Jak probíhá screening v 1. trimestru

51
16.1.13 11:52

Jak probíhá screening v 1. trimestru

Ahojte všichni. Za pár dní mě čeká první screening ve Zlíně. Mělo by to být v nemocnici ve Zlíně a neplacené-snad :).Ale chtěla bych aspon vědět, co mě tam čeká. Co mi budou dělat, jak to probíhá. Děkuju… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35842
16.1.13 11:55

Ja ti to popisu, ale nebyla jsem na tom v cechach a delal mi to normalne muj gynekolog. Udelaji ti vnitrni utz a pak teoreticky pres bricho, ale to mi delal tak jako kvuli obrazkum. Pak jsem rano dala krev a moc a je to.. To je vse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
16.1.13 12:06

Robi sa odber krvi a sono niekde beru krv skor, nez sa robi sono.
na sone sa kontroluje pritomnost nosovej kosticky a sijove prejasnenie.
moj gyn skontroloval aj mozog a vsetky vnutorne organy, poratal prsty aj stavce- trvalo to cca 40 minut. @Yvettt

vyslo mi riziko DS 1:94 000 a riziko ostatnych vad 1:6000

Příspěvek upraven 16.01.13 v 12:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
16.1.13 12:07

No, tak já byla v čechách. Mudra mi nabrala krev, kde jsem zaplatila 800Kč pak za 14dní jsem byla objednaná na nějaký lepší ultrazvuk(do fakultky v HK) tam jsem zaplatila 350Kč nález z uz nějak sešmoulil PC s výsledky krve(té odebrané před 14ti dny) a z toho sčítnul výdledek. UZ se dělal jak zevnitř tak vrchem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3282
16.1.13 12:07

Já teda byla v kolíně, ale krev mi brali 3dny před, ptž prý ty výsledky potom porovnávají s UTZ. Ale jinak jsem byla dost zklamaná, za pár minut jsme byli hotový a doktorka, jen řekla vše je v pořádku (což je dobře) ale jinak nic neukázala a ještě jsme ho platili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
16.1.13 12:08

Ahoj, ja byla na prvni screening v Predicu. Je sice placeny, ale je udajne lepsi nez Oskar ve spitale. Meli paradni pristup, vsechno mi ukazali… Krev a moc jsem davala svemu gyndari a ten to pak poslal, takze na miste mi udelali jen vysetreni pres velky ultrazvuk, kde jsem videla Vojtiskovi nohy, ruce, pusinku, sulinka :) Merili nosni kustku, delku stehenni kosti a propustnost svetla na nejake kosti na zadni strane lebky… Podle namerenych hodnot ti reknou, jaka je pravdepodobnost, ze tvoje miminko bude mit chromozomalni poruchu (napr. Downuv syndrom)… Je to klasicky ultrazvuk, neni se ceho bat :)

• Citovat
  • Upravit
Uju
6750
16.1.13 12:11

@Eugiinka No, nám Mudr ukazoval vše, stejnak to bylo zbytečný bo manžel začal pochybovat že čekám dítě ale jestli to spíš není králík :roll: No a taky mu Mudr řekl, že to bude na 80% kluk :zed: No, pak mu ve 20tt bylo dost těžký vysvětlit, že mimino v břuchu nikdo nevyměnil a že se Mudr jen sekl, páč to bude holčička :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
16.1.13 12:15

Zrovna včera jsem byla v Gennetu v Praze. Ultrazvuk se dělá normálně zvenku přes bříško, na obrazovku koukáš taky, takže vidíš to co vidí doktorka. Doktorka popisuje vše co měří, hlavně se kontroluje šíjové projasnění a jestli nechybí nosní kost. Zkontroluje jestli má miminko 2 ruce a 2 nohy, spočítá i prsty. Ukáže močový měchýř a srdíčko a změří jak rychle buší. Mám taky pustila srdíčko nahlas. Hlavně by opravdu měla vše popisovat, takže jestli nebude tak se neboj na vše zeptat. No a pak všechny ty naměřeneé hodnoty vyhodnotí počítač v kombinaci s výsledky z krve a doktorka ti ještě vysvětlí jestli jsou potřeba nějaká další vyšetření. A ještě si můžeš nechat vytisknout fotku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35842
16.1.13 12:22

Já z toho mám celý DVD :mrgreen: i s 3D. Muj gynekolog má na protější stěně obrazovku kde všechno vidíme, ten vnitřní utz má podle mě větší obraz, ale jde to jen snad do nějaké doby, pak to naháněl normálně přes pupek.
Ukazoval nám ouška, poslouchali jsme tep.. Hezký to bylo. I pohlaví už tušíme. Byli jsme tam předevčírem, tak jsem ještě plná dojmů :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
333
16.1.13 12:24

Tak to já jsem byla v Praze u Apolináře, a super, byl tam se mnou přítel i s dcerou. Mají tam velký LCDéčko na kterém mi vše paní doktorka ukazovala, kde co ten drobeček má, řekla, že to bude kluk jako buk, tak jsem zvědavá jestli měla pravdu. A ten sceening ve 12t. t. by měl být hrazen pojištovnou, já jsem aspoň nic neplatila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
333
16.1.13 12:27

Fotečku jsem taky dostala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
333
16.1.13 12:42

Jéé já se omlouvám, ale spletla jsem to, ten screening ve 12t. t. mi dělal moje doktorka a za ten se platí a až v tom 20t. t. to jsem byla u Aolináře, tak ten jsem neplatila :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3282
16.1.13 12:42

@katka 84 tak to mi platili 1000,– pojištovna to určitě neplatí, spíš záleží na nemocnici :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
16.1.13 12:46

Já tedy neplatila včera nic za 1.screening, asi to mají všude jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
333
16.1.13 12:55

Eugiinka: a tech 1000Kč to jste platili za ten v tom 12t. t. nebo 20t. t. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí