Placenta previa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5303
20.2.14 14:05

Ahoj chci se zeptat doktorka mi rekla ze mam placentu na zadni stene+ praevia 2(dolni pol vzdaleny k vnitrni brance 13 mm) moc jsem to nepochopila..mela jste to nektera??? Bojim se jsem prvorodicka tak nevim o co jde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4649
20.2.14 14:39

@ninusska znamena to, ze je hodne dole. Rika se tomu vcestne luzko. Ta dvojka znamena, ze se jen dotyka delozni branky, nezakryva ji. Me to same rekla dr. včera, mam placentu ale vepredu, tak jsem se ji ptala, jestli se mam bát, říkala, ze ne, ze se s rostoucim briskem vytahne. Jak je to vzadu ale nevim. Jinak mi říkala, coz plati i pro tebe se setrir a netahat nic tezkeho, necvicit a neskakat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5303
20.2.14 15:46

@cunklik a nehrozi drivejsi porod nebo neco??? Je rikala ze kdybych krvacela mam hned jit k dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4649
20.2.14 17:57

@ninusska ja myslím, ze se to upravi, jak poroste miminko a brisko. Myslím, ze pokud bys krvacela, nejspis by byl nakazany prisny klidovy režim s moznou hospitalizaci. Myslím, ze riziko je v tom, ze se muze placenta odloucit, ale o tom moc nevim, radeji jsem to nechtěla hledat na internetu. Spis ale v tom, ze pokud klesne hodne pres branku, pak se planuje sekce a nerodis normalne. Nevím, jak si dlouho tehotna, ale neboj, je to hodne časté, urcite se to upravi. Ja v to take doufam :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5303
20.2.14 18:00

@cunklik jsem ve 23tt…a na kontrolu jdu az 12.3 tak jsem zvedava co mi rekne…cetla jsem, ze se rodi cisarem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4649
20.2.14 18:16

@ninusska ja jsem 17 tt a taky budu cekat do 23 tt. Neboj, pokud by to bylo hrozne, tva dr by ti to řekla :-) tak se nestresuj :kytka: Ne ij do konce ma jeste ta placenta spoustu casu.
Ja jsem z toho vcera byla hotova a zkoumala jsem prukazku z prvniho tehotenstvi a tam bylo napsano, ze ji mam taky vpredu, tak predpokladam, ze jsem to mela stejně, protoze mi dr delala utz jen v 13 a pak ve 21 tt, takze by na to vubec nemusela prijit, ted mi dela utz pokazde, tak nevim, jestoi nejsem vzdy naopak víc vystresovana :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5303
20.2.14 18:21

@cunklik me delala velky utz a pak hned spodkem a hned to videla, jen rikala ze pri sexu opatrne…k tomu mam rh negativni tak rikala ze to neni moc dobra krevni skupina :nevim: hledala jsem to v jinych diskusich ale nenasla jsem to s placentou vzadu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4649
20.2.14 18:37

@ninusska pokud by to bylo špatne, pak by utz vubec dolem nedelala. Sex bych asi radeji vynechala, me tedy rekla rovnou ne, mohlo by to zpusobit krvaceni a nic netahat. :hug:
S tim rh faktorem nevim, ja mam pozitivni, ale asi je u toho neg vetsi riziko, aby nebyl rozdilny s miminkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5303
20.2.14 18:39

@cunklik spodem to delala jednou a hned to zjistila ve 21tt..do dalsi kontroly dlouha doba tak jsem se chtela uklidnit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4649
20.2.14 18:46

@ninusska neboj, bude to dobre :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5303
20.2.14 18:48

@cunklik snad jo :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
10.3.15 15:43

Je tu někdo po roce :-D
kdo má stejný problém placenta previa?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.3.15 11:00

@Maruška81 třeba já, nicméně jsem na tom teď tak, že nevím co bude :)

Minulý týden hospitalizace v nemocnici (od I. trimestru jsem trpěla hematomy) takže víceméně klidový režim od začátku těhu. Diagnosa Placenta Previa I. stupně. Nikdo mi (je to asi samozřejmé když se neví co bude) nedokázal říci, zda budu rodit včas a zda přirozeně. Šance na to, že se mi placenta vytáhne prý je. Nicméně - už jsme dostali i dávky kortikoidů na vyvinutí plic (jsem ve 33tt), kdyby náhodou. Teď spíš řeším, kolik maminek v podobném týdnu se stejnými komplikacemi rodilo v termínu a přirozeně. Je hrozné, že člověk tohle prostě neví dopředu.

Jinak placentu nízko už jsem měla jednou - ale bylo to hodně brzy a vytáhla se, takže ty období kolem 20tt vůbec prý nemám počítat, říkal pan primář (jako že stejný případ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí