Zápis do školky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11169
11.4.16 22:36
@Markéta80 píše:
@Fazulina to my naopak a tam kam chci malou dát berou jen 12 dětí, přihlášeno 48 :jazyk:. uvidíme, ted v květnu jí budou 4roky :lol:

No, tam, kam chci já, tak berou jen 5 dětí a při vyzvedávání přihlášky mi ředitelka říkala, že jsme už devátí, kdo si přišel pro přihlášku. Navíc dcerka je zářijová, v září teprve 3 roky. A navíc, nejsme přímo z té vesnice, kam se hlásíme, berou prvně místní a pak teprve z okolních vesnic. A prý se hlásí už 5 předškoláků. Takže bych řekla, že šance jsou mizivé:.-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
11.4.16 22:44
@Fazulina píše:
V jedné z našich školek mají přímo napsáno, že máme chodit raději bez dítěte, že jde o administrativní proces. Na mě to působí divně, jako by říkali, neberte děcka, ať tady (ve školce) neotravujou:))), není mi to sympatické. A spousta maminek třeba nemá hlídání, a tohle je ještě vystresne. Ale zase na druhou stranu, byl tam můj muž odevzdat přihlášku a prý čekal půl hodiny ve frontě.

tak my jdeme oba, co vím od kolegyně co byla před rokem v našem městě, ale jiné školce, vůbec na ty děti blbě nekoukají, právě naopak, mají to vždycky v pavilonu kde si případně můžou pohrát. Jako matku samoživitelku, nebo matku co zrovna nemá hlídání, by mě to docela stresovalo taky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11169
11.4.16 22:46

To je fajn, to by tak mělo být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
11.4.16 22:47

U nas bylo potreba vsechno - dite, prihlaska potvrzena lekarem, OP… Cekaly jsme s dcerou asi 2 hodiny ve fronte, ( tesne pred tim, jsem absolvovaly jeste jeden zapis v jine skolce, asi taky dvouhodinovy), takze po ctyrech hodinach cekani + presun moje dite nekontrolovatelne zlobilo a pri zapisu, kdyz jsem probirala cosi s pani reditelkou, se ztratilo pod stolem a vynorilo se nazute v lodickach pani reditelky.
Vzala to sportovne a prijala ji :mrgreen: Asi udelala nezapomenutelny dojem.
Do druhe skolky, kde se chovala zpusobne, ji nevzali - jejich chyba. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
11.4.16 22:52

@mroe :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: dobrá historka, pobavila :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
11.4.16 22:58
@Fazulina píše:
Potvrzení lékaře zřejmě budou chtít později, ale dle mého názoru je to blbost, protože třeba přijmou dítko a to pak nedodá potvrzení od lékaře, nebo nebude očkované nebo nevím, proč to mají takto hloupě…

A mě to zas přijde rozumné, protože nevím, proč mají rodiče těch nepřijatých vyhazovat prachy za potvrzení od doktora, které jim je k ničemu. Kor pokud třeba v Praze dáváš přihlášku na několik školek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
11.4.16 23:21

@j.a.n.i1 tak u nás to potvrzení stojí 50Kč, což mi nepřijde tak strašný :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
11.4.16 23:27

@medunka23 Někde třeba taky 150,– což při více školkách už leze (a zcela zbytečně) do peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
11.4.16 23:31

@j.a.n.i1 tak to potom jo, tady většina lékařů má prakticky stejné ceny poplatků a to jsme nějakých 50km od Prahy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1745
12.4.16 05:31

@Fazulina - u nás třeba byl zápis na úřadě, všechny 4 školky najednou-v každé kanceláři jedna, odevzdat přihlášku, ukázat doklady a ven - Já dávala do všech 4, takže mi to přišlo praktické, za 2 hoďky jsem měla hotovo-pak jsem byla ještě u našich, kdyby náhodou malou nevzali ani do jedné, a to byla klasika, i s dětmi, otevřená herna, malá si to náramně užila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
12.4.16 06:06

U nás jsou tedy zápisy 2 celé dny, na dni otevřených dveří upozorňijí, ať se rodiče nehrnou všichni na 8:00 první den. Takže s žádnou frontou jsme se nesetkali.
Dítě jsem vzala s sebou už jen proto, aby se seznámilo s prostředím, pohrál si s tamníma hračkama ( a já alespoň vím, na co ho případně pak navnadit, co ho tam zaujalo).
Teď šel s tátou vyzvednout nějaké papíry, co máme donést na konci srpna, to se potkal i se svou budoucí učitelkou, na konci srpna je s námi zase půjde v rámci zvykačky na velkou školku zase odevzdat. Přijde mi divné strčit dítě samotné 1. září někam, kde nikdy předtím nebylo. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.4.16 07:17
@Aries6 píše:
Ahoj všem,
prosím rychlý dotaz. Potřebuju už k zápisu do MŠ potvrzení od lékařky, nebo až po přijetí? Prý se potvrzuje až kolonka v přihlášce?
A rodné listy s sebou?
Na stránkách mají, že máme mít s sebou jen děti :D
Díky :mrgreen:
školka od školky - u nás nepotřebují. Stačí nahlédnutí do očkováku.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25172
12.4.16 07:41

Už jsem tam volala :D No tak jsem zvědavá, jestli se dostaneme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11169
12.4.16 14:09
@j.a.n.i1 píše:
A mě to zas přijde rozumné, protože nevím, proč mají rodiče těch nepřijatých vyhazovat prachy za potvrzení od doktora, které jim je k ničemu. Kor pokud třeba v Praze dáváš přihlášku na několik školek.

Tak to jo, u nás stojí potvrzení 50 Kč, a chtějí jen za jednu přihlášku, i když podávám víc. Vstřícný lékař. Vím, že jinde to stojí 150… V tomto směru máš asi pravdu. Ale není jednou z podmínek přijetí i právě potvrzení lékaře, že je dítě očkováno a zdravotně způsobilé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
12.4.16 15:10

@Fazulina No a to snad vadí, aby školka vydala „pro vás máme místo, dodejte potvrzení do XY“ a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin