Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Svistice píše:
Tak hlavne, ze jsi dite udala.
já nééé manžel se byl jen zeptat jestli by syn mohl chodit jen na pár dní v měsíci a přišel s tím, že už je přihlášený ![]()
U nás byla v evidenci dítěte i kolonka pro dr. Chtěli prihlasku evidenční list, rodný list dítěte, očkovací průkaz a občanku rodiče, dítě sebou.
U nás chtěli přihlášku vyplněnou a potvrzenou pediatrem, můj OP, RL dítěte (3 roky zpět).
@Aries6 Tak koukám, že můžeš být ráda, že tam chtějí aspoň ty děti
Nikde jinde je nechtějí
Taky už bych měla začít pomalu zjišťovat.
My jdem s razítkem od Dr v přihlášce, rodný listy beru raději taky a dítě doma, raději ať je nebereme ať je klid ![]()
@Aries6 na přihlášce je kolonka kterou vyplní dětská. To mít potvrzené musíš ![]()
@Aries6 Je to školka od školy. V Praze jsem musela mít potvrzení a přihlášku už k zápisu, tady po přestěhování dávali přihlášku až u zápisu a já ji potvrzenou od doktorky nesla do 14 dnů zpět. Každopádně RL dítěte a svůj OP musel být vždy.
Hlásím dcerku do 3 školek, ve dvou musím už přinést vyplněnou přihlášku s potvrzením u lékaře, ve třetí je napsáno k zápisu toto:
Rodiče obdrží „Přihlášku k přijetí do mateřské školy“ a seznámí se s kritérii pro přejímání dětí do MŠ. Zápis se týká dětí, které doposud naši MŠ nenavštěvují a rodiče uvažují o jejich nástupu do mateřské školy od září 2016.
Dokumenty potřebné k zápisu: rodný list dítěte a OP zákonného zástupce.
Potvrzení lékaře zřejmě budou chtít později, ale dle mého názoru je to blbost, protože třeba přijmou dítko a to pak nedodá potvrzení od lékaře, nebo nebude očkované nebo nevím, proč to mají takto hloupě…
@Markéta80 píše:
@Aries6 na přihlášce je kolonka kterou vyplní dětská. To mít potvrzené musíš
To ano, kolonka tam je, ale právě v té naší jedné školce se přihláška obdrží až při zápisu. Je to divné, ale je to tak:-)
@Fazulina asi jak kde
, my máme elektronické přihlášky takže se to vytisklo pak potvrzení k dětské a pak přinést k zápisu ![]()
@Aries6 píše:
@Taara69 Ono asi bude školka od školky. Ale když tak se ohradím tím, že na stránkách to nemají a neměla jsem to jak jinak zjistit. Možná tam ještě ráno zavolám.
Školka, pod kterou spadáme, ani stránky nemá (je to malá vesnická školka). Vyvěšují letáček na obecní desce:-). Já jsem tam raději i volala, protože letáček vyvěsili až někdy minulý týden, byla jsem nervní, že nevím termín zápisu. Telefon snad mají, mohla sis tam zavolat. Nevím, zda mají povinnost to psát na stránky…
Asi to opravdu záleží školka od školky, u nás je potvrzení od doktorky součástí přihlášky a k zápisu chtějí RL dítěte a OP rodiče, dítě může ale nemusí přijít, my jí bereme, má kouzlo osobnosti, tak aby si jí zapamatovali a vzali nám jí
, néé to byl vtip
@Markéta80 píše:
@Fazulina asi jak kde, my máme elektronické přihlášky takže se to vytisklo pak potvrzení k dětské a pak přinést k zápisu
No, my jsme na vsi, jsou to vesměs malé školky, jedna nemá ani webové stránky:-)…
@Fazulina to my naopak a tam kam chci malou dát berou jen 12 dětí, přihlášeno 48
. uvidíme, ted v květnu jí budou 4roky ![]()
@medunka23 píše:
Asi to opravdu záleží školka od školky, u nás je potvrzení od doktorky součástí přihlášky a k zápisu chtějí RL dítěte a OP rodiče, dítě může ale nemusí přijít, my jí bereme, má kouzlo osobnosti, tak aby si jí zapamatovali a vzali nám jí![]()
![]()
, néé to byl vtip
V jedné z našich školek mají přímo napsáno, že máme chodit raději bez dítěte, že jde o administrativní proces. Na mě to působí divně, jako by říkali, neberte děcka, ať tady (ve školce) neotravujou:))), není mi to sympatické. A spousta maminek třeba nemá hlídání, a tohle je ještě vystresne. Ale zase na druhou stranu, byl tam můj muž odevzdat přihlášku a prý čekal půl hodiny ve frontě.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.