Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
V mládi jsem chodila na praxi a tam byla paní s tím to jménem a říkali ji p. Rozinko ![]()
@silvik88 měla jsem spolužačku a říkalo se ji Rozárko, Rózi, nebo Růženko ![]()
Kámoška má Rozálii a říkají jí Lili, chlap ji říká Hrozinko:) Moc se mi to jméno líbí, ale kámoška mě předběhla o půl roku:)
My máme kozu Rózu, z tohoto důvodu bych si dcerku tak nepojmenovala ![]()
Moc dik za názory
@korzet
sice nepocitam, ze budu mit kozu, ale obavam se aby dcera nebyla koza - Roza pro ostatní
@silvik88 mě mamča říkávala jako malý holce kozo Rózo…táta si to zkrátil a říkával mi jen Rózo…jmenuju se úplně jinak, tohle byla jen taková popichovací přezdívka.
@Izzz píše:
@silvik88 mě mamča říkávala jako malý holce kozo Rózo…táta si to zkrátil a říkával mi jen Rózo…jmenuju se úplně jinak, tohle byla jen taková popichovací přezdívka.
Mě naši taky - buď ty jsi Káča, nebo ty jsi Róza (jakože pako
) (nejmenuji se ani Kateřina ani Rozárie/lie). Nicméně se mi jméno líbí, Rózo jí říkat asi budou, ale líbí se mi i tenhle tvar.
Celé dětství jí všichni budou dráždit hrozinkama, takže si na jméno asi vybuduje dost averzi. Pokud bude odolná, tak pro dospělou ženu plná verze jména - Rozálie - se mi celkem líbí.
Ahoj tak mi chtěli Rosálii ale budeme mít klučíka, takže nic. Kdyby to byla holka tak ji můžeš říkat Rozi, Rózo, Rouzí ( tak bych ji říkala já ) … Tchyně taky zacala z kozou, že se tak jmenovala jejich atd … my máme psa Agátu ( z útulku uz takhle pojmenovaná ) a kámoška ma dceru Agátu, tak kdyz přijde tak je docela sranda, nemám rada dávat lidska jmena zvířatům … ale ty dávaš jmeno a at si kazdej trhne. Takže za mě Rosalie number 1
Ahoj,
mám dotaz. S manželem vybíráme jméno pro holčičku. On se velmi upnul na Rozalii. Mně se Rozárka moc líbí, ale mám obavu, aby jako skolacka a pak dospělá nebyla Róza. Nemáte někdo zkušenost, jak lidé říkají „velkým holkam“? To na ně všichni volaji Rozarko, popř Rozálie do smrti?
Radši bych z toho důvodů Miriam, ale to mi neproslo…