Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
mám dvojčata, mají 3 měsíce a jsou na Nutrilonu. Před týdnem jsem přešli na 150 ml 5*denně. Jedí cca co 2,5 hod až 3 hod přes den (celou noc spí). No a odpoledne, před čtvrtým jídlem, začínají vyvádět hlady někdy i po 1,5 hodině. A pak se tváří, že by si daly ještě něco. Máte podobnou zkušenost? Zařadili jste proto Nutrilon Forte? Nezačaly vám po něm děti příliš přibírat?
Dík za vaši zkušenost
M.
Ahoj Makyno,
my jsme davaly Nutriol Forte na noc, aby dele Niki vydrzela a jedla v 20:00 a pak si dala az tak kolem 04-06, coz si myslim je docela dobre. No a snasela ho v pohode, ani po nem zvlast nepribirala, takze my mame jenom dobre zkusenosti.
Monca a Niki 4,5 m.
Ahoj Makkyno,
koukam, ze mas pekne zravce
S Nutrilonem Forte zkusenost nemam, ale mam docela dobrou zkusenost s jejich info linkou, tak to zkus, pripadne bych to asi konzultovala s doktorkou, mohlo by stacit po telefonu, jestli je teda dobra ![]()
Monca a holcicky [uz se nam blizi 5.mesic
]
Já mám 20denního kloučka,ale bohužel už dokrmujeme Nutrilonem Forte(oranžový),protože je to hladovec a pořád by jen kojokojo..Prodělala jsem teď během týdne třikrát 38,5C horečky
a levé prso mi vypovědělo službu
,takže z něho vytáhnu slabé dávky a tak jsme se z původního nočního dokrmu,dostali na dokrm po každém kojení,jinak melounek řve a loví a žužlá úplně všechno..
Dr mi řekla,že takhle bude na Nutrilonu za chvíli úplně,ale to snad ne,v pravém prsu toho mám celkem dost,ale stejně to nestačí..Jinak po Nutrilonu mu nic není,neblinká,kaká a hlavně vydrží spát i 3hodky v noci..Jelikož mi vytáhne celé prso,dávám mu jen 60ml..Nabírat by snad tolik neměl,uvidíme vu měsíční prohlídky..No,a ještě jsem zapoměla napsat,že se narodil jako 4370g cvalík.. ![]()
Ahoj, já mám 8týdenního chlapečka, už bohužel plně na Nutrilonu …dostala jsem horečky 40C hned druhý týden a v nemocnici se to kojení nějak nedařilo. Je to taky hladovec. Chtěl daleko víc a častěji, než je na krabici. Takže jsme se domluvili s paní dokt. na Nutrilon Forte. Neměli by přibýrat víc, protože má stejnou nutriční hodnotu. Já to dělám tak, že mu míchám přes den Nutrilon 1 a Forte a na noc dávám jenom Forte. Spí i 6-8h v noci, přes den jí tak po 3-4h. Tedy on by jedl i častěji, ale já to zaháním vodou nebo čajem na doporučení paní doktorky. A jsme spokojený…
Jana
Ahoj Makky, ja mam vlastne stejne stareho Romanka jako tva dvojcatka. Ja davam temer od zacatku forte, a to po cely den a vubec po tom extremne nepribira, za 14 dni pribere tak cca 300g. Myslim, ze to az tak forte nebude, ji ve stejnych intervalech jako u premia. S tim rozdilem, ze my pijeme po 4 hodinach a jednou za noc.
Radka a Romanek
Ahoj,
mám přesně dnes měsíční holčičku a kojím, ale v noci při posledním kojení kolem 11 dávám na doražení Nutrilon forte, nějakou malou dávku, do 60ml. Bez toho mi po kojení jednoduše nespí. Vydrží pak cca do 4 ráno. Jen občas se stane, že toho vypije víc. Vliv na váhu to tedy asi nemá, pokud ho má jednou za den a podle tabulky má poloviční dávku, než doporučují její váze a stáří. Někdy to ani nvypije celé. Je to fakt jen na doražení. Přes den jen kojim. Z porodnice jsme odcházeli s 3,4kg a za měsíc má 4,4kg, doktor nic neříkal, takže s váhou to asi moc nebude mít společného.
Gabča a Barča
Děvčata, jak to tady tak pročítám - na Nutrilon jsem dnes zrovna koukla v obchodě - protože jsem si říkala, že bych ho doma asi měla mít pro případ nouze - kdybych třeba přišla o mlíčko nebo tak. Nebo s ním dokrmujete i když kojíte plně?
Ahoj Desirée (mimochodem moc hezkej nick, četla jsem jednou takovou knížku co se stejně jmenovala a moc se mi líbila…
,
mně celý to Nutrilonový vyšilování přijde trochu divný. Pokud kojíš a nemáš problém, nevidím důvod proč Nutrilonem přikrmovat. I kdyby nastala laktační krize, dá se zvládnout (mluvím z vlastní zkušenosti) a i kdybys měla pocit, že to nezvládneš, tak to, že Nutrilon budeš mít doma ti situaci ulehčí a snadnějí příkrm dáš. Já osobně jsem Nutrilon dala asi dvakrát na radu lékaře (měl pocit, že malej málo přibírá). Jelo mu to dobře, ale začal bojkotovat prso (hůř teče než flaška). Myslím, že kdybych přikrmování nestopla hned tenkrát v zárodku, tak už dneska nekojíme (malému jsou čtyři měsíce a přibírá v pohodě). Ne každé dítě snese střídání prso-flaška. Možná děti po Nutrilonu lépe spí, ale to jistě není dostatečný důvod proč ho dávat.
Měj se hezky a přeju hodně štěstí s miminkem.
Peta od PSTM