Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte holky, chci se jen zeptat na rady, kdy mám začít nakupovat pro mimi, aby se to v klidu a průběžně stihlo a čím vlastně začít? Na internetu je toho tak moc, moc krásných věcí, a chtěla bych všechno najednou
Ale je to moje první těhu, čekáme chlapečka a jsme v 15tt a termín máme 14. března 2015 a zase bych nerada nakoupila věci třeba zbytečně, aniž bych si to uvědomila
děkuju moc, ráda se dozvím novinky co je a není vhodné
jistě zdaleka zatím nevím vše
Ale už koukám po věcech, snad nejsem moc hrrr nebo pozadu už ![]()
To, co kdy a jak nakoupíš je přeci jen na tobě. Já bych počkala na velký ultrazvuk po 20 tt, pak bych řešila ty základní věci. Já mám ale zděděné veškeré oblečení, postýlky, košík atd., takže jsem řešila jen kočárek, kosmetiku, flašky, plínky a mléko. Nekupuj toho zbytečně moc a předražené, na novorozeně nekupuj zbytečně oblečení, stejně to obleče párkrát.
V 15tt už jsem nakupovala věcičky na sebe(bodíčka, mikinky, overaly, punčochy, čepičky atd.)vše raději v neutrální barvě
asi od 30tt pak co se týče výbavy jako je postýlka, kočárek, vanička s lehátkem, přebalovací pult, autosedačku..
Já kupuju každý měsíc něco, ať nemusím vypláznout pak 2 měsíce před porodem 10 000
Oblečky průběžně, zajistila jsem si co bude od příbuzných. Kočár jako poslední a jako poslední kosmetika a věci do porodnice. Stejně většinu věcí budu kupovat až po porodu.
@VeVerulík Jinak ti ale doporučuji jarní fusak od Emitexu, kup cca 2 fleesové kombinézky, pár bavlněných čepiček, jednu teplejší, kdyby byla zima. Pak už jen základní kousky - nejlepší jsou overálky.
No já právě taky různě podědila oblečení od kamošek a v rodině, takže tohle je taky snad v pohodě
kočárek už máme vyhlídnutý, ale uvidíme
tak jsem ráda ![]()
Já si myslím, že v 15tt je především brzy se stoprocentně spoléhat na určené pohlaví, počkala bych si na velký UTZ, kde už je to téměř stoprocentní. Znám hodně mamin(včetně případ z naší rodiny),kdy se spletli(lékařská kapacita) a ve 20tt jim opravdu dítě v bříšku nikdo nevyměnil..
Za předpokladu, že nic nemáš, tak začít oblečením a ke konci větší věci(kočárek, vanička, autosedačka)..Taky záleží na velikosti miminka, já jsem měla všechny téměř čtyřkilové, takže velikost 50 neoblekli vůbec,56 jen chvíli.
Co se týče konkrétního, tak každé mamince vyhovuje něco jiného..Některá si nemůže vynachválit overálky, jiná je zatracuje a píše, že nepoužila jediný.
15 tt je strašně brzy. Začala bych to „ladit“ tak po vánocích.. mmchdm, moje dítě potřebuje postýlku, pár kousků dupaček, bodyčka, plíny, mast na zadek. Já na něj potřebuju vaničku na koupání, 3 osušky, přebalovací podložku, autosedačku, šátek, látkový pleny (dítě dost blindí), kočárek - zatím jsem ho použila 3×
.. a to je tak všechno.. serepetičky ala mazání a pár drobností.. mám plnou skříň oblečení - půlku neoblékl vůbec, druhou půlku budu velmi brzy vyměňovat za vel 68
na 3 týdny celkem úspěch.
ty budeš mít mimčo v březnu - porozhlédla bych se po fusaku do sedačky, nějakých kombinézách pro novoše. Osobně už vim, že nové je zbytečné - jak už jsem psala, kluk odlékl 56 jen velmi výjimečně, spousta věcí už mu není. Zbytek je na Tobě. Každému vyhovuje něco jiného ![]()
Moc díky všem
právě počítám že třeba by se mohli splést, ale řekla nám hned na genetice, že je to dobře vidět - pohlaví, že je hezky vyvinutej chlapeček
a i na UTZ je to vidět
ale moc díky! ![]()
Hlavně bych větší věci (kočár, vanička, přebalovák, postýlka) směřovala až opravdu ke konci těhotenství. Jinak tě bude štvát, že to jen chytá prach a zabírá místo ![]()
@VeVerulík píše:
Moc díky všemprávě počítám že třeba by se mohli splést, ale řekla nám hned na genetice, že je to dobře vidět - pohlaví, že je hezky vyvinutej chlapeček
a i na UTZ je to vidět
ale moc díky!
nám chválili holčičku
no a Vítek moc na holčičku nevypadá ![]()
Ještě se zeptám, je mi trochu trapné, číslování, kromě měsíců, když se prcek narodí, tak obecně ( i když každý je jinak velký ) se začíná jakým číslováním?
Já začala nakupovat po velkém UTZ. ve 20tt. Jednak kvůli pohlaví, chtěla jsem nakupovat vyloženě pro kluka nebo holku a né neutrál a taky jsem chtěla mít jakousi jistotu, že mimino vypadá zdravě. Nakupovala jsem postupně, každý měsíc něco, bylo to lepší v tom, že si to člověk finančně rozložil a hlavně na konci jsem byla ráda, že dýchám. Takže jsem nakoupila, ve 30tt. vyprala a vyžehlila a pak jsem už jen čekala. U druhého jsem neřešila nic. Tam jsem koupila dva dudlíky, balík plen a pár neutrálních dupaček (pohlaví jsme si říct u druhého nenechali). Do porodnice jsem se balila až nějaké dva týdny před porodem.