Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, potřebuji malou radu. Mám 6 měsíců staré mimčo. Jde mi o to, že když ho dám k přítelovi na ruku tak malej spustí knourání, pak to přejde do řevu(vztek) a nakonec k pláči. Přitom když je u mě, tak se k němu natahuje ale hned jak je u něj řev. Co dělat? Poradíte? Většinou u ostatních moc nepláče.
Dcera i otce taky řvala, přišlo to na ní ve 3m. a přešlo to tak po roce. Nedělala jsem s tím nic.
@micelinka takže to jen přežít. No někdy je to mazec, protože ho hlídal a to jsem byla jen hodinu na nákupu a celou hodinu plakal.
Neuděláš nic, nám takhle malej blbnul skoro od narození do asi 17ti měsíců, pak jako když utne, ted už ho táta může i vykoupat, ale když se v noci vzbudí a něco ho bolí, tak k němu musím já, jinak je strašný řev ![]()
@ivana-domca tak to je mazec, už aby ho to přešlo.:-) Mě nevadí, že se chce furt tulit, ale že nemůžu udělat ani jídlo.
Nám tohle začalo taky nějak kolem šestýho měsíce a ted jí bude osm a je to pryč už se nechá od tatínka i uspat
, ale ještě má svoje dny kdy to je „bud maminka, nebo si vyřvu plíce a hodim slzavý údolí“ ![]()
@Judynka no u nás je to od cca 2 měsíce a už je to docela mazec. Vydrží u něj, jen když je fakt hodně vyspalej.
@janicka23 : hmm to jde, a je s nim často? já když jsem tohle u malý zjistila tak jsem jí pořád házela příteli na ruku a vůbec chodila sama nakupovat a tak, aby si zvykla že nejsem jen já
jo a taky nám začali růst zuby to dělalo hodně, když jí to chytlo tak jsem se od ní fakt nesměla hnout z dohledu(to sem myslela že mě mrdne
) já ti nevim, ale asi neporadim
myslim že to je období nám co ted začala lézt stát a tak, tak mě skoro k životu nepotřebuje, jen když se někdě zasekne tak volá
a nebo jak jsem psala má ty svoje dny.
@janicka23 a když ho daš do lehátka a vezmeš sebou do kuchyně? Malému stačilo mě vidět a byl klid dokud si ho táta nevzal na ruku ![]()
@Judynka ano to děláme ale ani ho to nepřejde ![]()
@ivana-domca tak to se spustí během minuty řev, že chce ke mě.
Ono to chce zapojit otecka do výchovy od narodenia. Mne manžel dcérku vyzliekal pred kúpaním, kým som ja pripravila vodu do vaničky a podobne. Takže malá je na neho zvyknutá od začiatku.
Zato ex-manžel sa o dve staršie deti nezaujímal, tie k nemu nechceli íst ani ked mali 3 roky.
@beruskalienka no on se stará furt už od mala ale najednou ve dvou měsících u něj začal plakat a vlastně takhle plakal u všech a už alespoň nepláče u dědy a babči ale u něj prostě pláče.
Hele muzes zvykat na tatu od nerozeni a stejne bude rvat treba. Muj manzel je doma minimalne a msla ho stejne miluje a rve u nej min nez u me, jsou nevyzpytatelny proste
ale rozhdne bych nerekla, ze se s tim neda nic delat. Pomalinku bych zvykala, po kouskach, nenasilne a brala bych si ho zpet driv nez se rozerve. Nase odmita vsechny krim me a manzela, ale zvykam ji pomalu, vcera ji minutu choval strejda, hrala si s tetou, v moji pritomnosti teda, ale stejne pokrok. Odmitam se smirit se zavislakem, presne jsem na tom tak, ze si nemuzu skoro udelat ani jidlo a to opravdu nehodlam praktikovat takhle do roka treba
takze za me ZVYKAT