Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Krásný den,
dnes je nám týden a jsme na UM (beru léky a nemohu kojit). Z nemocnice nás propuštěli s Hipp MLÉKO BIO Combiotik PRE v likvidní formě a dali nám ho i domů. Malá ale měla strašné prdíky a řvala den i noc.
Po domluvě s pediatrou jsme nasadili Beba Comfort 1, prdy se sice zlepšily a prdí od rána do večera bez pláče, akorát se nám budí cca 30-40 minut před časem krmení a křičí hlady. Máme krmit v 3h intervalech, když ale zvětším dávku Beba mléka, tak nám ho zvrací, má pít 60ml.
Myslíte, že ji mám dávat mléko proste dříve podle toho, kdy začne plakat, nebo držet 3h intervaly?
Tak mela by vypit vic.. Nemelo by se davat driv jak po trech hodinach protoze se pry mliko potom micha v zaludku… Um neni Mm. Jake davkovani je na krabici? Kdyz to nepomuze tak zmenit Um.
Ps: zajimave je ze je vam tyden a jste na Um ale prdi jenom mala 😂
Jak se vam ten matersky plural s prdama ztratil 😂
@SimUh Rozhodně dávej častěji, pokud dítě pláče a je hladové. Tak dávej častěji menší dávky.
A 99 % léků nebrání kojení, bohužel to někdy lékaři říkají špatně. Takže pokud bys chtěla kojit, je to možné. Jestli chceš, napiš ten lék.
Tak za 1. dávkování na krabici vůbec nečti (je pouze orientační), pokud ale více um zvrací, tak nechat stejnou dávku.
Za 2. Um se nemá dávat sice dříve jak po 3h, ale mně malá taky řvala hlady.
Dávala jsem ji po 2-2,5h.
Na koliky, prdy ani nic jiného netrpěla.
Prostě šťastné napapané dítě.
Měli jsme taky Bebu
Snazila jsem se drzet ty 3 hodiny, ale mela obdobi, kdy taky mela vetsi hlad, mudr rikala, ze mame zkusit vydrzet alespon 2,5 hodiny, prave proto, ze se to UM pak nejak micha v zaludku a zatezuje jatra.
Btw je nam tyden a jsme na UM… zkus to priste jinak. ![]()
Um jsem dávala dle potřeby..taky se stalo že už třeba za hodinu rvala hlady..dala sem, vycucla třeba jen 20ml a vytuhla a spala 3h…prostě se potřebovala dostouchnout…
Zajímavé je že to samé mi delal i syn který byl ale. kojeny..nakojil se..a za hodinku znovu ale to už jen sotva 2× potáhl a hotovo…
Malý měl po HiPP také hlad a zvracel po něm. Přešla jsem na Sunar AR ten vypadal že pomohl, ale za 14 se vše vrátilo. Kroutil se při jídle, řval, nakonec úplně vytuhl vyčerpáním.
Jinak on také brečel po 30 min co se najedl když měl ten HiPP, vše pak ale vyzvracel jak se to namíchalo a tím natráveným. Myslela jsem že má hlad, ale byli to bolesti břicha.
Nakonec se z toho v měsíci vyklubala alergie na mléčnou bílkovinu.
Každopádně děťátku je teprve týden? No výsledky ohledně mléka by jsi měla zpozorovat tak po 14 dnech.
@SimUh A 3 hodiny jsem nikdy nedržela. Vydržel max 2 hodiny, po 3 by se mi uplakal.
@SimUh píše:
Krásný den,
dnes je nám týden a jsme na UM (beru léky a nemohu kojit). Z nemocnice nás propuštěli s Hipp MLÉKO BIO Combiotik PRE v likvidní formě a dali nám ho i domů. Malá ale měla strašné prdíky a řvala den i noc.Po domluvě s pediatrou jsme nasadili Beba Comfort 1, prdy se sice zlepšily a prdí od rána do večera bez pláče, akorát se nám budí cca 30-40 minut před časem krmení a křičí hlady. Máme krmit v 3h intervalech, když ale zvětším dávku Beba mléka, tak nám ho zvrací, má pít 60ml.
Myslíte, že ji mám dávat mléko proste dříve podle toho, kdy začne plakat, nebo držet 3h intervaly?
Moje maminka mi vyprávěla, že u prvního dítěte jí řekla lékařka, že má krmit po třech hodinách. Brácha prý stále řval hlady, u druhého dítěte byla rada zase trochu jiná a stálo to prý také za houby a u mě si řekla, že už nikoho poslouchat nebude a bude krmit tak, jak budu chtít a byla jsem prý spokojené miminko. Mě se to také osvědčilo.
Můžeš dávat už po 2 hodinách, určitě bych dítě nenechala půl hodiny rvat hlady.
Ja jsem teda dávala každé 3-4 hodiny a stačilo to. Ale samozřejmě každé dítě má jiný apetit ![]()
Jen si teda úplně nemyslím, že by se „návod“ na krabici neměl úplně číst. Samozřejmě nemluvím o dodržování doslova, ale mně třeba v porodnici říkali, že prostě UM není MM, je mnohem hůře stravitelné a po dvou hodinách ještě miminko nezpracovalo dostatečně předchozí dávku. Kde je pravda samozřejmě nevím…
Nicméně pro zakladatelku - pokud miminko blinká vyšší dávku, tak bych určitě ponechala tu původní. Interval byl ale nechala aspoň 2,5 hodiny (samozřejmě pokud malá nebude ječet už po hodině).