Placenta previa

Anonymní
16.1.13 14:48

placenta previa

Prosím, jakou máte zkušenost s placentou previa? Jsem 35tt. V nemocnici mi řekli, že nezasahuje do porodních cest a tudíž to znamená přirozený porod, pokud nenastanou komplikace. Krvácela jsem pouze jednou po vyšetření, jinak bez problému. Bohužel jsem četla, jaké komplikace to může mít, tudíž mám prostě strach z toho, že začnu rodit normálně a nastanou komplikace, ale malý už bude tak nízko, že nepůjde udělat ani císař. Prostě se teď sama stresuju. Můj doktor mi řekl, že pokud to půjde přirozeně, tak vykrvácím, že to miminko nemá šanci „prorazit“, v nemocnici mi řekli, že do porodních cest placka nezasahuje, takže věřím, že ví, co dělají, navíc když mají daleko lepší přístroje. Ale není příjemný, když jeden řekne A a druzí B :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12330
16.1.13 14:53
@Anonymní píše:
Prosím, jakou máte zkušenost s placentou previa? Jsem 35tt. V nemocnici mi řekli, že nezasahuje do porodních cest a tudíž to znamená přirozený porod, pokud nenastanou komplikace. Krvácela jsem pouze jednou po vyšetření, jinak bez problému. Bohužel jsem četla, jaké komplikace to může mít, tudíž mám prostě strach z toho, že začnu rodit normálně a nastanou komplikace, ale malý už bude tak nízko, že nepůjde udělat ani císař. Prostě se teď sama stresuju. Můj doktor mi řekl, že pokud to půjde přirozeně, tak vykrvácím, že to miminko nemá šanci „prorazit“, v nemocnici mi řekli, že do porodních cest placka nezasahuje, takže věřím, že ví, co dělají, navíc když mají daleko lepší přístroje. Ale není příjemný, když jeden řekne A a druzí B :zed:

jestliže se placenta vytáhla a nezasahuje do branky, tak můžeš rodit normálně. Hrozí komplikace jako u každého porodu. Já měla taky placentu přes branku a naštěstí se vytáhla a rodila jsem normálně, žádný komplikace nebyly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8114
16.1.13 14:55

No, záleží, jestli máš skutečně „vcestné“ lůžko (placenta previa) nebo jen zasahuje do dolního segmentu. Mě ve 30tt na screningu upozornila dr. že se jedná placentu v dolním segmentu zasahující až k brance… Naštěstí se trošičku povytáhla a nebánila přirozenému porodu- to bylo potvrzeno v 36tt v porodnici. Jak píšeš, v nemocnici mohou mít lepší UTZ a zkušenosti než Tvůj gyndr. Ale pro Tvůj klid bych si to nechala ještě zkontrolovat nestranným dr.- i za cenu připlacení dalšího UTZ. Za komplikace to nestojí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
16.1.13 14:59

Taky jsem ji měla, vytáhla se nakonc mimo porodní cesty, porodila jsem úplně normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.13 15:01
@berry4 píše:
Taky jsem ji měla, vytáhla se nakonc mimo porodní cesty, porodila jsem úplně normálně.

V kolikátým se vytáhla? Mi řekli, že ve 35. se už asi nevytáhne. Jinak mi řekli, že do porodních cest nezasahuje, ale v kartičce mám uvedený placenta previa… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
8651
16.1.13 15:05

Též jsem ve 3. těhotenství měla, vytáhla se (ve 20. tt už byla mimo čípek a o něco později už jen zasahovala do dolního děl. segmentu, vpodstatě už byla klasicky na přední stěně)… Rodila jsem normálně.

Pokud si nejsi jistá, nech si to ještě znova zkontrolovat od nějakého dalšího doktora, i když teda pochybuju, že by to v porodce přehlídli, ale stát se může ledacos…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
16.1.13 15:08
@Anonymní píše:
V kolikátým se vytáhla? Mi řekli, že ve 35. se už asi nevytáhne. Jinak mi řekli, že do porodních cest nezasahuje, ale v kartičce mám uvedený placenta previa… :nevim:

No během těhotenství :-) Já nevím, někdy v 32 tt mi dr řekl, že už nezasahuje do porodních cest. Vem si, že miminko ti do porodu nabere ještě tak kilo, tzn. že ta placenta se ještě povytáhne. Ne že ne.
Já se tím vůbec nevzrušovala. Jakmile doktor naznal, že už nezasahuje do porodních cest, nijak jsem se tím nezatěžovala. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.13 15:11
@berry4 píše:
No během těhotenství :-) Já nevím, někdy v 32 tt mi dr řekl, že už nezasahuje do porodních cest. Vem si, že miminko ti do porodu nabere ještě tak kilo, tzn. že ta placenta se ještě povytáhne. Ne že ne.
Já se tím vůbec nevzrušovala. Jakmile doktor naznal, že už nezasahuje do porodních cest, nijak jsem se tím nezatěžovala. ;)

Díky :hug: Taky bych se nevzrušovala, kdyby mi ten můj dr. neřekl, že „to rozhodně přirozeně nepůjde“ :zed: Ale v nemocnici se na to dívali kvůli jeho slovům dva doktoři a shodli se, že v porodních cestách to není

• Citovat
  • Upravit
8651
16.1.13 15:14
@Anonymní píše:
Díky :hug: Taky bych se nevzrušovala, kdyby mi ten můj dr. neřekl, že „to rozhodně přirozeně nepůjde“ :zed: Ale v nemocnici se na to dívali kvůli jeho slovům dva doktoři a shodli se, že v porodních cestách to není

Mě v cca 13. týdnu taky řekl, že se to určitě nevytáhne a ať počítám s císařem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
16.1.13 15:17

Prosimtě. Moje obvodní gyn. mi řekla, že s mojí diagnosou u třetího těhotenství budu ráda, když dítě donosím do 28 tt. Řekla mi to v 25 tt. Byla jsem vyděšená, ne že ne, celé jsem to přetlumočila následovně v porodnici na uz, tam se lékař jen shovívavě pousmál a sdělil mi, že nemám mít důvod k obavám. Praktičtí gynekologové jsou sice odborníci, ale mnohdy zabržděni ve vývji, tudíž používají převážně staré praktiky a zastarale i myslí.
Ujistil mne, atˇto hodím za hlavu, že kdyby cokoli, budu informována, ale nevidí žádný důvod k obavám.
Také to tak bylo. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.13 15:22
@berry4 píše:
Prosimtě. Moje obvodní gyn. mi řekla, že s mojí diagnosou u třetího těhotenství budu ráda, když dítě donosím do 28 tt. Řekla mi to v 25 tt. Byla jsem vyděšená, ne že ne, celé jsem to přetlumočila následovně v porodnici na uz, tam se lékař jen shovívavě pousmál a sdělil mi, že nemám mít důvod k obavám. Praktičtí gynekologové jsou sice odborníci, ale mnohdy zabržděni ve vývji, tudíž používají převážně staré praktiky a zastarale i myslí.
Ujistil mne, atˇto hodím za hlavu, že kdyby cokoli, budu informována, ale nevidí žádný důvod k obavám.
Také to tak bylo. :palec:
:pankac: díky za povzbuzení :hug: já vím, ano, zní to logicky a taky to tak na 99,9% bude, ale ten nepříjemnej pocit :pocitac: :pocitac: No budu se muset na to vykašlat a brát to tak, že nemá dobrý UTZ, má malej, tak to prostě pořádně neviděl. V nemocnici mi kvůli tomu dělali i vnitřní i vnější.
  • Citovat
  • Upravit
2195
16.1.13 15:23

Ja jsem mela placentu preaviu od zacatku az do konce pres celou branku. Nevytahla se mi. Mela jsem planovaneho cisare na 38 tt ale ve 35 tt jsem zacla rodit takze akutni cisar. Jinak cisar se da udelat kdykoliv i kdyz je miminko kde chce kamosce uz lezly nozicky ale cely se to zastavilo a musela cisarem… Takze zoho bych se vubc nebala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.13 15:25
@Luciet2 píše:
Ja jsem mela placentu preaviu od zacatku az do konce pres celou branku. Nevytahla se mi. Mela jsem planovaneho cisare na 38 tt ale ve 35 tt jsem zacla rodit takze akutni cisar. Jinak cisar se da udelat kdykoliv i kdyz je miminko kde chce kamosce uz lezly nozicky ale cely se to zastavilo a musela cisarem… Takze zoho bych se vubc nebala

Tak to hledím, kamarádku nechali tlačit, pak chtěli císaře, ale už to nešlo, tak šlo kleštěma

• Citovat
  • Upravit
2195
16.1.13 15:28

No a mam dokonce 2 jeste jedna taky uz mela dite v ceste a taky ji smikly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
28.9.13 16:45

Ahooj holky jsem ve 29tt a mam placentu previe,, byla sem 3 kraat v nemocnici z krvacenim.Kdyz jsem byla na kontrolce tak mi primar rek ze hlavicka zasahuje pod placentou. Myslite ze budu jeste krvacet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí