Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tím jak děloha roste, placenta se většinou vytáhne nahoru. A pokud do DDS zasahuje jen trochu, tak bych si s tím nedělala starosti. Do porodu na to má ještě spoustu času.
Nejde o vcestnou placentu. Placenta jen mělce zasahuje do dolního děložního segmentu, v tomto období těhotenství je to častý nález, růstem dělohy se placenta vytáhne výše. Žádná speciální opatření nejsou nutná.
Ahoj těhulky a maminky… mám na vás dotaz…jsem těhotná a v pátek jsem byla na druhotrimestrialnim screeningu ve 21tt. Vše je v pořádku až na to že mám ve zprávě napsáno že mám placentu dorsálně mělce do DDS… paní doktorka řekla že to budou trochu víc kvůli tomu pozorovat ale nic jiného neřekla abych se šetřila nebo omezila pohlavní styk atd., takže se chci zeptat zda měl někdo z vás podobnou zkušenost? Našla jsem si na internetu že když má žena vcestnou placentu tak sex nesmí být… a já mám strach že mám něco podobného takže manžela už od patka odmítám, naštěstí je chápavý, jen bych chtěla mít jistotu… předem děkuji