Place kvuli babicce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
27.6.16 21:23
@Althya píše:
Nechapu, co mate…dceru nestresuju, rekla jsem ji, ze banicka asi nema cas a ze se urcite ozve a ze ma ty dalsi dve…nevykladam ji, ze na synovce si cas najde :roll: Jen jsem chtela poradit, jak to ditku sdelit nejak setrne, protoze ona mi na to rekla, ze stejne chce moji mamku a ja uz pak na to nemela co rict

Tak zkus máme ráno zavolat, co dělá po práci a chvíli s ní jděte na procházku. A třeba časem k tvé dceři najde vztah.

• Citovat
  • Upravit
1767
27.6.16 21:26
@paola white píše:
@jenika1 divné nedivné a co? Moje babička taky vždy hlídala bratrance a setsřenici a na mě kašlala, vždy jim kupovala víc apod. tak si tou křivdou budu zasírat vlastní život? Je mi fuk proč to tak je, ale nebudu to v sobě živit. Zakadatelka není na hlídání maminky nijak závislá tak proč se tím ničit?moje máma taky nejvíc hlídá moje děti. protože sestra má hlídací tchýni co si vezme děti klidně 3× do týdne, já jsem s dětma sama a ex si je bere 1× za měsíc a kolikrát ani to ne. Takže pokud potřebuju hlídat mám jen mámu a díky bohu, že to moje sestra takhle nepitvá.

Promin, ale ponekud to prehanis. Kazdy asi nebude tak „splachovaci“ jako ty. Sestra cca pul rok chodi do prace a chapu, ze kdyz ji onemocni jeden z kluku a nemuze do skolky, tak ji mamka prijede pohlidat. Ona neni odkazana jen na ni, ma tchany, jteri ji pomahaji hodne. Ale to je jejich´vec, me proste mrzi vuci mym detem, teda hlavne vuci dceri, mladsi je jeste maly, ze babicka je vice se synovci z druheho konce republiky, nez s ni, ktera zije ve stejnem meste. A dcera uz to taky vnima, za babicku malo vida, neni blba, rozhodne ji nic nepodsouvam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
27.6.16 21:33

Tak a od koho ví jak často se vídá se synovci? neporovnávej se. Jasně, že je to blbý a nespravedlivý, ale nic s tím neuděláš. Pokud matka sestře nadržovala, tak si takovou situaci mohla čekat. Snažím se ti říct, že čím dřív to sama v sobě srovnáš tím dříve tě to přestane trápit a pak to dokáže s klidem dětem vysvětlit. štve tě to a právem, ale smiř se s tím, nic jiného neuděláš. Pokud se s vámi nechce vídat. Pokus se s ní sejít a promluvit si, že tě to trápí a pokud to máma řešit nebude tak si tím nenič život :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1444
27.6.16 21:37

Já si taky myslím, že je nefér, když máti víc hlídá jednomu dítěti než jinému. Ještě bych to chápala, že má bližší vztah k dětem od dcery než od syna, nebo k dětem, nebo k vnoučatům, které s ní bydlí pod jednou střechou.
Mám kámošku, která je celkem splachovací, ale její máti taky víc hlídá bráchovi, vyzvedává mu děti ze školky a tak a jí ne a vidím, jak ji to neuvěřitelně štve. A to bydlí všichni v jedné bytovce. Ona jde do školky, vyzvedne jedno vnouče a druhé tam nechá. Takže za mě jo, je to nespravedlivé a bolí to, u vlastní matky o to víc.
Nedivím se, že tě to štve, taky by mě to štvalo, mrzelo, bolelo by mě to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
27.6.16 21:48

@paola white Dcera nic nevi, to jsem psala z meho uhlu pohledu, ze babicka je vice s detmi sestry, ktere ziji daleko, nez s vnuckou, ktera je blizko.Jako jo, mas pravdu, ale tezko se mi s tim smiruje. Nejde tady o me, ale ze me to mrzi vuci male, ale babicku ocernovat nebudu, to je jasne. Mamka to vi, nejednou jsem ji to rekla, asi s tim nic vic delat nelze. Resila jsem to i s mou nevlastni matkou, ktera moji dcerku zboznuje a pry toho mamka bude jednou litovat, az k ni moje deti nebudou mit vztah. Kazdy vidime, jak mati uprednostnuje deti sestry, neni to jen muj dojem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
27.6.16 21:57

To je život. Je to smutné, může nás to mrzet, ale to je asi tak všechno. Zájem se nedá vynutit a nepomůže nic. Opravdu nejvíc se mi ulevilo, když jsem se s tím smířila. Občas si povzdechnu, že je škoda, že dcera nezažívá s babičkami to co jsem zažívala já (vaření, pečení, různé ruční práce…)…ale co už, snažím se jí to nahradit sama. Babičky jsou dnes prostě jiné :nevim: Sama to nechápu, jak můžou být někdy tak lhostejné k těm maličkým, když vidí, jak je milují a těší se na ně. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
27.6.16 22:08

@Althya chápu, že je to pro tebe těžké, ale zkus si o tom promluvit třeba s psychologem. Fakt ti asi nezbývá nic jiného než se radovat z funkční náhradní babičky a smířit se se situací. Možná, že porada s psychologem by byla fajn i kvůli tomu, že by ti poradil jak se k tomu stavět i vůči dětem. mě se nejvíc osvědčila metoda dělat jako že nic a mluvit o něčem jiném.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
28.6.16 09:01

K psychologovi s dcerkou obcas chodime, jdeme v zari, tak to zminim. Jinak vylozene hlidaci babicku nemame…byla by to ta nevlastni, malou miluje a vzdy ji vymysli super program, ale je bohuzel vazne nemocna, takze s ni nemohu moc pocitat. O hlidani ji nikdy nezadam, ona se ozve sama, kdyz je ji po male smutno, je u nich v prumeru tak 1 vikend v mesici, nekdy vic, nekdy ani to ne. No a tchyne, ta deti nemusi, vnoucata ma rada, ale staci ji, ze k nim casto jezdime a mala ji „donuti“, aby se ji babicka venovala:-) Ale vetsinu casu i u tchanu s ni travim ja nebo manzel, tchyne nam drive po domluve obcas hlidala, ale videla jsem na ni, jaka je to pro ni obet, takze uz pres rok jsme ji o to nepozadali a pokud nepujde o neco akutniho, tak ani nepozadame. Mladsi syn je pouze s nama, tam neni co resit, ale u te starsi me to mrzi. Snazime se ji to vynahradit, ale prarodice nahradit uplne nejde, ten vztah je jiny a taky je narocne, kdyz volny cas detem musime z 99 procent jen my. Ale co uz, pro me je to motivace byt jednou uplne jinou babickou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
28.6.16 12:02

@kdochcekam Bylo to tak, ze jsem dcerce rikala, ze dnes po skolce pojedeme navstivit starou babicku - mou babicku a jeji prababicku. A dcerka, ze chce jet za moji mamkou, ze uz u ni dlouho nebyla…tak to vzniklo. Mala je na babicku zvykla, ale proste posledni mesice se s ni vida minimalne a ja uz nemam chut se mamky doprosovat. Mamka treba bravala moji malou s sebou na ruzne kulturni akce, ktere souvisi s jeji praci, mala tam byla stredem pozornosti a moc oblibena, ale uz je to mesice, co s ni nikde nebyla, pres noc byla u mamky naposledy v breznu nebo v unoru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.16 14:30

Mam podobnou tchyni, preferuje jen jedno vnouce, jeho sourozence hlida, ale ne uz s takovou radosti a k nam chodi prevazne na navstevu. Zere me to kvuli malemu a rikam si, jestli stejnou merou bude ocekavat, ze se o ni budeme starat ve stari…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.6.16 15:28
@Althya píše:
@paola white Dcera nic nevi, to jsem psala z meho uhlu pohledu, ze babicka je vice s detmi sestry, ktere ziji daleko, nez s vnuckou, ktera je blizko.Jako jo, mas pravdu, ale tezko se mi s tim smiruje. Nejde tady o me, ale ze me to mrzi vuci male, ale babicku ocernovat nebudu, to je jasne. Mamka to vi, nejednou jsem ji to rekla, asi s tim nic vic delat nelze. Resila jsem to i s mou nevlastni matkou, ktera moji dcerku zboznuje a pry toho mamka bude jednou litovat, az k ni moje deti nebudou mit vztah. Kazdy vidime, jak mati uprednostnuje deti sestry, neni to jen muj dojem

To co popisuješ, se děje bohužel téměř v každé rodině. Já jsem prakticky sama vychovala tři děti, a nepomohla mi ani jedna babička, i když u jiných s tím problém neměly. Tak to prostě někdy je. Než bych děti násilím někomu cpala,
raději jsem si to zařídila jinak. Čas letí, děti jsou už dospělé, mám s nimi velmi pěkný vztah, což je pro mne podstatné. Babičky se ochudily samy.

• Citovat
  • Upravit
250
29.6.16 09:00
@Anonymní píše:
Mam podobnou tchyni, preferuje jen jedno vnouce, jeho sourozence hlida, ale ne uz s takovou radosti a k nam chodi prevazne na navstevu. Zere me to kvuli malemu a rikam si, jestli stejnou merou bude ocekavat, ze se o ni budeme starat ve stari…

Vychovala tveho muze - neni to duvod postarat se o ni ve stari???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.16 09:21

Kdyz pominu, jak ho vychovala, tak nikdo nemluvil o tom, ze se na ni vybodnu. Ale predpokladam, ze kdyz ted travi vetsinu casu u dcery, nebudu se o ni potom vyhradne starat ja. Mnohem radsi se postaram o svoji mamu, ktera deli vnoucatu vsem stejne. Nemuze cekat, ze kdyz na nas kasle ted, ze my na ni budeme cekat s otevrenou naruci. Tot muj nazor. Nemam problem s tim, kdyz stejne budou uvazovat moje deti.

• Citovat
  • Upravit
80119
29.6.16 11:45
@Althya píše:
Nechapu, co mate…dceru nestresuju, rekla jsem ji, ze banicka asi nema cas a ze se urcite ozve a ze ma ty dalsi dve…nevykladam ji, ze na synovce si cas najde :roll: Jen jsem chtela poradit, jak to ditku sdelit nejak setrne, protoze ona mi na to rekla, ze stejne chce moji mamku a ja uz pak na to nemela co rict

Tak jí jednoduše zopakuj, že babička má ted moc práce, ale že jistě přijede, jak jí to půjde, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová