Jakou odsávačku na rýmu?

123
27.10.04 16:09

Jakou odsávačku na rýmu?

Nevím jakou odsávačku na rýmu použít. Pro první dítě jsem si pořídila takovou tu balónkovou odsávačku od Chicca, ale zřejmě jsem ji neuměla používat, protože jsem nikdy nic nevytáhla.Přitom švagrová si ji moc chválila. Doktorka mi sice říkala, že stačí jen vytírat, ale co kdyby… . Zřejmě nebyl tolik zahleněný. Teď mám druhé mimčo (3,5 měs.) a má příšerný kašel a i rýmu,ale z nosánku mu skoro nic neteče.Prý je hodně zahleněný a doporučila mi na noc a ráno odsávat. Tak nevím, mám-li koupit takovou tu klasickou odsávačku s těma hadičkama nebo zkusit zase tu od Chicca?Jaké jsou vaše zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3624
27.10.04 16:31

Odsávačka na rýmu

Ahojky,

my taky měli tu balónkovou a prostě jsem s ní nic neodsála. Nejlépe se mi osvědčila klasická hadičková s takovou nádobkou…prodává se v lékárně za pár korun. Tou se mi dařilo odsávat, i když Adámek z toho opravdu nadšený nebyl.

Ahoj Veronika Adámek a Tečka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
27.10.04 17:24

Všema pro za odsávačku s hadičkama :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
27.10.04 18:00

Ahojky,

hadičková je prý lepší, ale i když s ní něco vytáhnu, stejně prďolkovi v nose pořád chrčí. Tohle mě docela deprimuje, protože Andrýsek u toho hrozně křičí a výsledek nic moc. Ještě jsem neměla odvahu zkusit odsávání pomocí luxu, jak některé holky praktikují.

Ulrika a Andrýsek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabina
27.10.04 18:05

Jsem pro hadičkovou odsávačku. Mám i vyzkoušeno s pomocí vysavače a je to rychlý, účinný a vůbec to není tak strašný, jak to vypadá. vždyť to můžete vyzkoušet nejdřív na sobě :wink:

• Citovat
  • Upravit
414
27.10.04 21:29

odsavačka

Já teda používám tu balonkovou (ale ne od chicca, nějakou obyčejnou za pár peněz). Zkusili jsme i hadičkovou, ale prostě jsem nic neodsála… jen mě pálily plíce. Nepřišla jsem na princip. Tou balonkovou to jde rychle, je to jen grif.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
27.10.04 21:40

Ahojky,
na 100% hadickovou!!! :wink:
Tip - dokud byl syn maly a nezvedal hlavicku, tak se nam pry ryme osvedcilo dat ho na brisko a nechat ho tak 10 - 15 minut se rozcilovat (je to drsny, rval jako tur, az mi to trhalo srdce :( ) a pak ho kraaasne odsat :lol:
A az ho postihne ryma priste, zkusim ten vysavac :wink:
Eliska a Jakub (7m)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
27.10.04 21:52

Ahoj, my taky odsávali pomocí luxu 8O , vypadá to fakt hrozně a strašně jsem se toho děsila, ale je to rychlé a není to tak hrozné,malý řval úplně stejně i bex vysavače akorát dýl :x takže u druhého budeme praktikovat zase. 8O Mimochodem nejdřív jsem to odskoušela na sobě,haha :D
P.S. Mám obě odsávačky, s tou balónkovou :roll: jsem v životě nic neodsála, takže nebrat!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
27.10.04 22:23

Moc všem děkuji za rady. Večer jsem zkusila opět tu balónkovou a nic. Tak budu muset v pátek naklusat do lékárny pro tu hadičkovou a do té doby jen nosík vytírat. Mimochodem, nemáte některá radu ,jak rychle a úspěšně zavést čípek do zadečku? Připadá mi to drsný strčit mu tam prst a teploměrem mi to taky nejde.Pořád vyklouzává ven.Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
28.10.04 08:36

Ahoky, zkus mu namazat maličko konečník krémem a pak by mu tam čípek mohl lépe vklouznout.
Dělá se to tak i u teploměru.
Pa Štěpík

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
28.10.04 14:07

Tak to si teda vubec nedokazu predstavit odsavat hleny z nosanku pomoci vysavace… jak se to dela???? 8O

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
28.10.04 16:08

Ahoj! Používám taky tu hadičkovou odsávačku, ale je to fakt velký problém něco odsát, protože se malý (5,5 měs.) všemožně brání a řve.
Co se týká zavádění toho čípku, tak to není problém. Poprvé mi to taky moc nešlo, ale už si s tím lehce poradím. Čípek stačí chytnout mezi ukazováček a palec a opatrně zatlačovat do zadečku. Netlačím ho násilím, ale čekám, až se trochu uvolní a pomalu čípek zasunuji. Je třeba se nebát a ukazováčkem ho pořádně zasunout, aby nevyklouzl ze zadečku.

Teď je to pro nás dost aktuální, protože malý je nemocný. V noci jsem mu v zadečku naměřila 39,6. Dala jsem mu paralenový čípek a teplotka mu klesla. Přes den ji má tak kolem 38. Trochu pokuckává a má rýmu.
Nevíte, co je možné udělat pro pětiměsíčního plně kojeného prcka? Mám mu začít dávat nějaké čajíky nebo stačí když bude víc pít mléka ode mě.
Děkuji za vaše zkušenosti.
 Olča

• Citovat
  • Upravit
483
28.10.04 16:34

Odsávačka hlenů

Ahoj,jsem taky pro hadičkovou..Ještě jsem ji na svém mimi nezkoušela,ale mám tu stejnou,kterou měla moje mamka na brášku(12let) a tátova manželka na druhého brášku(13let),je stejná a nemohli si jí vynachválit… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1403
28.10.04 22:35

Ahojte holky,
muzete prosim nekdo napsat, jak se pouziva ten vysavac? My jsme zatim vysavali jsen 2× a to hadickama a sice to slo celkem dobre, ale pri vetsi ryme by mozna ten vysavac pomohl lip.
Diky Kacica + Betynka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
28.10.04 23:07

Ahoj Kacico,
my jsme to dělali tak, že jsme na hadici od vysavače na:,–(ili víčko od krabičky z filmu (do foťáku). Do víčka jsme předtím vyřízli malinký otvor a tím hadičku protáli. Druhou jsme potom dávali malému do nosíku,divně řečeno. Zapli vysavač a :cry: Snoplíky potom „putovaly“ hadičkou do té nádobky. Zkrátka místo mě tahal lux. Já vím, že to vypadá hororově,ale malý řval úplně stejně i když jsem mu odsávala „ručně“ nebo se jakkoli pokusila nosík vyčistit. Nakonec to bylo tím luxem asi nejlepší. 8O Bylo to nejrychlejší a tudíž nejmenší zlo. Vysavač jsem dávala vždy na nejslabší tah a šlo to krásně. Ještě před odsáním je ale dobré nosík vytřít vincentkou rýmka se uvolní a odsaje se rychleji.Ale to asi víš. :) Nevýhoda byla mít pořád vytažený vysavač. No to jsem se rozepsala, tolik moje postřehy snad ti to pomůže, měj se hezky a radši bez rýmky. Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí