nechce skoro nic a pije jen z mini hrnecku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Přečtěte si, co na tuto otázku „říká náš dětský psycholog“ https://www.emimino.cz/…ekoliv-piti/

Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2324
10.4.25 23:27

Tak UM ma uz jen na spani nebo v noci ne? Taky mam dceru 18m-pije(caj, voda) z toho uciciho hrnicku NUK, ale vypije max 1 denne-coz je kolem 250ml.vic mi pit nechce.
Pred spaním vypije z flasky kravske mleko a v noci UM.
Zkus jine pitko-lahev s brckem, hrnicek..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22839
11.4.25 06:34

V létě se určitě rozpije, bude horko a bude žízeň ;) jinak bych nabízela častěji, zkus koupit jiný hrneček, který ji třeba bude víc bavit, nebo s brčkem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.4.25 21:23

Dobrý den,

věřím, že Vám pomůže také odborník z poradny pro výživu dětí do 3 let na eMiminu - stačí do poradny vložit dotaz.

Lucia z Nutriklubu je připravena vám odpovědět na vaše všeobecné otázky týkající se (nejen mléčné) výživy dětí do 3 let nebo konkrétních výrobků od společnosti Danone (Nutrilon a Hami).

Poradna je pro uživatele zdarma, dotaz lze vložit i anonymně :)

Držím palce :kytka:
Viki :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
23.4.25 22:24

Tady se rada pripichnu pro pripadne tipy, moje dcera uz ma pres 2,5 roku s pitim je to porad hrozny. Nejvetsi uspech ma doma piti z brcka, ale i tak vypije strasne malo. Radsi ani nechci vedet kolik. Zkousime ruzne tocit brcka, ruzne barevne sklenice, hrnecek s kocickou atd., ale vzdy to funguje jen chvilicku, jak se ji to okouka je po piti. Ona nepije jako ze by se normalne napila, ale cucne si a konec, casto nechce ani to. Kdyz ji piti nepripominame, je schopna se klidne az do vecera vubec nenapit. :? Davame jen vodu a neslazeny ovocny caj, sladkemu piti se zatim ze vsech sil snazim vyhnout. Obcas se stane, ze vypije najednou (na ni) hodne, takze nekdy asi zizen ma, ale nechce se mi verit ze je to tak jednou za 2 tydny. :lol: V lete pila asi o neco vic, ale porad malo. Resime to hlavne ovocem, kapsickou, kefirem… Polevky jist nechce, takze tak bohuzel nic. Pokazdy toho vypije hodne kdyz jsme v restauraci a ma vodu s citronem/pomerancem a bylinkama, ale to doma zavadet taky nechci, neni to dobry pro zubni sklovinu a jsem si jista, ze jak by se ji to doma okoukalo, nepila by ani to. :roll: Vyslovene dehydratovana neni, ale staci kdyz par dni nedbam na to aby jedla/pila ty tekuty veci a ma problem se vykadit, boli ji to a place, tomu se samozrejme chci za kazdou cenu vyhnout. :( Takze zatim to musime hodne hlidat, piti nabizim ale nenutim a doufam, ze casem zacne pit vic. :nevim: Pozorujes nejake problemy i u tvoji holcicky? Je mozny, ze ji ten Nutrilon zatim pokryje vetsinu tekutin co potrebuje, ale jinak soucitim. Snad se to u vas brzy zlepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
25.4.25 09:50

Ahoj maminko, no, přijde mi, ze Nutrilon ji vystaci. Říkám si, že dítě není hloupé a řekne si samo. Někdy si vezme oiticko s brčkem a vycucne půlku. Někde z hrnečku něco a někdy skoro nic.

Problémy u ní nepozorují žádné.

Taky s tebou soucítím maminko. Některé dětičky nejedí a podle mě některé ani moc nepijí. Co nadelame..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí