Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, potřebovala bych poradit, malému budou 2.června 2011 2 roky,dozvěděla jsem se, že školka zveřejnila termín zápisu pro šk.rok 2011/2012, myslíte, že už teď bych tam měla jít, když chci malého dát do školky od 3let nebo až pro šk.rok 2012/2013 a co vše je potřeba když jdu k zápisu(potvrzení zaměstnavatele atd.).Přestěhovali jsme se nikoho tu neznám, tím pádem se nemám s kým poradit,tak budu vděčná za každou radu, protože nechci něco zanedbat, děkuji
Ahoj, pokud chceš dát malého až od tří let tak na zápis až příští rok, jinak to nemá smysl. Jinak je potřeba mít sebou občanku, rodný list dítěte, potvrzení zaměstnavatele, nejlépe obou rodičů a pak potvrzení od doktora, že je dítě zdravé. Všechny formuláře na vyplnění by ti měla ale dát školka, aspoň ta naše to tak má. My byli na zápisu včera.
Ahoj, čistě teoreticky můžeš jít k zápisu na ten školní rok,kdy mu budou 3 roky, což bude školní rok 2011/2012. Akle čistě prakticky je jasný, že ti ho nevezmou, protože je narozený až hodně pozdě a na plnou docházku by ho měli v tomškolním roce jen necelý měsíc, což je pro ně neekonoický
. Takže pokud máš zajištěný hlídání, jestli musíš ve 3 ltech nastoupit do práce, tak počkej až na zápis v roce 2012 na školní rok 2012/2013. Pokud hlídání nemáš, tak to bohužel stejně nikoho nezajímá a podle současný situace si troufám tvrdit, že ti ho skutečně ted nevezmou. Ale každopádně držím palce
dudyško, pokud mu letos budou 2 roky, tak ti ho nevezmou. do školky berou od 3 let (pokud ta vaše nebere dřív), takže by ti ho stejně vzali až v červnu 2012 a nemá cenu, abys celáý rok platila školné. otázka je, jestli by to ta vaše školka i udělala… takže jdi k zápisu až příští rok na školní rok 2012/2013. a koukni se, jestli vaše školka nedělá den otevřených dveří. tam dostaneš všechny potřebné informace, případně i formuláře. každá šklka to má nastavené trošinku jinak. takže na konkrétní podmínky se zajdi poptat přímo tam. bude to nejlepší ![]()
Ahoj, moje dcerka je take 2.cervna, budou ji ted 3 a jdeme na zapis pristi tyden.zkuste to az pristi rok,ted mas hoooodne malou sanci ze ti ji vezmou.
Podle mě záleží na školce.. Já mám doma březnového 2009 a nevzali mi ho, kamarádce stejně starou holčičku vzali od nového roku, tedy to jí bude 2 a 3/4. Záleží na kapacitě a obsazenosti školky ![]()
Tak logicky, když ho chceš hlásit až na školní rok 12/13, tak bys měla jít k zápisu až pro daný školní rok. Ale - jestli máte ve školkách nával jako všude jinde, tak bych asi šla už letos s tím, že vás odmítnou, ale další školní rok už by vás mohli vzít najisto (takhle to funguje u nás, pokud dítě jeden rok odmítnou, dalš rok ho berou automaticky).
Ahoj všem,
prosím rychlý dotaz. Potřebuju už k zápisu do MŠ potvrzení od lékařky, nebo až po přijetí? Prý se potvrzuje až kolonka v přihlášce?
A rodné listy s sebou?
Na stránkách mají, že máme mít s sebou jen děti ![]()
Díky ![]()
U nás chtěli jen přihlášku, rodný list a potvrzení od doktorky, zato nechtěli děti.
@Taara69 Ono asi bude školka od školky. Ale když tak se ohradím tím, že na stránkách to nemají a neměla jsem to jak jinak zjistit. Možná tam ještě ráno zavolám.
K zápisu ale potřebuješ tu přihlášku a tam je ta kolonka na doktora, myslím, že třeba bez povinného očkování by dítko nepřijali.
@Aries6 Někde chtějí potvrzení dr. už u zápisu, jinde až po přijeit. Pak potřebuješ rodné listy deti, svou občanku a ještě formulář zadosti o přijetí (ten mají i na miste). Děti obvykle nutné nejsou.
@ka2ka píše:
U nás nechtěli ani rodný list, ani přihlášku, ani dítě
Tak hlavne, ze jsi dite udala. ![]()
@Taara69 píše:
U nás chtěli jen přihlášku, rodný list a potvrzení od doktorky, zato nechtěli děti.
U nás totéž. ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.