Pitny rezim rocniho ditete caj/voda

Anonymní
19.9.22 20:16

Pitny rezim rocniho ditete caj/voda

Pekny vecer, mam za chvili rocni holcicku, vypije mi pres den 1-2litry (za coz jsem rada) ale pije mi bud jen caj a nebo od sunaru napoj. Obcas dzus redeny s vodou, ale caj miluje. Akorat ho ma jak pres den tak i v noci. Jsem prvorodicka takze se omlouvam, jen ze je na krabicce psano, ze dite do 3 let jen jeden salek caje, jenze mi mala kdyz mi vypije tolik, tak to mam tak 3-4caje🤷‍♀️ Vadi to moc? K dr jdeme ale jsem z toho takova nesva at ji to nijak neuskodi, zase si rikam ze ja vypiju za den treba taky 3-4 caje a jsem v pohode, ziju. Ale jen prece tohle je malinke telicko. Dekuji za zkusenosti a rady☺️️

Příspěvek upraven 20.09.22 v 11:05

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37027
19.9.22 20:20

To je hrozně moc, ji odrovnas ledviny. A dávej ji jen vodu nebo čaj a ten jen jeden hrnek dle krabicky. Ten nápoj od sunaru je hnus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.22 20:24

@JancaS84 vodu mi vubec nechce, to mi uz nepije vubec bud jen caj, ten sunar a nebo dzus s vodou 😏

• Citovat
  • Upravit
6061
19.9.22 20:25

A ten čaj jí něčím sladíš? Nebo jen vymácháš pytlík?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37027
19.9.22 20:27
@Anetlaila píše:
@JancaS84 vodu mi vubec nechce, to mi uz nepije vubec bud jen caj, ten sunar a nebo dzus s vodou 😏

Diviš se? :nevim:
Ona se to zase naučí když ji přestaneš dávat ty slazený věci a nejspíš bude i min pít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23405
19.9.22 20:30

A mleko nepije?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7715
19.9.22 20:30
@Whitedog píše:
A ten čaj jí něčím sladíš? Nebo jen vymácháš pytlík?

Dává čaj od sunaru… jakože takový ten granulovaný hnus sladký.

Zakladatelko blbě sis dítě naučila na sladké pití. Nevhodné jsou i ty džusy i když ředěné vodou.. na zuby peklo. Zvykla sis ho na sladké pití.. osobně bych zabojovala a přeučila na ovocné neslazené čaje a vodu. Je malé… nauči se ještě.. ono jasně že ti to nebude chtít je naučené na sladké pití. Nebo dej do čaje malinko třtinového, kokosové cukru třeba a postupně ubírej… Dcera je od miminka naučená na vodu, čaje bez cukru.. ale jasné jak někdy ve třech zkusila džusy chtěla je… ale i tak jako hlavní pití dáváme neslazené a džus je jako doplněk, zpestření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
19.9.22 20:31
@Anetlaila píše:

Džus s vodou v roce? To bych rozhodně nedávala. Já dávala jen jednou švestkový s vodou, když byl problém s bříškem. Zřejmě jsi ji naučila na slazené nápoje a je potřeba od nich dát pauzu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7715
19.9.22 20:33

A ještě je to hodně pro roční dítě 1-2 litry.. pije to jen proto že mu to chutná! Odrovnáš mu ledviny. Dítě má pít cca 120ml na 1kg váhy… takže v roce cca ten litr.. ale počítá se do toho i polévky atd. atd.. takže ono stačí cca 700-800ml. Sesti letá dcera mi pije cca 1-1,2l tekutin za den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.22 20:41

@KKK85 byla bych rada kdyby jste po me takhle nevyjizdela, od zadku jsem vam neupadla☺️️ Nedavam caje od sunaru davam bio caje z dmka. Sladim trosku medem, zdne velke mnozstvi. Dzus s vodou davam z ridka ale chutnaji ji nejvic proste caje. Nekojim cca mesic, odstavila se sama, UM mi nevezme ma pestrou stravu. Na to ze od 6 mesice mi vypila sotva 10ml tak od 9. Mesice mi vypije minimalne za den 1l. Nekdo rika ze je to dobre, nekdo spatne. Samozrejme se poradim s dr.☺️️ Ptala jsem se slusne na normalni dotaz jako prvorodicka a dostavam akorat tady bidu jak jsem si spatne dite naucila😃 nemyslim si ze jsem ji naucila blbe, mmj dotaz byl uplne jiny nez navazuje vase odpoved☺️️Ctete prosim prvni poradne a pak odpovidejte, dekuji ☺️️

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.9.22 20:42

@Oriseka ne, uz mesic, odstavila se sama a UM nechce

• Citovat
  • Upravit
10928
19.9.22 20:51

Ja teda taky nechapu, proc sladis medem. Kdybys ji od zacatku nedavala slazenej caj, ale ucila si ji jen na vodu, tak bude pit i tu vodu, jen to cche cas, aby se to to dite naucilo. :nevim: Ale mas pravdu, dotaz znejl jinak- ridila bych se tim, co je psany na krabicce, takze ne, nedavala bych ho tolik. Pije ti to, protoze to je sladky a ma to na chut, ne proto, ze ma zizen ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7715
19.9.22 21:01
@Anetlaila píše:
@KKK85 byla bych rada kdyby jste po me takhle nevyjizdela, od zadku jsem vam neupadla☺️️ Nedavam caje od sunaru davam bio caje z dmka. Sladim trosku medem, zdne velke mnozstvi. Dzus s vodou davam z ridka ale chutnaji ji nejvic proste caje. Nekojim cca mesic, odstavila se sama, UM mi nevezme ma pestrou stravu. Na to ze od 6 mesice mi vypila sotva 10ml tak od 9. Mesice mi vypije minimalne za den 1l. Nekdo rika ze je to dobre, nekdo spatne. Samozrejme se poradim s dr.☺️️ Ptala jsem se slusne na normalni dotaz jako prvorodicka a dostavam akorat tady bidu jak jsem si spatne dite naucila😃 nemyslim si ze jsem ji naucila blbe, mmj dotaz byl uplne jiny nez navazuje vase odpoved☺️️Ctete prosim prvni poradne a pak odpovidejte, dekuji ☺️️

Joo dotaz byl postavený jinak zda je to ok zda tolik pije.. není to ok a pije to proto protože je to sladké! Ani med není ok. A je jasné že sladké prostě dítěti bude chutnat více jak neslazené… Dávej čaj z dm ten je ok.. ale psala jsi sunar nápoj… Nejlepší pro dítě je prostě neslazené pítí.. jak na zuby, tak pro dětskou nadváhu atd… Což je v čr dosti alarmující těch obézních děti… neříkám že je to jen z trochu medu!!! A nezdá se mi že bych po tobě nějak vyjížděla… prostě říkám že sis dítě blbě naučila a že být tebou odnaučím ho to že je ještě čas, je malá… i do života to je lepší jak se naučí nyní na neslazené piti… tot vše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
19.9.22 21:02

@Anetlaila Je dobre, ze ri dcera pije takhle hezky. Myslim, ze pres ten litr to je v pohode.Ma i tekutiny z jidla. Nechapu, proc ti tu pisi o tom, co davas a nedavas za caje.Tvuj dotaz znel uplne jinak. Kazdy mame nejake tvyky, zlozvyky. Dospeli lidi zase kouri, piji alkohol Pokud davas caje pro deti tak ji tim urcite neublizis :srdce: Ja bych to zkusila tak, ze bych postupne ten caj delala slabsi a slabi.To stejne treba i dzus nebo sunar napoje. Slabsi slabsi az z tohu bude voda a je to :) Jak jsi ji naucila takhle pit a z ceho? Ja mam chlapecka bude mu 16 mesicu a vubec mi nechce pit..nic a z niceho :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7715
19.9.22 21:03
@Anetlaila píše:
@Oriseka ne, uz mesic, odstavila se sama a UM nechce

Ano um není třeba když má vyváženou stravu. Tot pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí