pláče u kojení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
972
31.10.04 16:05

pláče u kojení

Maminky prosím o radu. Mám 8 týdenní holčičku a náš problém s kojením trvá už 4 týdny. První měsíc byl úplně v pohodě. Měli jsme hladové miminko, které se o jídlo hlásilo otevíráním pusinky (kapřík), přisávalo se stylem pyraňa a když se najedlo samo se pustilo. Od začátku 5 týdne nastal obrat o 180 stupňů. Mimčo začne pít a dříve nebo později (někdy po 2, 5, 10 min.) začne strašně plakat, někdy i naříká. To je konec s kojením, prs už si nevezme, ačkoliv je vidět, že má ještě hlad.
O jídlo už se téměř nehlásí, někdy začne plakat už když vidí prs, jindy pije docela dobře, ale to jsou vzácné chvilky. Připadá mi, že jí čím dál míň. Vyzkoušela jsem snad vše, co se doporučuje při laktační krizi a co jsem našla na internetu. Obrátila jsem se i na laktační ligu, ale ani oni nepomohli. Pediatr si myslí, že by mohlo jít o bolesti břicha (jak se dají do pohybu střeva), ale to se mi nezná, protože když ji začnu chovat uklidní se a už nepláče, případně usne. Koliky téměř neznáme.
Přiznám se, že jsem po měsíci zkusila dát i lahev a to jak s odstříkaným, tak s umělým mlékem. Bezvýsledně. Když nechce ode mě, nechce ani lahev. Jinak je to docela pohodové miminko, akorát poslední dobou víc spí. Nemáte někdo podobnou zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6429
31.10.04 19:16

Těžko se radí.. jak to tak čtu, tak bych řekla, že má hlad a začne plakat, když jí z prsu nejde mlíčko tak, jak by chtěla.. Lahvičku nechce, protože z ní asi neumí pít.. ne že by nechtěla tvé mlíčko.. Zkus třeba jinou laktační poradkyni - měla by přijet a vidět to, pak může účinně poradit…
Držím palce, ať to zvládnete,
 E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
31.10.04 19:26

pláč u kojení

Opravdu zkus jinou poradnu. Mě moje máma taky upozorňovala na afty. Jsou infekční a hlavně bolestivé. Prý jsem je měla a nechtěla jsem vůbec pít. Jsou to bílé flíčky v pusince.
Držím pěsti a hlavně trpělivost. Otravuj všechny možný doktory a poradkyně dokud to nebude jasný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
31.10.04 20:59

Ahoj,
my jsme měly podobný problém. Klárka chvilku u prsa cucala a potom začala plakat. Všichni mi tenkrát říkali, že asi nemá hlad a že jí ta troška asi stačí. Byla hodně spavá, většinou vydržela vzhůru tak 1,5 hodiny a potom si na 1 hod schrupla. Vůbec neměla snahu pást koníčky, když ležela na bříšku tak málo zvedala hlavičku. Poslední dobou začala hystericky řvát už když jsem si ji dávala k prsu. Prostě ho vůbec nechtěla. Nepřibývala na váze. Jenže náš problém byl v tom, že já jsem trpěla se žlučníkovými záchvaty a ta žluč se zřejmě dostávala i do mléka a Kláře to asi vůbec nechutnalo a tak se bránila. Přešli jsme na umělé mléko a bylo dobře.
Být tebou sledovala bych kolik toho asi vypije (vážení před a po kojení) a jestli přibývá na váze. Potom bych to řešila s pediatrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1403
31.10.04 21:05

Nase Betka taky zacne nekdy po kratke dobe plakata nechce prso a musim ji dat brknout a nekdo to trva hodne dlouho (treba ctvrt hodiny) a jakmile si brkne, pokracuje v piti. Jinak ji to asi tlaci v brise a nemuze dal pokracovat. Ale jak to popisujes, to asi nebude ono. Taky bych asi zkusila jinou poradkyni. Hodne stesti
 Kacica

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
2.11.04 22:24

Ahoj. Něco podobného prožívám se svou tříměsíční dcerkou. Mrkni na pár dní starou diskusi tříměsíční krize. Píšu tam, co jsem všechno zkoušela a ostatní maminky také píšou dobré rady. Přeju hlavně pevné nervy. Znám to - je to dost stresující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí