Pláče v jeslích - pulsatilla?

323
24.10.12 19:26

Pláče v jeslích - pulsatilla?

Ahoj maminky,
od září jsme začali chodit 3× týdně na dopoledne do jeslí, ale po 3 týdnech jsme dostali kašel, pak se to trochu zkomplikovalo, a tento týden jsme se po měsíci do jeslí vrátili.
Před tím to malý snášel celkem dobře, teď ale začíná natahovat, už když u jeslí zastavím, a pak pláče a opakuje ne-ne, dokud ho nepředám „tetě“. Po chvilce se prý uklidní (přes den má ale několik slabších chvilek), ale jak po obědě zazvoním, už ví, že jsem to já, a zase začne plakat. Je mi ho líto, ale ráda bych vydržela kvůli práci…
Vzpomněla jsem si na pulsatillu, zkoušeli jsme ji kdysi dávat, když špatně spával. Máte k tomu někdo nějaké zkušenosti nebo neporadíte něco jiného (včetně dávkování)? Možná není dobré mu na to „něco“ dávat, nevím… Je mě to napadlo.
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
323
24.10.12 19:29

…má 20 měsíců…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
24.10.12 20:49

Jako že homeopatika mají nahradit mámu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
25.10.12 08:15

Misto homeopatik kdyz je ta moznost byla se svym ditetem. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
25.10.12 08:47
@kattkka píše:
Misto homeopatik kdyz je ta moznost byla se svym ditetem. :cert:

drahé matky, původně jsem chtěla sáhodlouze vysvětlovat svoje důvody, ale pak jsem si řekla, že nebudu ztrácet čas, jen by se rozjela další vlna napadání na téma krkavčích matek. Dala jsem svůj dotaz do sekce Homeopatika, tak věřím, že se mi ozve někdo, kdo k tomu má co říct :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4387
25.10.12 09:16

Tak podla mna by bolo najlepsie, aby tam chodil kazdy den aspon 2 tyzdne, aby si na jasle riadne zvykol. U nas trvala adaptacia 2,5 tyzdna..chodili sme kazdy den a teraz je dcera uplne v pohode :palec:
Tiez plakala rano a potom pri mojom prichode…ale to vsetko po tych 2,5 tyzdnoch prestalo. Teraz sa tam strasne tesi :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
25.10.12 09:19

Jj, ono to chce čas :-)
on chodí 3× týdne na dopoledne - 3,5 hodiny
přišlo mi, že včera už to bylo lepší než v pondělí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
31.10.12 18:22

Jsem homeopatka i máma, děti si to taky odbrečely. Homeopatika jsem jim na to nedávala. Pokud se syn jinak vyvíjí normálně, je zdravý, tak bych to asi homeopaticky neřešila. Prostě chce mámu, je mu smutno, ale budete to muset oba přetrpět. Kdyby začal mít snad potíže jako třeba nespavost, brečel by víc než obvykle, začal se počůrávat, byl by agresivnější, tak pak bych to určitě řešila. Jestli homeopaticky nebo nějakou jinou metodou to je už na tobě, homeopaticky to řešit lze. Ale jestli je to Pulsatila nebo ne, tak to nelze určit, je hodně léků, které jsou uplakané, citlivé a těžko snášejí odloučení. Zatím to nech být, ono se to zlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
6.11.12 09:41
@Bubina píše:
Jsem homeopatka i máma, děti si to taky odbrečely. Homeopatika jsem jim na to nedávala. Pokud se syn jinak vyvíjí normálně, je zdravý, tak bych to asi homeopaticky neřešila. Prostě chce mámu, je mu smutno, ale budete to muset oba přetrpět. Kdyby začal mít snad potíže jako třeba nespavost, brečel by víc než obvykle, začal se počůrávat, byl by agresivnější, tak pak bych to určitě řešila. Jestli homeopaticky nebo nějakou jinou metodou to je už na tobě, homeopaticky to řešit lze. Ale jestli je to Pulsatila nebo ne, tak to nelze určit, je hodně léků, které jsou uplakané, citlivé a těžko snášejí odloučení. Zatím to nech být, ono se to zlepší.

Děkuji za fundovaný názor. Manžel se prý bál, že mu máma odejde, až do první třídy…ale oni tehdy byli na několik let v cizině. Tak asi musíme vydržet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová