Uspávání... jak vám jde?

6429
30.10.04 18:23

Uspávání... jak vám jde?

Ahojky,

jen tak by mne zajímalo, jak jde u vás uspávání…
Mám čerstvě 16týdenní holčinu a podvečer je nyní docela problém..
Pobrekává, nechce si hrát, nechce se nosit, nechce ležet.. :roll:
Dávám jí v tuto chvíli spát, protože nic lepšího se s ní asi stejně dělat nedá.. Někdy usne hned, někdy ne… Už od docela brzkého odpoledne začne natahovat, když mne nevidí.. Dopoledne a po obědě je ještě samostatná (věnuju se jí, ale nejsem s ní každou vteřinu dne), ale jak se blíží podvečer, je víc závisláček a opravdu je docela složité dobu do koupání, krmení a uložení přečkat bez breku… Co ji vždy 100% uklidní je koupání a lahvička.. kdyby to měl být pro ni ráj, tak je pár hodin ve vaničce a lahvičku k tomu… :D :D :D
Tak by mne zajímalo, jak je či bylo u vás v této době..

Druhá věc je, že po koupání a jídle ji dávám spát, už ji nedávám hrát si (stejně by pobrekávala a nehrála si). Problém je, když se nám díky nočnímu krmení posune doba posledního jídla před spánkem na moc brzy.. takže po koupání a jídle nechce spát, ale chová se viz bod nahoře.. Nechci „rituál“ - koupání - papání - spinkání přerušit, ale nutit ji spát v době kdy nechce, znamená delší pobrekávání v postýlce.. Jak to řešíte? Měníte rituál?

Dnes po položení a zazpívání ukolébavky (chudák dítě, jestli má hudební sluch 8O ), probrekla ani ne minutu a je klid… Jindy je to na 10 min, někdy bohužel déle… Nepomůže, když tam s ní jsem, hladím a tiše na ni mluvím.. ještě ji to víc rozpálí do ruda.. :cry: Už ji z postýlky ale nikdy neberu… nic bych tím nevyřešila.. při snaze o položení začně stejně zase brečet… :cry:

Tak jsem zvědavá, jak to u vás probíhá, jestli je uspávání vašich zlatíček bez pobrekávání či je to také občas boj… :wink:

Eva a Eliška (má vůbec nějaká maminka mimko jiného jména??? 8O 8O :D )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2901
30.10.04 18:46

Ahoj :D

My jsme už přežili několik fází uspávání a museli ten uspávací rituálek několikrát upravit … to je asi úděl :D
Každé miminko je jiné, univerzální návod ti nikdo nedá. Podle mě musíš vydržet, ono to za čas bude zase jinačí. Mluvím z vlastní zkušenosti :D

Baghira a Eliška (28 týdnů)

(krásný jméno, co :D )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.10.04 19:16

Ahoj,
náš chlapeček (zítra 5 měsíců) měl taky svůj zaběhnutý večerní rituál, ale poslední týden se nám nedaří k němu vrátit. Po koupání se najedl, dala jsem ho do postýlky a během chvilky už spal. Teď si tam povídá s hračkama, přetáčí se, pak začne kňourat. Když ho z postýlky vyndám a chovám ho, tak se směje. Vrátím ho do postýlky a vše se opakuje. Někdy to vydrží takhle až do 22 hodin. Zatím ho nechávám a podřizuju se mu. Ono ho to určitě přejde.
Asi to budeme muset všechny vydržet.
Holky hádejte jaký jméno jsme měli pro holčičku. Určitě neuhádnete - Eliška.
Ahoj Mirka.

• Citovat
  • Upravit
Missorka
31.10.04 09:21

Ahojky,

náš Vojta zatím více méně usíná sám, jdeme tam maximálně dvakrát či třikrát. Ale nedělám si iluze, vím, že se to může změnit, ovšem připravená na to samozřejmě nejsem, protože na pohodičku si člověk zvykne velmi rychle.

Mám jen dva postřehy - Vojťula usíná při rádiu (skoro od narození). Vyhovuje mu to, poslouchá a pak usne, jelikož spí sám v pokojíčku vypínám ho až při prvním nočním kojení (za noc se budí dvakrát). Rádio hraje stejně velmi potichu.

A druhé - Magratka od jarních miminek mě „naučila“ jeden „hmat“ a pokud je Vojta unavený a jenom nechce zabrat, tak funguje docela spolehlivě. Stačí palcem hladit oblast mezi čelíčkem a kořenem nosu, klidně můžeš hladit i dolů až na nosánek. Dělám to palcem, docela pevně (žádné jemné hlazení). Funguje to skvěle.

A mimochodem noční spaní se nám moc vylepšilo, když se Vojta přestěhoval k sobě do pokojíčku a do postýlky (do té doby spal s náma v ložnici v košíku).

Ale platí to, co už tady někdo psal, každé dítě je jiné. Jen ze zkušenosti vím, že se vyplatí si věřit. Pokud věřím, že usne, je velká šance, že se tak stane. Pokud o tom pochybuju, přenesu to na něj, vycítí to a je peklíčko. :-)

Hodně štěstí a krásné spavé děti
přeje
Peta od PSTM

• Citovat
  • Upravit
6429
31.10.04 10:03

Ahojky,
myslím si, že malá usíná poměrně dobře, že toho breku tak moc není, v noci spí také dobře, jen 2× baštíme a hajá dál. Jsem spíš zvědavá, jak to funguje jinde, abych ev. mohla zkoušet zlepšováky - viz tipy od Missorky :D Díky.
Abych měla nějaké fígle v rezervě na horší časy 8O
 E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
31.10.04 13:23

Moje Eliška usíná dá se říct sama. Jen výjímečně je třeba držet jí za ruku. Dáváme jí do postýlky kolem osmé, s dudlíkem. Nejpozději do půl deváté většinou usne. Asi dvakrát jí podáváme vypadlý dudlík.
Spinká až do 5:00 :D . Po kojení ještě tři hodinky spí.
Ale jsem zvědavá, co nám provede ten posun času… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky