Placenta praevia a bolesti

31.8.23 16:52

Placenta praevia a bolesti

Zdravím,

Včera mi na genetice sdělila lékařka, že mám ve 22.tt placentu na zadní straně přesahující 22mm přes vnitřní branku a nedává moc šanci tomu, že by se to zlepšilo, prý nemám nic dělat a připravit se na to, že pokud se to nezlepší, což se podle ní nestane, tak si od 30.tt do konce polezim v nemocnici, ze muzu začít kdykoliv krvacet a bude průšvih :(
Bohužel i když se snažím, klidový režim s moji první dcerou není úplně možný. :(
Paní doktorka mi toho moc neřekla a já se v tom šoku ani nezvládla na nic víc než jestli si mysli, že se to spraví, zeptat. Pak jsem si začala dohledávat info co vše hrozí a já začala mít strasnej strach, že se něco podělá dřív, než to mimi zvládne, že nevím jak to zvládne moje 3 letá dcerka, kdybych musela být dlouho v nemocnici, jak to zvládneme s manželem bez intimního kontaktu a jsem úplně v hajzlu :,( :,(

Potřebovala jsem se asi vypsat a teď k tomu hlavnímu problému - občas pocituji tlak na čípek směrem od dělohy, někdy je to tlaceni i trochu bolestivé. Říkala jsem si, ze to je normální, jak se vše roztahuje.. Ale dnes ležím a cítím to fakt hodně, i ta bolest je intenzivnější než normálně. Má s tím někdo zkušenost při tomto problému s placentou? Mám fakt strach, aby se něco nestalo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4385
31.8.23 17:06
@Tkanicka59 píše:
Zdravím,

Včera mi na genetice sdělila lékařka, že mám ve 22.tt placentu na zadní straně přesahující 22mm přes vnitřní branku a nedává moc šanci tomu, že by se to zlepšilo, prý nemám nic dělat a připravit se na to, že pokud se to nezlepší, což se podle ní nestane, tak si od 30.tt do konce polezim v nemocnici, ze muzu začít kdykoliv krvacet a bude průšvih :(
Bohužel i když se snažím, klidový režim s moji první dcerou není úplně možný. :(
Paní doktorka mi toho moc neřekla a já se v tom šoku ani nezvládla na nic víc než jestli si mysli, že se to spraví, zeptat. Pak jsem si začala dohledávat info co vše hrozí a já začala mít strasnej strach, že se něco podělá dřív, než to mimi zvládne, že nevím jak to zvládne moje 3 letá dcerka, kdybych musela být dlouho v nemocnici, jak to zvládneme s manželem bez intimního kontaktu a jsem úplně v hajzlu :,( :,(

Potřebovala jsem se asi vypsat a teď k tomu hlavnímu problému - občas pocituji tlak na čípek směrem od dělohy, někdy je to tlaceni i trochu bolestivé. Říkala jsem si, ze to je normální, jak se vše roztahuje.. Ale dnes ležím a cítím to fakt hodně, i ta bolest je intenzivnější než normálně. Má s tím někdo zkušenost při tomto problému s placentou? Mám fakt strach, aby se něco nestalo :(

To bych brala jako poslední problém, přece je nejdůležitější, aby jsi miminko donosila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11946
31.8.23 17:46

Ještě se placenta může vytáhnout, každopádně klidovejsi režim by to určitě chtělo. Nevim jestli se musí ležet v nemocnici ale určitě vím že pokud začneš i jen špinit tak určitě okamžitě do nemocnice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.23 20:51

Tak pokud jsi doteď neměla problémy, tak jsi měla dost kliku. Já začala kvůli stejnému problémů krvácet v 19 ttt a opravdu jsem dva měsíce doma ležela a brala prášky. Stačilo si kýchnout a hned krev. Ale po těch dvou měsících se placenta vytáhla… Jako tvoje poznámka o sexu je dost mimo, fakt. To bych neriskovala ani náhodou, měla jsem ho zakázáný a ani by mě to nenapadlo v tomhle stavu.

• Citovat
  • Upravit
31.8.23 21:01

Nebylo to opravdu myšleno tak, že mě nejvíc štve to, že nemůžeme mít sex, ani že bychom to i přes to zkoušeli, ale do termínu porodu+šestinedělí je to ještě téměř půl roku a jen mám strach, aby nám to naše manželství nijak nepochroumalo. Nevím, co je na tom k nepochopení, nemám totiž manžela jen na plození dětí, ale je to můj parťák a je pro mě důležité, aby se měly dobře děti a nebyly zanedbáváné (jako například když bych musela ležet v nemocnici), ale stejně tak to mám i u manžela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11946
31.8.23 22:24

@Tkanicka59 tož můžeš ty jeho potěšit i jinak než jen spojením přes pochvu že :lol:
Myslím že třeba ruční práce rozhodně ničemu neuškodí..jen ty si to neuzijes no…ale myslím že třeba vzájemná masáž s nějakým voňavým olejíčkem, večer při svíčkách může být taky fajn a možná dokonce více vzrušující než přímo sex… ;) Orgasmům se ale raději vyhni..to pro tebe teď není…bohužel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
1.9.23 01:19

@Tkanicka59 sex je to poslední, co mi zajímalo. Ve 25 TT jsem začala krvácet. Naštěstí jsem měla tehdy porodnici 5 minut pěšky. Už jsem tam musela zůstat :think:, 10 týdnů. Starší chodil do 2.tridy. no museli to doma zvládnout sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10928
1.9.23 07:49
@martina.se píše:
@Tkanicka59 sex je to poslední, co mi zajímalo. Ve 25 TT jsem začala krvácet. Naštěstí jsem měla tehdy porodnici 5 minut pěšky. Už jsem tam musela zůstat :think:, 10 týdnů. Starší chodil do 2.tridy. no museli to doma zvládnout sami.

Mela jsem taky neco rozepsanyho, ale radsi jsem to smazala….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.9.23 08:13

Achjo, přijde mi, že i když to nakonec dopadlo dobře, tak s tím většina skončila v nemocnici :(.. Mám fakt strach, co bude. Holt to doma připravím na svůj odchod, kdyby něco, abych mohla v klidu odejít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10928
1.9.23 08:23
@Tkanicka59 píše:
Achjo, přijde mi, že i když to nakonec dopadlo dobře, tak s tím většina skončila v nemocnici :(.. Mám fakt strach, co bude. Holt to doma připravím na svůj odchod, kdyby něco, abych mohla v klidu odejít.

U nas to dobre ani neskončilo. Porodila jsem v 33. tydnu, predtim ani jeden naznak, ze je neco spatne. Byla to jak rana z cistyho nebe. Doma 18 mesnici dite. Taky to muselo prezit. Miminko nam po par dnech zemrelo, ikdyz se narodilo zdravy.. bylo nedonoseny a komplikace nastaly kvuli tomu. Takze se vyprdni na nejaky ach jo, nemuzu mit sex, ach jo, budu muset byt v nemocnici. Bud rada, ze vis, ze ten problem mas, protoze me na to nikdo neupozornil a pak uz bylo pozde. Ano, neni to sranda, ale co bych dala za to, abych mohla aspon lezet v nemocnici a vydrzet 2v1 co nejdele… doma to zvladnou, mas uz velky dite, ted te potrebuje to, ktery nosis, daleko vic. Sorry, ale uz jsem musela….protoze tohle fnukani, ze budes muset do nemocnice… to je fakt to nejmensi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.9.23 08:38

@DandátkoP to je mi moc líto, tohle si fakt nedokážu představit. :(

Mám proste strach z toho, co bude, nepřijde mi na tom nic tak strašného a postezovat si snad taky muzu. Ještě k tomu všemu co o tom čtu, jsem z toho psychicky fakt docela rozhozená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10928
1.9.23 08:47

@Tkanicka59 chapu, ale chci, aby sis uvedomila, ze nejaka porodnice a pobyt v ni je opravdu to nejmensi z toho, co clovema muze potkat pri takovyhle komplikaci. Zvladnete to vsichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
petisimi95
3.9.23 10:13

Ahoj já začala krvácet v 18 tt a zjistili mi placentu u vnitřní branky taky. Ležela jsem v nemocnici a krvácení zastavovali. Uklidnilo mě, ze mimco je v dolním děložním segmentu a jak bude růst tak s nim se vytáhne i placenta. Nyní jsem jako ty 22tt a zatím v pořádku, uvidim jak se posunula na ultrazvuku. Určitě nezoufej, máme ještě relativně čas. “Kolegyni” na pokoji se tedy nevytáhla ležela v nemocnici opravdu od 30 tt a v 36 tt musel prcek ven, tak držím palce ať to není tvůj případ :srdce:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky