Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
chtela jsem se zeptat, jestli nekdo nevite, jestli je mozny v prubehu zatezoveho testu na cukrovku pit vodu… vim, ze predtim musi byt clovek nalacno a vodu muze, ale muzu pit vodu i po vypiti te glukozy
?
Jak kde. Já pít nemohla, kamarádka byla ve stejném městě akorát v nemocnici a pít mohla. Já na záchod nemohla, ona jo…
u nas ne,ani jist,ani pit…
ja to ovsem bez piti neustalabylo mi blbe,malem jsem se slozila, motala se mi hlava,cerno pred ocima…vedro,presunula jsem se hned k ventilatoru a pak uz ok
Já nemohla jíst, pít, kouřit ( ne že bych teda kouřila )ani nikde courat.
Ani jíst,ani pít.Taky my bylo dost zle,já si musela lehnout,dát nohy nahoru,fuj.
no my jsme maminám vždycky říkaly, že pokud by jim mělo být špatně, tak hlt holé vody ty testy neovlivní, ale ne vypít celou flašku
Fakt se spíš jenom ovlažit. No a na záchod…tak to je na vás-jde o to, abyjste pak byly schopné dát vzorek moči
No ale jíst samozřejmě v žádném případě vůbec nic. Glukosa je choulostivá na spoustu věcí. Dělala jsem těch testů x týdně a mám docela v paměti ty vyděšené výrazy maminek, jakože to fakt nemůžu tak dlouho jíst??? ![]()
No a já sama jsem to nakonec taky přežila celkem v pohodě, nebylo to zase tak hrozné. Ale jak kdo to snese no, někomu se z toho opravdu dělá špatně. Třeba teď mi líčila kamarádka, jak na tom byla v Kyjově v nemocnici a tam jim to uvařili z bylinkového čaje
no to bych se asi fakt poblila. My to vařily normálně z černého, ono je to i tak hnus, nemusí se k tomu už nic přidávat ![]()
joo a nesmela jsem nikam odchazet,sedet v cekarne (pak jsem ted a odesla o patro niz na plicni pro razitko)a jak jsem mohla zbufnout rohliiiik,jsem byla stastna.
Nekde nedovoli vymackat do rozotku citron,nekde ano…
tak já pít mohla během i po jinak bych asi pozvracela, pak jsem jela domů na chvíly
ale tedy nepila jsem ani bylinkový a ni černý čaj, a sestra mi to nalila do sklenice takový bílo průsvitný hnus z jakoby lékárnické lahvičky s tou červenou nálepkou, tak nevim koukám že to dělají všude jinak
u nás to už bylo s citronem, pít jsme mohly - vodu nebo neslazenej čaj. V tom vedru bych bez pití chcípla - hlt fakt nestačil.
No u nás třeba v nemocnici nabízí ten roztok ochucený asi š příchutě a já samozřejmně byla na poliklinice, kde byl neochucený a co mě vadilo fakt nejvíc byly nepohodlný sedačky v čekárně.
heleee, nepiste, jak to bylo hnusny, to jsem ted slyset nechtela
![]()
jinak diky za odpovedi, budu se teda snazit pit co nejmin ![]()
tak já jsem pít mohla u obou těhu (dělané pokaždé v jiné laboratoři), jen ne moc, spíš lehce. na záchod se taky mohlo. nám i sestříička řekla, že můžeme na procházku, jen se po určité době vrátit. jo a roztok mi teda chutnal. teď naposled ho dávali s citronovou příchutí
ale já už v té době byla na dietě, takže jsem si tu sladkou chuť opravdu užívala .
U nas zadny jidlo ani piti, ale mohly jsme jit pryc a vratit se na urcitou hodinu. Ja jsem sla do blizkeho Tesca a courala mezi chladakama s jogurtama
.
A tak hnusny to zase neni, vypit se to da.
Já byla dvakrát a pokaždé jinde. Poprvé jsme nemohli pít ani jíst, ale v čekárně nás nedrželi. Mohli jsme volně na záchod i ven, já se procházela venku na mrazu a jen díky tomu jsem to v sobě udržela
Švagrová mi poradila vzít si pálivou žvýkačku, aby to překrylo tu sladkou chuť.
Podruhé už to bylo jiné, museli jsme sedět celou dobu v čekárně, chodili nás kontrolovat..
Vzorek moči po mě nechtěli ani jednou, vždy jen vzali po dvou hodinách krev.
Smela jsem jen sedet, nesmela jsem pit… takze jsem tam nakonec malem omdlela a pozvracela se. Bajecny test!
Ale citron jsem si do toho dat mohla.