Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ale to ne, mě to rozhodně nevadí, jen jsem myslela, že kritériem pro přijetí je to potvrzení, oni mi přece neřeknou hned při zápisu, že je pro mě místo, loni např. mi řekla, že nás vyrozumí písemně… A vyrozumněli. Nepřijali nás, protože jsem neměla potvrzení od lékaře, což jsem věděla, dr. mi ho nechtěl dát - na vysvětlenou, v době zápisů měla dcerka 1,5 roku, dr. naznal, že je moc malá. Já jsem ji chtěla přihlásit, protože se ve vsi nesla informace, že ve školce je hodně míst a berou se i dvouleté děti, jelikož by dcerka v září měla dva roky, uvažovala jsem, že pokud by bylo místo, mohla by do školky chodit třeba jen na dopoledne na jeden dva dny v týdnu (má hodně ráda dětský kolektiv)… Stejně nakonec místo neměli, ale školka jako důvod nepřijetí uvedla, že jsme neměli potvrzenou přihlášku od lékaře, tak jsem získala dojem, že to bez toho nejde…
@j.a.n.i1 píše:
A mě to zas přijde rozumné, protože nevím, proč mají rodiče těch nepřijatých vyhazovat prachy za potvrzení od doktora, které jim je k ničemu. Kor pokud třeba v Praze dáváš přihlášku na několik školek.
A když pominu peníze, tak je to o tom, že tam musím jet, vyčkat si to, mezi nemocné. V této školce je to teda tak, že počkáme, až jestli nás vzali a až pak potvrzení. Je to logické a rozumné.
Holky, existuje neco jakp druhe kolo zapisu ci rovnou prijmuto ditete do skolky? Trebaze se do skolky prihlasilo malo deti, tak je vzali vsechny a jeste jim zbylo misto? Je mozne se takovouto informaci dozvedet z webovych stranek skolky nebo si tam musim zajit osobne a poptat se, zda jeste nemaji volne misto? Na zapis jsem byla se synem jen v jedne skolce a nakonec nas nevzali, tak nevim, co ted. Zda se to da jeste nejak resit.
@ndkv Jo, možné to je, záleží na zvyklostech školky… někde volají těm „pod čarou“ jinade ne… takže obvolávat školky, připomínat se a když někde bude místečko, či se nějaké uvolní, tak můžeš mít kliku a ulovit ho.
Ahoj holky, 10.5 je u nás zápis do školky. Na stránkách školky mají pouze pozvánku k zápisu, ale co musím mít s sebou nikde nepišou, potvrzení od doktora na přihlášku atd…? Zkoušela jsem volat přímo do školky, ale telefon nikdo nezvedá a já nevím jestli musím mít s sebou už vyplněnou přihlášku nebo ji dostaneme až u zápisu? Popřípadě jestli ji musíme mít už s sebou, tak přihlášku vyzvednu přímo ve školce? Omlouvám se že se ptám jak uplnej negramot, ale dítě povedu do školky poprvé a čekala bych že školka bude mít na netu jasné pokyny co s sebou ![]()
@sandra001 U nas je ke stažení na strankach nebo vyzvedmuti ve skolce a k zapisu se jde s vyplnenym a od doktora potvrzenym, rodny list ditka, op rodice.
@sandra001 tak u nas se od lekare vyplnuje az kdyz je dite opravdu prijato, aby jsi zbytecne neplatila kdyby ho nevzali.
@Ivana 85 píše:
@sandra001 tak u nas se od lekare vyplnuje az kdyz je dite opravdu prijato, aby jsi zbytecne neplatila kdyby ho nevzali.
Aha, tak jsem zase tam kde jsem byla
asi se zajdu přeptat osobně.. každopádně moc děkuji ![]()
@sandra001 U nás byly tiskopisy ke stažení na netu
Kdo neměl, vyplňoval na místě.
Určitě chtěli OP rodicu, rodny list dítěte a tuším i očkovak.
U nás se teď už očkovací průkaz několik let nepředkládá, je to dokument, do kterého se nesmí nikdo ze školky dívat, stejně jako do lékařské zprávy. Chtějí extra potvrzení od doktorky, že má dítě všechna očkování.
Ale až při nástupu do školky, ne k zápisu.
To se divím, že by to v dnešní době neměli vyvěšené na webu. Určitě bych tam ještě zkoušela volat.
@bjetuschka píše:
To se divím, že by to v dnešní době neměli vyvěšené na webu. Určitě bych tam ještě zkoušela volat.
No, i v dnešní době jsou školky, které to mají vyvěšené spíš na dveřích, než na webu ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.