Špatná placenta - vyvolává se porod?

Dee19
7.12.11 20:24

Placenta

Ahoj maminy :-) Chtěla bych se zeptat, jestli nevíte, co se děje, když v 38tt. zjistí, že špatně pracuje placenta a nedostávají se živiny miminku. Vyvolává se porod ? Nebo se čeká ? Děkuji :-)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21650
7.12.11 20:28

podle toho jak na to reaguje miminko. ale většinou se porod rychle vyvolává, protože je nebezpečí, že mimčo i umře… u tebe čekají? nebo proč se ptáš (ale jen tak otázka od zvědavé baby ;-) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanzlici
7.12.11 20:33

taky bych očekávala, že se začne vyvolávat…

• Citovat
  • Upravit
Dee19
7.12.11 20:41

Sestřenku včera hospitalizovali. Nemluvila jsem s ní, jen jejím přítelem a ten říkal, že je něco špatně s placentou, že k miminku se špatně dostávají živiny. Nic víc jsem z něho nedostala…Tak se ptám, protože se v tom moc nevyznám :-)

• Citovat
  • Upravit
58838
7.12.11 20:48

Záleží jak moc špatně placenta funguje.
U mě se čekalo, ale byla jsem v 35tt, když se na špatné průtoky přišlo. U staršího těhotenství si myslím, že budou nejspíš vyvolávat, ale opravdu nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2243
7.12.11 22:01

Záleží na průtokách pupečníkem,ale 38.týden je už donošené miminko,takže si myslím,že vyvolají a čekat nebudou,miminku se povede líp už venku jestli se mu tam nedaří :) ať to sestřenici dobře dopadne :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22236
8.12.11 00:54

Já jsem měla tuto komplikaci, přišli mi na ni ve 38tt. Okamžitá hospitalizace a za dvě hodiny jsem ležela na sále - porod byl císařským řezem. Doktorka mi říkala, že není na co čekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
8.12.11 00:56

taky mi u druhého dítěte přestala fungovat placenta, měli podezření, že dítě ubývá, ačkoliv Dopler vycházel v normě, takže porod vyvolali a měli pravdu, malá se narodila opravdu hodně hubená ani zadeček pořádně neměla, takže kdo ví, co by se stalo, kdyby čekali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22236
8.12.11 01:04
cancerka píše:
taky mi u druhého dítěte přestala fungovat placenta, měli podezření, že dítě ubývá, ačkoliv Dopler vycházel v normě, takže porod vyvolali a měli pravdu, malá se narodila opravdu hodně hubená ani zadeček pořádně neměla, takže kdo ví, co by se stalo, kdyby čekali

Naše malá taky neměla vůbec žádný zadeček, jen takovou placičku. Byla hodně malinká, 2040g. Když jsem viděla všechna ta miminka kolem, jaká byla velká a já vozila takovou tyčku. Ale už to doháníme :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
8.12.11 10:40

cilly- jojo taky to rychle doháněla už v porodnici, jedla pěkně, ale oproti stejně starým dětem je pořád trošku menší a tím i roztomilejší :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22236
8.12.11 10:55
cancerka píše:
cilly- jojo taky to rychle doháněla už v porodnici, jedla pěkně, ale oproti stejně starým dětem je pořád trošku menší a tím i roztomilejší :-)

jj, u nás taky tak, sice už to doháníme, ale pořád je menší, než její vrstevníci :)
Malá má už víc jak 3 měsíce a pořád obleče bodýčka a overálky 0-0
Ale říkám si, že furt lepší menší mimi než nějakého velkého cvaldu, kdo by se s ním tahal :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
808
27.2.12 11:10

Ahojky Dee19 :mavam: Já si myslí,že když už má sestřenka tak blízko k porodu a objevil se problém s placentou......nemělo by se nanic čekat a raději už vyvolat porod…pro mimíska bude lepší,když už se narodí… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí