Pitny rezim rocniho ditete caj/voda
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
To je hrozně moc, ji odrovnas ledviny. A dávej ji jen vodu nebo čaj a ten jen jeden hrnek dle krabicky. Ten nápoj od sunaru je hnus.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 vodu mi vubec nechce, to mi uz nepije vubec bud jen caj, ten sunar a nebo dzus s vodou 😏
- Citovat
- Upravit
@Anetlaila píše:
@JancaS84 vodu mi vubec nechce, to mi uz nepije vubec bud jen caj, ten sunar a nebo dzus s vodou 😏
Diviš se? ![]()
Ona se to zase naučí když ji přestaneš dávat ty slazený věci a nejspíš bude i min pít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Whitedog píše:
A ten čaj jí něčím sladíš? Nebo jen vymácháš pytlík?
Dává čaj od sunaru… jakože takový ten granulovaný hnus sladký.
Zakladatelko blbě sis dítě naučila na sladké pití. Nevhodné jsou i ty džusy i když ředěné vodou.. na zuby peklo. Zvykla sis ho na sladké pití.. osobně bych zabojovala a přeučila na ovocné neslazené čaje a vodu. Je malé… nauči se ještě.. ono jasně že ti to nebude chtít je naučené na sladké pití. Nebo dej do čaje malinko třtinového, kokosové cukru třeba a postupně ubírej… Dcera je od miminka naučená na vodu, čaje bez cukru.. ale jasné jak někdy ve třech zkusila džusy chtěla je… ale i tak jako hlavní pití dáváme neslazené a džus je jako doplněk, zpestření.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anetlaila píše:
Džus s vodou v roce? To bych rozhodně nedávala. Já dávala jen jednou švestkový s vodou, když byl problém s bříškem. Zřejmě jsi ji naučila na slazené nápoje a je potřeba od nich dát pauzu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ještě je to hodně pro roční dítě 1-2 litry.. pije to jen proto že mu to chutná! Odrovnáš mu ledviny. Dítě má pít cca 120ml na 1kg váhy… takže v roce cca ten litr.. ale počítá se do toho i polévky atd. atd.. takže ono stačí cca 700-800ml. Sesti letá dcera mi pije cca 1-1,2l tekutin za den.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KKK85 byla bych rada kdyby jste po me takhle nevyjizdela, od zadku jsem vam neupadla☺️️ Nedavam caje od sunaru davam bio caje z dmka. Sladim trosku medem, zdne velke mnozstvi. Dzus s vodou davam z ridka ale chutnaji ji nejvic proste caje. Nekojim cca mesic, odstavila se sama, UM mi nevezme ma pestrou stravu. Na to ze od 6 mesice mi vypila sotva 10ml tak od 9. Mesice mi vypije minimalne za den 1l. Nekdo rika ze je to dobre, nekdo spatne. Samozrejme se poradim s dr.☺️️ Ptala jsem se slusne na normalni dotaz jako prvorodicka a dostavam akorat tady bidu jak jsem si spatne dite naucila😃 nemyslim si ze jsem ji naucila blbe, mmj dotaz byl uplne jiny nez navazuje vase odpoved☺️️Ctete prosim prvni poradne a pak odpovidejte, dekuji ☺️️
- Citovat
- Upravit
Ja teda taky nechapu, proc sladis medem. Kdybys ji od zacatku nedavala slazenej caj, ale ucila si ji jen na vodu, tak bude pit i tu vodu, jen to cche cas, aby se to to dite naucilo.
Ale mas pravdu, dotaz znejl jinak- ridila bych se tim, co je psany na krabicce, takze ne, nedavala bych ho tolik. Pije ti to, protoze to je sladky a ma to na chut, ne proto, ze ma zizen ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anetlaila píše:
@KKK85 byla bych rada kdyby jste po me takhle nevyjizdela, od zadku jsem vam neupadla☺️️ Nedavam caje od sunaru davam bio caje z dmka. Sladim trosku medem, zdne velke mnozstvi. Dzus s vodou davam z ridka ale chutnaji ji nejvic proste caje. Nekojim cca mesic, odstavila se sama, UM mi nevezme ma pestrou stravu. Na to ze od 6 mesice mi vypila sotva 10ml tak od 9. Mesice mi vypije minimalne za den 1l. Nekdo rika ze je to dobre, nekdo spatne. Samozrejme se poradim s dr.☺️️ Ptala jsem se slusne na normalni dotaz jako prvorodicka a dostavam akorat tady bidu jak jsem si spatne dite naucila😃 nemyslim si ze jsem ji naucila blbe, mmj dotaz byl uplne jiny nez navazuje vase odpoved☺️️Ctete prosim prvni poradne a pak odpovidejte, dekuji ☺️️
Joo dotaz byl postavený jinak zda je to ok zda tolik pije.. není to ok a pije to proto protože je to sladké! Ani med není ok. A je jasné že sladké prostě dítěti bude chutnat více jak neslazené… Dávej čaj z dm ten je ok.. ale psala jsi sunar nápoj… Nejlepší pro dítě je prostě neslazené pítí.. jak na zuby, tak pro dětskou nadváhu atd… Což je v čr dosti alarmující těch obézních děti… neříkám že je to jen z trochu medu!!! A nezdá se mi že bych po tobě nějak vyjížděla… prostě říkám že sis dítě blbě naučila a že být tebou odnaučím ho to že je ještě čas, je malá… i do života to je lepší jak se naučí nyní na neslazené piti… tot vše…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anetlaila Je dobre, ze ri dcera pije takhle hezky. Myslim, ze pres ten litr to je v pohode.Ma i tekutiny z jidla. Nechapu, proc ti tu pisi o tom, co davas a nedavas za caje.Tvuj dotaz znel uplne jinak. Kazdy mame nejake tvyky, zlozvyky. Dospeli lidi zase kouri, piji alkohol Pokud davas caje pro deti tak ji tim urcite neublizis
Ja bych to zkusila tak, ze bych postupne ten caj delala slabsi a slabi.To stejne treba i dzus nebo sunar napoje. Slabsi slabsi az z tohu bude voda a je to
Jak jsi ji naucila takhle pit a z ceho? Ja mam chlapecka bude mu 16 mesicu a vubec mi nechce pit..nic a z niceho ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anetlaila píše:
@Oriseka ne, uz mesic, odstavila se sama a UM nechce
Ano um není třeba když má vyváženou stravu. Tot pravda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pekny vecer, mam za chvili rocni holcicku, vypije mi pres den 1-2litry (za coz jsem rada) ale pije mi bud jen caj a nebo od sunaru napoj. Obcas dzus redeny s vodou, ale caj miluje. Akorat ho ma jak pres den tak i v noci. Jsem prvorodicka takze se omlouvam, jen ze je na krabicce psano, ze dite do 3 let jen jeden salek caje, jenze mi mala kdyz mi vypije tolik, tak to mam tak 3-4caje🤷♀️ Vadi to moc? K dr jdeme ale jsem z toho takova nesva at ji to nijak neuskodi, zase si rikam ze ja vypiju za den treba taky 3-4 caje a jsem v pohode, ziju. Ale jen prece tohle je malinke telicko. Dekuji za zkusenosti a rady☺️️
Příspěvek upraven 20.09.22 v 11:05