Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No to jsem pila šťávu s vodou z vodovodu
Ale samotnou vodu taky nemusim
Spíš jsem myslela nějakou nemerlivou, nebo jemně perlivou z krámu ![]()
Tedy asi jsem divna, ale pokud je to neperliva voda, tak mi prijde stejna jako z vodovodu. Jinak by to musely byt mineralni vody. Tam jsem slozeni nikdy nezkoumala, ale jedine cim jsem se ridila, ze se maji stridat a ne pit jenom jednu znacku.
@micelinka Tak přesně na takový jsem čekala!
Chtěla jsem radu, ne blbý kecy
![]()
@Anonymní píše:
@kačka25 Já jsem myslela nějakou s příchutí, ne obyčejnou
Ale ta příchut´tam sodík nedodává, když ho nemá neochucená, nemá ho ani ochucená.
Dobrá voda není minerální, té se to netýká ![]()
@Anonymní píše:
@micelinka Tak přesně na takový jsem čekala!Chtěla jsem radu, ne blbý kecy
![]()
Jako promiň
, já jsem to myslela vážně, znám maminky, které si vozí vodu ze studánky. Ti ten sodík leze na mozek, co ![]()
Nestačí zajít do krámu a pročíst etikety? Tohle jsem nikdy nezkoumala. Vhodná je asi stolní voda ne minerální. Nějakou kojeneckou? Ta nebude perlivá. Nebo prostě střídat.
@tessy píše:
Ale ta příchut´tam sodík nedodává, když ho nemá neochucená, nemá ho ani ochucená.
Dobrá voda není minerální, té se to netýká
Já jsem koukala, že ta neperlivá, i jemně perlivá mají stejný obsah sodíku
![]()
@hofka píše:
Nestačí zajít do krámu a pročíst etikety? Tohle jsem nikdy nezkoumala. Vhodná je asi stolní voda ne minerální. Nějakou kojeneckou? Ta nebude perlivá. Nebo prostě střídat.
Jojo, taky si myslím!
Nejlepší bude, když si zajdeš do obchodu a pročteš etikety ![]()
Ja bych to neresila, sodik se ma omezovat, protoze prispiva k zadrzovani vody v tele, ale jestli s tim nemas problem, tak bych to nechala byt. Ja piju vodu z vodovodu a mineralky, a docela hodne (zvlast kvuli krecim, ktere me zacaly ted trochu trapit), urcite do sebe dostanu mnohem vic sodiku nez ty, a vodu nezadrzuju, takze to opravdu neresim. Rozhodne je pitomost nahrazovat vodu stavou, akorat do sebe dostavas umela barviva a cukr, a misto eventuelni zadrzene vody budes zadrzovat akorat tak tuk z tech zbytecnych kalorii
.
Ahoj holky
Mám takový blbý dotaz
Ráda piju dobrou vodu, neperlivou, nebo jemně perlivou
Ale v časopise jsem četla, že v těhotenství by se příjem sodíku neměl přehánět a tahle voda obsahuje docela dost sodíku
Štávy už mi taky nechutnají a čaje taky moc nemusim
Nevíte o nějaký vodě, která má nízký příjem sodíku?