Rozálie = Róza?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
50725
11.5.13 13:00

Kamarádka říká její Rozárce ještě Lála :D Anně se taky (často) říká do smrti Aničko, tak nevím, proč zrovna Rozárko by mělo být divné :lol:

Umím si představit, že bych dospělé říkala třeba Rozi, Rozali… Jedné už starší zdr. sestře u nás říká doktor Růženko (podle mě úplně stejně zdrobnělé jak Rozárko). Těch tvarů bude, až bude mimino na světě, to uvidíte sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10709
11.5.13 13:00

8o Růženko? to by mě nenapadlo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
11.5.13 13:03

@silvik88 já na to byla zvyklá, neprotestovala jsem. Taky mi táta říkal Sejre. (Irena, řikal mi Ír sýr…a z toho pak vzniklo Sejre). Člověk si zvykne na všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
11.5.13 13:04

Jinak my se v práci oslovujeme zdrobnělinama, i když je některým už hodně let…Libuška, Maruška, Jaruška…a jsme úplně normální ženský.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
silvik88
11.5.13 13:05

@michalka76
vim, ze je na vzestupu, ale tolik?!? nerada bych aby me dítě mělo jméno, které ma dost dětí v jeho věku…

• Citovat
  • Upravit
silvik88
11.5.13 13:06

@Izzz
tata je fakt vtipalek :D

• Citovat
  • Upravit
5254
11.5.13 13:08

@silvik88 Tak oblíbené je teď dost. Koukni sem http://www.kdejsme.cz/…lie/hustota/, ale to si nevybereš, naše Viktorka je teď taky hodně oblíbená. A co jako?:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
11.5.13 13:09
@silvik88 píše:
@michalka76
vim, ze je na vzestupu, ale tolik?!? nerada bych aby me dítě mělo jméno, které ma dost dětí v jeho věku…

my bydlime v centru Prahy. treba jinde to nebude tak hrozne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
silvik88
11.5.13 13:17

@elfans
z toho vycházím. spíš mě zajímá četnost u novorozencu. aby neměla ve třídě každou 2. stejného jména a mezi o 10 let staršíma detma nebyla žádná…
třeba me jméno je v ČR asi 7500× a znám jen jednu další. tak jsem koukala na jména pro novouše v roce 2011 a ano, objevuje se více nez dřív, ale oproti Anicce, Elisce… to je prd.

• Citovat
  • Upravit
Tykvička
11.5.13 13:20
@silvik88 píše:
Ahoj,
mám dotaz. S manželem vybíráme jméno pro holčičku. On se velmi upnul na Rozalii. Mně se Rozárka moc líbí, ale mám obavu, aby jako skolacka a pak dospělá nebyla Róza. Nemáte někdo zkušenost, jak lidé říkají „velkým holkam“? To na ně všichni volaji Rozarko, popř Rozálie do smrti?
Radši bych z toho důvodů Miriam, ale to mi neproslo…

Mohu potvrdit - znám dvě „Rózy“, jedna je Rozálie (to není Rozárka, to je Rozálka) a druhá Rosemary (nebo tak nějak) - u obou to sklouzlo dřív nebo později k Róze, která jim zůstala.
Mimochodem, jedna z nich svoje jméno na základce nesnášela, protože někdo ze spolužaček znal knížku Róza strážné strašidlo.
Na druhou stranu, mně se Rozálie taky moc líbí :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Tykvička
11.5.13 13:22
@silvik88 píše:
@elfans
z toho vycházím. spíš mě zajímá četnost u novorozencu. aby neměla ve třídě každou 2. stejného jména a mezi o 10 let staršíma detma nebyla žádná…
třeba me jméno je v ČR asi 7500× a znám jen jednu další. tak jsem koukala na jména pro novouše v roce 2011 a ano, objevuje se více nez dřív, ale oproti Anicce, Elisce… to je prd.

Nás bylo na základce ve třídě 18, z toho, tuším, asi 12 holek a 7 jich mělo stejné jméno jako já :zed: Pak jsem přišla na gympl, tam jsme byly ve třídě dvě, ale zase tam bylo pět holek s jiným stejným jménem..
Tenkrát jsem zoufala chtěla mít nějaké originální jméno, dneska mám to svoje ráda - jsem to přeci já :)

• Citovat
  • Upravit
5254
11.5.13 13:23

@silvik88 Já bych se tím netrápila, kdybys potom chtěla víc pátrat, tak na matrice ti vyjedou jména dětí narozených v určitém roce, u nás mají statistiku i v porodnici. Hlavně abyste se shodli s manželem:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tykvička
11.5.13 13:23
@Izzz píše:
@silvik88 já na to byla zvyklá, neprotestovala jsem. Taky mi táta říkal Sejre. (Irena, řikal mi Ír sýr…a z toho pak vzniklo Sejre). Člověk si zvykne na všechno.

Můj bývalý přítel mi absolutně znechutil krásné jméno Adam, protože svému synovi říkal výhradně Ajdam :cert:

• Citovat
  • Upravit
silvik88
11.5.13 13:29

@elfans
ja našla tohle: http://www.detijmena.info/rok2011/
snad tomu lze věřit

• Citovat
  • Upravit
8566
11.5.13 13:32
@Tykvička píše:
Můj bývalý přítel mi absolutně znechutil krásné jméno Adam, protože svému synovi říkal výhradně Ajdam :cert:

Proč znechutil? Vždyť Eidam je dobrý… :think:

(Jinak jméno Rozárie nikdy na matrice zakázáno nebylo a už vůbec né před třemi lety :) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí