Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím všechny maminky nastávajících školkařů.
Mám 3 děti, z toho 2 leté dvojčata, které jsem teď přihlašovala do školky s tím, že bych je tam zkusila dát třeba od ledna 2012 na 5 dní v měsíci a v květnu potom na celý den. 3 roky budou mít 25.5.2012 a mateřskou mám na 3 roky. S vyrozuměním mně přišlo, že děti teda přijímají od 1.9.2011 a tudíž budu muset platit školkovné už od toho září. Je to normální, že budu půl roku platit za 2 děti, které tam chodit nebudou?
Přitom, když jsem se zeptala, jestli bych je teda mohla dát do školky i před tím 3. rokem, tak mně řekli, že u nich to zvykem není…
Je to tak všude nebo jenom u nás?
Moc děkuji…
Příspěvek upraven 21.04.11 v 19:52
Já mám dojem, že to normální je. Platíš jakoby za to místo. U nás ve školce dělají, že lze zažádat o zrušení po dobu co dítě nechodí (ale nikde není psáno, že to odsouhlasí).
nějak tomu nerozumím.Děti ti vezmou až tedy příští září a ty máš platitt od tohodle září?
Jinak je běžným zvykem,že se platí školkovné od 1.9. i když dítě nastupuje někdy během šklního roku,platíš mu tam jako by to místo ![]()
U nás to funguje stejně…
Pro děti mladší tří let jsou jiné „předpisy“ ohledně zařízení, počtu dětí na jednoho pedagoga, že většina běžných školek toto nesplňuje.
A přijímá se dítě vždycky na celý školní rok, todíž ty měsíce, co chodit nebude, zaplatit musíte - samozřejmě bez stravy, někdy je ten poplatek i nižší, než normální školkovné.
(předpokládám, že je přijímají od září 2011)
no to tedy koukam, platit za skolku za dobu kdy do ni dite nechodi ??? Tak to uz je tedy super kocourkov a neuveritelne co si lide nechaji libit
už jsi to upravila ![]()
Jo tak je to běžné,my chodili na 5 dní od září,ale po 2 měsících mi dr. napsala lejsro aby jsem platilajen půlku ze zdr. důvodů,že školku prcek nenvštěvuje.200kč bylo dobrých ![]()
Anonymní píše:
no to tedy koukam, platit za skolku za dobu kdy do ni dite nechodi ??? Tak to uz je tedy super kocourkov a neuveritelne co si lide nechaji libit
My jsme rádi,že nám ty děti vůbec vezmou.je to tak nastavený,já s tím problém nemám a kdo jo takať to neplatí(což znamená vyhazov)
Proč kocourkov? Členské poplatky taky platíš, i když tam třeba pro nějaký důvod nechodíš (pokud nechceš aby tě z klubu vyloučili).
Jojo, je to normální a běžné. Ve stanovách např. naší školky je, že si můžeš zažádat o ponížení školkovného. Já to udělala a platila jsem jenom půlku..
ahoj je to normální, tím si zajišťuješ místo ve školce a tím pádem nevezmou jiné dítě. my to taky tak měli, Natálka začla chodit od prosince do školky na trvalo a od září jsme platili školokovné v plné výši. renča
Od 1.9.2011, už jsem to opravila…
No hnus…Představa, že bych měla školkovné nějakých 500,– za jednoho a do května bych to musela platit aniž by tam chodili, tak by se mně vyplatilo, si na ten červen, který budu už v práci zaplatit chůvu…
Anonymní píše:
Kdyby tam dítko chodilo a bylo třeba nemocné a doma, taky ti to nikdo vracet nebude…
Já bych skákala jak blecha, že mi dítě vůbec vzali.
ulmik píše:
Od 1.9.2011, už jsem to opravila…No hnus…Představa, že bych měla školkovné nějakých 500,– za jednoho a do května bych to musela platit aniž by tam chodili, tak by se mně vyplatilo, si na ten červen, který budu už v práci zaplatit chůvu…
Tak to tak udělej… Třeba vezmou místo nich nějaké dvě děti na celý rok - ale když ti je takhle vzali, tak asi u vás až tak potíž s místem ve školkách není.
Být na tvém místě tak bych šla na zápis až příští rok,jestli teda nebydlíš v nějakém velkém městě kde je nával dětí…Nebo se domluvit v tý školce,že nastoupí až příští rok bezplacení školkovnho?Je to dost úeněz když máš dvojky ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.