Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všem těhulkám.Jsem 34tt a posledních pár dní,zejména dneska mě zlobí píchání v pochvě dost nepříjemné až bolestivé a tlaky na konečník.Jsem z toho už nyjukaná jelikož takovýhle věci jsem u rpvního vůbec neměla ted prostě envím dza to něco znamená nebo to k tomu patří…bříško tvrdne ale to pomalu celé těhu.Malej kope o 106.
Ahojky,
mne se to stavalo i u prvniho tehu a ted take… vetsinou to ale je kdyz me prte kope …kopne me proste jakoby az do pipiny - nekdy mam pocit,ze se prokope ven..tak nevim zda mas to same ci ne…ale ostre pichnuti obcas pocituji. Rekla bych skoro denne …
Tak obojí mám a ty tlaky (no spíš až bolest, jako při mensesu) + tvrdnutí jsou aspon v mém případě poslíčky..Co se týče píchaní v pochvě, to mě začlo nedávno a nakonec mi doktorka po stěrech zjistila vaginální mykozu, že prý způsobuje mimo jiné i to píchání…Jetsli je to ale i tvůj případ, to nevím, je to doprovázené ještě jinými příznaky..
Crystal - jsem zvědavá, jestli ti někdo napíše, co to znamená. U mě to trvá asi týden. Mám naprosto stejné příznaky, a přesně jak to píšeš, u prvního těhu jsem nic takového nepociťovala. Malá mě taky hodně kope a vrtí se, až to kolikrát bolí. Dnes jsem byla na gyn na měření tlaku, ale tím, že jsem řešila s doktorem mé otoky a tlak, tak jsem se na toto zapomněla zeptat. Jdu ale v pondělí do poradny a tak se na to určitě zeptám. Taky mě to dost zajímá.
já jsem taky píchání měla taková ostrá bolest jakoby na čípku. Ale nikdy jsem to s dr. neřešila i když v danou chvíli mi to bylo nepříjemné ![]()
tak já to píchání a tlaky mám také jsem těhotná poprvé a teď to bolí ještě víc to jsem byla dnes na kontrole přenáším a pí doktorka mě prostrčila začala jsem krvácet a teď ze mě teče hnědý hlen,já si myslím že zachvíli přídou porodní bolesti
xangel87 píše:
Tak obojí mám a ty tlaky (no spíš až bolest, jako při mensesu) + tvrdnutí jsou aspon v mém případě poslíčky..Co se týče píchaní v pochvě, to mě začlo nedávno a nakonec mi doktorka po stěrech zjistila vaginální mykozu, že prý způsobuje mimo jiné i to píchání…Jetsli je to ale i tvůj případ, to nevím, je to doprovázené ještě jinými příznaky..
tak ja u prvniho tehu nemela stopro zadnou mykozu a pichani bylo dost. Ted od zacatku tehu porad bojuju s kvasinkama a pichani mam taky, ale nemyslim si,ze to s tim ma souvislost, pac to pichani je vzdycky az v pokrocilejsim stadiu tehu. U prvniho tehu jsem z toho byla tak vyplasena,ze jsem byla i nekolik hodin na pozorovani, odbery krve, moc …apod… a nakonec jsem dostala ATB - protoze se moho jednat o zanet mocaku..proste takova pojistka doktoru,ale zadnej zanet se neprokazal…a i po dobrani ATB jsem mela pichani stejne… tak ted uz to nejak neresim a myslim si,ze to k memu tehu patri…
nikulineškaa píše:
tak já to píchání a tlaky mám také jsem těhotná poprvé a teď to bolí ještě víc to jsem byla dnes na kontrole přenáším a pí doktorka mě prostrčila začala jsem krvácet a teď ze mě teče hnědý hlen,já si myslím že zachvíli přídou porodní bolesti
tak to preji hodne stesti, zdrave ditko a co nejmin bolestivy a pohodovy porod ![]()
Mirii, jak jsem řekla, v mém případě je to způsobené těma kvasinkama, jak u zakladatelky nemůžu s jistotou říct…
xangel87 píše:
Mirii, jak jsem řekla, v mém případě je to způsobené těma kvasinkama, jak u zakladatelky nemůžu s jistotou říct…
jsem sama zvedava co se z toho vyklube, no snad jeste nakonec nepoletim k Dr i ja ![]()
Mirii píše:nikulineškaa píše:tak to preji hodne stesti, zdrave ditko a co nejmin bolestivy a pohodovy porod
děkuji
No teda musím říct že jako to byla noc…tlaky na konečníka to píchání až bolení bylo děsné mohla jsem ležet chodit cokoliv…bříško jakoby takové napjaté tka nevím.Na KO jdu v pondělí tka se určitě zeptám…jen abyhc do té doby vydržela.K dr se do té doby horkotěžko dostanu mám marodnýho syna a bohužel není hlídání a dr v jiném městě.No pokud se to zhorší budu to muset vymyslet a zajet aspon na pohotovost nebo dr alespon zavolat abysme ještě neporodili!
Ahojky,
to moc dobře znám. Jsem v 29.tt a tohle mi malá dělá už asi 4 týdny. Když se mi to stalo poprvé, nevěděla jsem co, tak jsem jela na gynekologii, kde mě doktor pochválil za pečlivost a starost op mimi
a řekl mi, že je to v pořádku. prý jsou to pohyby a taky napínání všech vazů, následky přibírání miminka a tak
Tak to od tý doby neřeším, i když to mám skoro ob den. Někdy když se malá trefí šikovně dolů, tak se leknu, protože mám pocit, že mi to dole snad už prasklo a leze mi ven.
Crystal87 píše:
No teda musím říct že jako to byla noc…tlaky na konečníka to píchání až bolení bylo děsné mohla jsem ležet chodit cokoliv…bříško jakoby takové napjaté tka nevím.Na KO jdu v pondělí tka se určitě zeptám…jen abyhc do té doby vydržela.K dr se do té doby horkotěžko dostanu mám marodnýho syna a bohužel není hlídání a dr v jiném městě.No pokud se to zhorší budu to muset vymyslet a zajet aspon na pohotovost nebo dr alespon zavolat abysme ještě neporodili!
Crystal87 a jak dlouho to trvá, když to na tebe přijde?? Páč mě to vážně hodně připomíná posly…
Tak, presne tyhle veci si v tehu uzivam taky, pichani jak vepredu,tak vzadu, boli me kostrc,kycle, v podbrisku me picha,jako bych to mela kazdou chvili dostat a do toho tvrdnuti briska.. stacilo,aby se k tomu nakupily vedra, me se delalo spatne, zacla jsem z toho byt nervozni a sla jsem na kontrolu..
Tam mi mrnouse zkontrolovaly i me a to me dost uklidnilo,takze, nejspis to bude normalni,ale nez se stresovat, to si radsi taky zajdi na kontrolu ![]()