Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den všem. Náš druhý syn 8.m špatně snáší cestování:(. Při každé delší cestě autem (myslím delší než 15 minut)strašně pláče. Zkoušeli jsme ho zabavit hračkami, mluvíme na něj, nemluvíme na něj a pořád pláče. Občas se mi ho povede utěšit, když si k němu sednu…ale ne vždy a hlavně nemůžu řídit a ještě sedět v zadu že:)))). Máte někdo podobnou zkušenost? A nevíte, čím by to mohlo být? Máme rodinu i známé poměrně daleko od domova a každá cesta se nám mění poslední dobou v peklo.
Přešlo to s věkem, někdy po roce, jak seděla otočená dopředu a už víc komunikovala. Jinak dobře fungovaly sušenky.
@Martina 79 mě začal nejmladší taky takhle vyřvávat.. koupila jsem tenkrát už tu větší sedačku, a le protisměrnou, od romera a vozila ho v předu, v sedě ale v protisměru a začal být spokojenej…
Me mala taky takto plakala, ale pak si stezovala, ze se ji chce blinka.. Nastesti ji to preslo a ted cestuje v pohode.. ![]()
Nám hodně pomohla výměna vejce za sedačku po směru jízdy, vidí na nás i dobře z okna a je klid.
A není mu třeba v sedačce/vajíčku vedro? Když jsme jeli dál, tak syn taky vždycky po nějaké době začal řvát, pak jsme vydedukovali, že je to asi tím, že se vždycky zpotí a cítí se nepříjemně. Tak do auta už nenavlíkáme.
Mame podobny problem,,ale az ted v 16 mes,,od te doby co jsme vymenili autosedacku tak je kazda cesta prorvana,,zkouseli sme cybex s pultikem,,romer s pasy a nic rev rev rev,,,mate nekdo podobne zkusenosti??
U nas to je uplnebto same. Presne ja rikas-delsi cesta= vic jak 15min. Zatim jsem neprisla na to, co s tim. Kdyz ridi manzel, tak sedim s malou v zadu a jak zacne, snazim se ji zabavit. Kdyz ridim, tak musimbjezdit jenbdo tech 15min a to jeste neni takovy jekot, nekdy i bez.
Takybjsem si rikala, jestli to neni vajickem. Po smeru se mi ji zatim davat nechce.. ale asi mi nic jineho pomalu nezbyde… Mala se zacne vetsinou tak jakoby propinat, jak krici.
No nejvic ji zabavi kdyz si cumla nejakou snurku-nejradsi od cepice
tak jsem ji ted usila hracku s takovyma snurkama, tak uvidim.
Jinak male bylo ted 7mesicu.
Zkus dat sedacku na prostredni sedadlo. Efekt stejnej jako vepredu, ale bezpecnejsi. Ono se nekterym detem dela spatne z toho, jak se to vedle miha a musi proto koukat dopredu.
Zkusila bych dát autosedačku dopředu nebo na prostřední sedadlo, možná spíš nejdříve dopředu, aby si trochu zvyknul a přestal se bát a pak bych ho po nějakém čase strčila do zadu
U nás nepomohlo nic, tak v roce to bylo už lepší, ale po 5tihodinové cestě s ní sama (nejhorší cesta v životě) jsem koupila DVD přehrávač, pouštěla krtka a byl pokoj. Nechtěla pak zas z auta ven
, na pohádky koukala výhradně tam
.
Taky si myslím, jestli mu tam není teplo:(. Jenže samozřejmě čím víc řve, tí je víc spocenej…Ale zase si nemyslím, že by byl nějak moc oblečený, nebo že by v autě bylo nějaký extra vedro. Vajíčko už nemáme. Má skoro 10 kg a nebylo mu tam moc pohodlně a protože už si sám sedne, leze a staví se, tak mu přesun do autosedačky po směru jízdy nevadil. Tak nevím, jestli nepřestěhovat tu sedačku opravdu doprostřed…
Jo, tak jestli to bude jako u nás, tak to budete mít pekelné jízdy ještě dlouho - u nás to začalo po půl roce a až tak ve 2 a 1/4 letech se to rapidně zlepšilo, bohužel syn ani v autě moc nespal…sama jsem s ním naštěstí nikam nemusela, radši všude mhd a společné cesty jsem byla naprosto vyřízená z toho, jak jsem celou cestu zabavovala…naštěstí jsme pravidelně nikam nemuseli, u nás to začínalo max. po 5 minutách jízdy - chci ven, chci ven…po přesunu z vajíčka do normální sedačky žádný rozdíl..ale ono to teda bylo v tom mhd podobný, že potřeboval furt zabavovat, prostě nevydržel v klidu jen tak něco pozorovat…hodně jsme prohlíželi knížky, jedli různé svačinky - ovoce, sušené ovoce, křupky, blbnutí s hračkama…teď už je to dobrý naštěstí, ale byl to fakt očistec ![]()