Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Tykvička mám bráchu adama
a to bysme byli dobrá dvojka Ajdam a Sejr ![]()
Mě je vcelku jedno, kolik dalších dětí má stejný jméno. Mám ve třídě víc Danielů, Adamů, Kristýnek…a vůbec mi to nepřipadá blbý. Každej je jinej. Když je vyvolávám, jsou akorát zvyklí se na mě víc dívat a ten, na kterýho upřeně hledim, je vyvolanej, ten druhej má ode mě pokoj.
@silvik88 píše:
@elfans
ja našla tohle: http://www.detijmena.info/rok2011/
snad tomu lze věřit
Ano i podle těchto stránek se v roce 2010 narodilo 56 Rozárií
.
@Tykvička
já jsem právě hrozně ráda, že jsem sama. ne Jana ta a ta… ale prostě stačí říct me jméno. ale nic proti Janě, Terezce, Jakubovi atd nemám… ale prostě bych ráda hezké, ne úplně obvyklé jméno.
Ajdam, fuj! taky zvažuji pro kluka Adam. Mně zase tchýně zosklivila Kryštofa jen tím že řekla - jezisi co to je za jméno!!
total mě tím to jméno otrávila…
Taky jsem řešila, kolik je v okolí dětí se stejným jménem…ale když se to vezme kolem a kolem, tak to naše je jenom jedno jediný a jedinečný ![]()
Nevím holky, já to neřešila a pak nezjišťovala, jim to ale řekli na matrice, tak z nich asi udělali blby, no rašdi jim to říkat nebudu, chtěli Rozárii. U nás to bylo naopak
Takže pokud je to omyl, tak sorry..v tom případě nevím, proč jim to říkali.. ![]()
Ale máme doma dva diplomy a má tam napsané „Rozárii“ a to mě teda štve, kor když to jméno mají napsané v papírech, jak kdyby si to nemohli zkontrolovat ![]()
Jinak s tou četností asi záleží jak kde, u nás vím o dvou, té naší a známých, a teda ten pes, ale to nepočítám ![]()
@makuli
mě napadlo, ze z nich jen udelali blby. znám totiž ty blby u nás na matrice!!
a taky někdy řeknu že budeme mít Rozárku a dost lidí - jeee, Rozárie. njn…
@Kallkapa píše:
Proč znechutil? Vždyť Eidam je dobrý…(Jinak jméno Rozárie nikdy na matrice zakázáno nebylo a už vůbec né před třemi lety
)
Ty by ses chtěla jmenovat jako sejra? ![]()
No radši budu mlčet, byli kvůli tomu dust naštvaní, ale říkají jí Rozárko ![]()
@Izzz píše:
@Tykvička mám bráchu adamaa to bysme byli dobrá dvojka Ajdam a Sejr
Mě je vcelku jedno, kolik dalších dětí má stejný jméno. Mám ve třídě víc Danielů, Adamů, Kristýnek…a vůbec mi to nepřipadá blbý. Každej je jinej. Když je vyvolávám, jsou akorát zvyklí se na mě víc dívat a ten, na kterýho upřeně hledim, je vyvolanej, ten druhej má ode mě pokoj.
Kristýno, vidím tě ![]()
@Tykvička píše:
Ty by ses chtěla jmenovat jako sejra?
Myslela jsem chuťově dobrý
. A Adamům říkám Ajdame běžně, nijak nechutné mi to nepřipadá ![]()
@silvik88 píše:
@Tykvička
já jsem právě hrozně ráda, že jsem sama. ne Jana ta a ta… ale prostě stačí říct me jméno. ale nic proti Janě, Terezce, Jakubovi atd nemám… ale prostě bych ráda hezké, ne úplně obvyklé jméno.
Ajdam, fuj! taky zvažuji pro kluka Adam. Mně zase tchýně zosklivila Kryštofa jen tím že řekla - jezisi co to je za jméno!!
total mě tím to jméno otrávila…
Už léta tvrdím, že na tchýně by měl být legální odstřel ![]()
U nás taky hned po narození syna tchýně jako první reakci na jeho jméno vyhrkla „Doufám, žemu nebudete říkat… - tuhle zdrobnělinu nesnáším“ ![]()
@silvik88 píše:
@makuli
mě napadlo, ze z nich jen udelali blby. znám totiž ty blby u nás na matrice!!
a taky někdy řeknu že budeme mít Rozárku a dost lidí - jeee, Rozárie. njn…
Spíš si udělala kamarádka z majkuli dobrý den, protože by to neměli na matrice jak podložit. Řídí se knížkou „Jak se bude jmenovat“ od Knappové a pokud tam jméno zapsané je, tak ho zapsat musí. Pokud není, je na lidech aby kontaktovali Knappovou a ta jim napsala na jméno posudek pro matriku, zda ho může matrika zapsat nebo ne. Tož tak. ![]()
@Kallkapa píše:
Myslela jsem chuťově dobrý. A Adamům říkám Ajdame běžně, nijak nechutné mi to nepřipadá
Mně se to teda vůbec nelíbí
A když už chutně, tak radši Parmidžáno - to zní i světově ![]()
Kallkapa:No my právě rozárii ani nechtěli, takže mě ani nenapadlo to někde řešit nebo se ptát, prostě jsme vyplnili papírek do porodky a hotovo
Mě by to ani nikdy řešit totiž nenapadlo. Možná u nějakýho neznámýho jména, třeba esmeranza nebo pedro a tak ![]()