Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Prosim o radu.jsem dneska 36+1,od 31tt mam dg vcestnou placentu, hrozi mne dokonce i pri porodu odebranim delohy..
Ale mam jiny problem.Do porodnice nastupuju v pondeli, to budu 36+6,neni to nejak pozde? do porodky je pri beznem provozu nejakych 40min…ani jednou behem tehu jsem nespinila/nekrvacela..stalo se vam nekomu, ze prvi krvaceni bylo silne…k tomh druhy den mam prujem(3-4 krag za den)
..dekuji za odpovedi, a za preklepy se omlouvam.. ![]()
Já jsem s vcestnou placentou ležela v porodce už od 30tt kvůli tomu kdyby se odloučila protože je to velmi nebezpečné!! Ještě k tomu když mate tu centrální sem mela taky… Navíc jak se blíží porod je to čím dal víc nebezpečí já bych jela do porodnice určité si vas tam už nechaji, jinak cele trhu jsem taky nesplnila ani nekrvacela akorát mi někdy tuhlo bricho
Jinak krvácení muže byt jenže nepoznas jestli je to normál nebo se odlucuje placenta a kdyby se začala odlucovat tak mi říkali ze do 2 min se vykrvaci
Furt ctu, ze hospitalizace je tak od 30tt, proto nechapu proc tam posilaji mne tak pozde..je to tim, ze jsem za cele tehu nemela zadne krvaceni..cim dale, tim vice se bojim.. ![]()
@Luciet2 a muzu se teda zeptat, jak go nakonec dopadlo? bylo nejake krvaceni, kdy byla sekce atd..diky. ![]()
@elena8880 nebylo sekce byla 35+4tf začala sem mit bolesti ale mohli to byt poslicci ale radši mi to udělali hned aby nedošlo k porodu
@elena8880 Ono nejde jen o to, že placenta zasahuje do porodních cest, taky zkoumají, jak jsou v ní uložené cévy, podle toho vyhodnocují případné riziko. Já byla s vcestnou placentou doma v klidovém režimu, sekci mi dělali až v 39+0, a to jsem během posledních dvou měsíců těhotenství strávila jednou dva týdny a jednou jeden týden v nemocnici právě kvůli krvácení.
Takže klid, pokud jsi pod dohledem, nemáš problémy a vyhýbáš se tělesné námaze a všem činnostem, které by mohly vyvolat předčasný porod (jako např. sex
), tak se nemáš čeho bát.
@elena8880 já s tímto ležela ve špitálu 25 tt, kdy došlo ke krvácení. Jinak netřeba ležet ve špitálu. Pokud by se cokoliv objevilo - krev, stahy, volej rychlou a neřeš, kde jak dojedeš. Co se týče ležení ve špitálu, pokud nemáš problémy, není to nutné, pokud nejsou problémy.