Kolik má dítě sníst v 7. měsících?

6654
12.9.22 10:52

Kolik ma snist v 7.mesicich?

Ahoj,
Jak rychle je vhodne zavadet miminku prikrmy? Maly bude mit za par dni ukonceny 7. mesic a nevim, jestli nejsme s prikrmovanim trosku pozadu a nemela bych toho zavadet vic.
S ukoncenym 5.mesicem jsem zavedla zeleninove prikrmy, prvnich 14 dni je temer nechtel, pak se rozjedl a aktualne obedva asi 100g zeleninoveho nebo masozeleninoveho prikrmu. Tady vyvstava moje prvni otazka, potrebuje kazdy den maso?
S ukoncenym 6.mesicem jsme pridali vecerni nemlecnou kasi s MM, te sni tak 110g.
A tak tyden mu zacinam davat odpoledni svacinu v podobe ovoce, ale moc tomu neda. Nejlip mu jede banan, toho sni i pulku, ale ostatni ovoce moc nechce a spis jen ochutna.
Jinak je kojeny, pres den kojim tak po 1,5 az 2 hod a v noci se budi na kojeni tak 3× az 4×.
Manzel si mysli, ze by mel uz jist vicekrat za den a chtel by mu zavest uz i dopoledni svaciny, ale ja mam pocit, ze se chce spis kojit a jidlo mu zase az tak moc nerika. Kamaradka, co ma o par tydnu starsi mimco, tak uz jede komplet jedelnicek od snidane po veceri a v 7.mesicich rozhodne prikrmovala vic nez my. Mela bych teda se zavadenim jidel pridat a nabizet jidlo casteji za den misto casteho kojeni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35645
12.9.22 10:57

Není kam spěchat. Nabízejí jídlo a koj na požádání. Hlavně si do toho nenech kecat od chlapa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7291
12.9.22 11:04

Já u dcery začínala v 5,5m. Měsíc jen zeleninu, pak přidala maso a to jela taky měsíc.. doplňovala o přílohy (kuskus, batát, quinoa, pohanka, rýže…)…takže dva měsíce jsme pilovali jen obědy. Pak jsem dala dopoledne ovoce (banán, jablko, přesnidávky). Takže cca v 7,5m jsme teprve začli s tím ovocem. A pak až cca 8,5-9m jsme začali dávat kaše, ale ráno na snídaní, dělala jsem domácí ovesné, rýžové, kuskusové… pak někdy 11m jsme zavedli večeře a to polévky zeleninové všelijaké, nebo zeleninové placičky taky stovky druhu. Polévky zahuštované červenou čočkou, pohankou, rýži…nebo jen zelenina. Kolem 8-9m ještě občas bílý jogurt na snídaní, pak 9m žloutek místo masa. Lepek zavedený kuskusem kolem 6m. Takže jeli jsme fakt pomaličku ale do roka jsme stihli vše tak nějak do roka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
12.9.22 11:04

:nevim: já bych řekla, že je to na uvážení rodiče. Pokud máš pocit, že má hlad a měl by mít i odpolední tak den/zkus. Jestli máš pocit, že to stačí tak to tak nech! Jo a maso, nemyslím si, že je důležité mít ho denně. Zato si myslím, že by se v jídelníčku mělo objevit. Do roka ochutnávají. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
12.9.22 11:05

Nespěchej. Já mám 7 měsíční, začínali sme ve 4 měsících se zeleninou. Teď ji ráno buď přesnídávku, nebo sem ted začla zavadet jogurt (ale tomu moc nedá), na oběd zelenina, nebo masozelenina, nemá maso každý den, ani my dospělí nejime denně maso a na večeři má různé kaše. Průběžně kojim a někdy ji dám do ruky pár kukuřičných krupek, když ji musím nějak zabavit :D takže zatím ta 3 jídla denně, mlíko a sem tam ta křupka mi přijde dostatečné na ten věk, ani nevím co bych ji pořád cpala třeba na 5 jídel denně, když některé potraviny ještě nemáme zavedené :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11798
12.9.22 11:08

Každý mimčo je jiný, nějaké tomu dá víc, nějaké min…moje měla zase dopolední svačiny protože chtěla ochutnávat co já snídám, ale odpoledne mlíko. Maso k obědu rozhodně nedávám každý den..někdy udělám třeba zeleninovou hustou polévku, nebo máme omáčku bez masa..třeba koprovku nebo houbovou, případně jsem ji k tomu uvařila vajicko… Nějak v tomhle věku jsem začala dávat jogurty…do masozeleninoveho prikrmu jsem začala pridávat rýži, těstoviny… někdo říká lepek ani někdo zase lepek ne…někdo říká mléčné ano někdo ne…zkousejte, ochutnavejte…kdyz bude něco chutnat a neosype se můžeš mu tím spestrit den..ze si zobne… naše skvrně je jedlík a chtela jíst právě od těch 7-8 mesicu to co my..takže jsem ji davala odlchutnavat od sebe když to bylo pro ni vhodné a cca od 10mesicu už pro ni extra nevarim ale ji prostě s námi…jen když si vyloženě s manželem zaprasime třeba mekacem, nebo si dáme něco ostrého tak ji dám něco jiného…je na um a spi celou noc takže měla v té době mlíko 3× denně (po probuzení, odpoledne, na spinkání…teď má už jen ráno a na spaní…nebo když jsme někde na cestách…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10921
12.9.22 11:56

Dite by melo mit jednou tydne aspon vejce-zloutek. Jinak je to na kazdym diteti. Me v 7 mesicich jedla normal na porci 200g. Ale je na UM. UM ma jen k snidani a pred spanim a vse ostatni jidlo. Ale ma to tak, protoze to jidlo sama vyzaduje, mliko ji uz moc nestacilo a rada ochutnava novy veci. Kazdej den davam dopo ovoce a odpo jogurt. Plus tedy obed, maso kazdy den taky nedavam, ale dle mudr bych mela. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
12.9.22 11:59

Mně teprve v 8m dcera poprvé spolkla sousto. Do té doby nesnědla vůbec nic. :nevim: Teď jí táhne na druhý rok a je to velký jedlík. U druhé vůbec nikam nespěchám.

• Citovat
  • Upravit
22857
12.9.22 16:51

Já začala taky později u první dcery, ale u druhé dcery dřív, už v 8 měsíci měla jídlo 5× denně. Kaši, bílý jogurt, maso zeleninu, ovoce, polévku..ale bylo to ve formě ochutnávání, nebo jakoze nikdy nesnesla celou porci, vždycky jsem pak dokojila. Jen jsem učila režim pravidelne pestré stravy.
Bylo období, kdy nejedla pak vůbec nic, když byla nemocná a lezly zuby, tak se jen kojilo..ale snažila jsem se vždy nabízet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velo
12.9.22 18:49

Kojení po hodine a pul? 8o Není divu, že tomu jídlu moc nedá, když do nej fedruješ non stop mlíko

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko