Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
podle toho jak na to reaguje miminko. ale většinou se porod rychle vyvolává, protože je nebezpečí, že mimčo i umře… u tebe čekají? nebo proč se ptáš (ale jen tak otázka od zvědavé baby
)
Sestřenku včera hospitalizovali. Nemluvila jsem s ní, jen jejím přítelem a ten říkal, že je něco špatně s placentou, že k miminku se špatně dostávají živiny. Nic víc jsem z něho nedostala…Tak se ptám, protože se v tom moc nevyznám ![]()
Záleží jak moc špatně placenta funguje.
U mě se čekalo, ale byla jsem v 35tt, když se na špatné průtoky přišlo. U staršího těhotenství si myslím, že budou nejspíš vyvolávat, ale opravdu nevím ![]()
Záleží na průtokách pupečníkem,ale 38.týden je už donošené miminko,takže si myslím,že vyvolají a čekat nebudou,miminku se povede líp už venku jestli se mu tam nedaří
ať to sestřenici dobře dopadne ![]()
Já jsem měla tuto komplikaci, přišli mi na ni ve 38tt. Okamžitá hospitalizace a za dvě hodiny jsem ležela na sále - porod byl císařským řezem. Doktorka mi říkala, že není na co čekat.
taky mi u druhého dítěte přestala fungovat placenta, měli podezření, že dítě ubývá, ačkoliv Dopler vycházel v normě, takže porod vyvolali a měli pravdu, malá se narodila opravdu hodně hubená ani zadeček pořádně neměla, takže kdo ví, co by se stalo, kdyby čekali
cancerka píše:
taky mi u druhého dítěte přestala fungovat placenta, měli podezření, že dítě ubývá, ačkoliv Dopler vycházel v normě, takže porod vyvolali a měli pravdu, malá se narodila opravdu hodně hubená ani zadeček pořádně neměla, takže kdo ví, co by se stalo, kdyby čekali
Naše malá taky neměla vůbec žádný zadeček, jen takovou placičku. Byla hodně malinká, 2040g. Když jsem viděla všechna ta miminka kolem, jaká byla velká a já vozila takovou tyčku. Ale už to doháníme ![]()
cilly- jojo taky to rychle doháněla už v porodnici, jedla pěkně, ale oproti stejně starým dětem je pořád trošku menší a tím i roztomilejší ![]()
cancerka píše:
cilly- jojo taky to rychle doháněla už v porodnici, jedla pěkně, ale oproti stejně starým dětem je pořád trošku menší a tím i roztomilejší
jj, u nás taky tak, sice už to doháníme, ale pořád je menší, než její vrstevníci ![]()
Malá má už víc jak 3 měsíce a pořád obleče bodýčka a overálky 0-0
Ale říkám si, že furt lepší menší mimi než nějakého velkého cvaldu, kdo by se s ním tahal ![]()
Ahojky Dee19
Já si myslí,že když už má sestřenka tak blízko k porodu a objevil se problém s placentou......nemělo by se nanic čekat a raději už vyvolat porod…pro mimíska bude lepší,když už se narodí… ![]()
Ahoj maminy
Chtěla bych se zeptat, jestli nevíte, co se děje, když v 38tt. zjistí, že špatně pracuje placenta a nedostávají se živiny miminku. Vyvolává se porod ? Nebo se čeká ? Děkuji