Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojik, dnes jsem 35+1 a uz tak tyden, dva mam silne bolesti bricha, nekdy je to az k nevydrzeni, predevsim vecer a v noci - budi me to a nevim co mam delat. Je to normalni? Je to dano roztahovanim delohy? Ty bolesti jsou strasne. Gynekolozku mam na dve veci, kdyz jsem ji o tom rikala, nic mi na to neodpovedela. Zitra k ni jdu nastesti naposled a pak uz na kontrolu do porodnice. Jinak jak se citite, co jste v samem tydnu jako ja?
Jinak ty ostatni veci, jako krvaceni z nosu, natekle a bolave nohy, bolesti v krizi (ikdyz ty byly nejhorsi ve 2.trimestru), obrovske paleni zahy a spatne dychani (musim uzivat inhalator) - to vse mi prijde „normalni“, ale ty bolesti jsou cim dal nesnesitelnejsi. Jsem tehotna poprve a tak me zajima, zda je to normalni nebo vlastne cim to je, zda jen tim zvetsovanim delohy nebo jestli to muze znacit i neco jineho. No jeste uvidim co ta doktorka zitra, ale je fakt hrozna a nepecliva ![]()
@Corie píše:
Podle mě to jsou poslíčci ne? Někdo je má tak bolestivé
Myslis? Ja prave nevim, neni to jako kontrakce… Spis bych to popsala jako tak nekolikanasobne menstruacni bolesti ![]()
Ale první kontrakce jsou jak hodně silné menstruační bolesti ![]()
@sagittarius píše:
@Corie Aha…Tak snad je to ono no…
Třeba ti někdo poradí ještě jinak ![]()
@sagittarius několikanásobné menstruační bolesti jsem měla u porodu + křížové bolesti břicha, teď jsem znova těhotná 36+1 a poslíčky jsem zatím neměla, ale břicho mě bolelo kolem 30 tt, asi tak v oblasti pupku, asi tím jak se roztahovala děloha
Ahoj, jsem ve stejném týdnu. A jak se cítím? Dneska jsem založila diskuzi, je to docela na prd ![]()
K těm bolestem - já ti nevím, mě taky bolí břicho, ale ne zas tak moc. Bolí mě, když se třeba otáčím v posteli, když se ohnu, když sedím dlouho v autě a pak vystoupím, tak mě jakoby táhne dolů. Jestli je to roztahováním dělohy, tak by ti doktorka mohla napsat magnesium (možná je volně prodejné, nevím). Já ho mám od začátku těhotenství, píchalo mě v tříslech, po tom magnesiu mě to přešlo.
Občas mě pobolívá břicho a v zádech jako na MS, je to chvilkový a asi to budou poslíčci.
@sagittarius asi silnější poslíky. Jak to říct, je teoreticky možné, že to bude bolet ještě trochu víc
Hledej úlevové polohy, napusť vanu, sprchuj si břicho teplou vodou a doufej, že tam mimino nebude příliš dlouho ![]()
Ahoj, já jsem 35+3 tt. A taky mám ty bolesti- teda včera to bylo šílený. Je to jako bych měla dost MS. Ale jako kontrakce mi to nepřijde, žádný stahy to nejsou.
A roztahování dělohy- to těžko může být. No nevím…
@madla21 Aha, tak to vidim, ze to ma kazdy jinak… Tak hlavne, ze uz te to neboli, preji pohodovy porod ![]()
@Pomka Ahojky, aha, tak tu diskuzi jsem prehlidla. No ja uz se fakt nemuzu dockat toho porodu, uz se to neda a krom tech fyzologickych zmen jeste ty psychicke - hormony na plne obratky, pritel chodi pozde vecer domu, je podrazdeny z prace, ja zas z toho, ze cele dny trcim sama doma, jen peru, zehlim, uklizim a varim a vsechno me boli. Jinak ano, ty bolesti mam taky nejhorsi, jak se ohnu anebo hlavne v te posteli no, jak se mam nejak pretocit nebo tak.
@Bibi239 To doufam, ze tam nebude moc dlouho
Kez by to prislo aspon o tyden driv
Ale s tou teplou vodou mam zas strach to delat ted, to by ten porod fakt mohlo i vyvolat, né? ![]()
@sagittarius Tak ty bolesti k tomu nejspíš patří, já už si chvílema říkala, jestli je to ok a jestli náhodou už nerodím. Na jednu stranu si říkám, že už to břicho nechci a pak mě přepadne strach z porodu, tak si vyber ![]()
@Mandragora83 Ahojik, teda tak to mam uplne stejne! A fakt uz se to chvilema vubec neda… Achjo… Uz se absolutne nevyspim, asi nacvik na to az se narodi mala
![]()