Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, chtěla jsem jen uklidnit, dnes jsem se nějak pozapomněla a užila jsem dvojnásobnou dávku železa, než kterou mi předepsal Dr. Myslíte, že to může nějak vadit (jsem v 18.tt)? Děkuji.
@Mirel jednorázově to nevadí, max budeš mít problém si dojít na wc ![]()
To je fakt..já mám po železe zácpu jak prase a to beru to co mám předepsané. ![]()
@smurfka jež hodně zeleniny a pij vodu. To pomůže. Se moje midwife divila, že jsem jedna z mála, co si při železe nestěžuje na zácpy a jediná, co naopak tvrdí, že má stolici volnou. Měla jsem totiž upravený jídelníček kvůli cukrovce.
@trpaslinka píše:
@smurfka jež hodně zeleniny a pij vodu. To pomůže. Se moje midwife divila, že jsem jedna z mála, co si při železe nestěžuje na zácpy a jediná, co naopak tvrdí, že má stolici volnou. Měla jsem totiž upravený jídelníček kvůli cukrovce.
já už na to prdím..jsem ve fázi těhu že už pojídám lněné semínko tak to trochu možná pomáhá..po porodu budu mít splněno ( dvě děti ) tak pujdu na chirurgické ostranění hemeroidu a bude zase klid..já mám málo železa celkově pořád, ale když nejsem těhu tak to neřeším…ale už se těším až se zase pořádně vykakám. o))
Holky a mate zacpu nebo prujem? Pze me to zelezo posledni dobou nejak prohani
u magnezka sem to chapala, ale to uz neberu, jen zelezo…
@shina píše:
Holky a mate zacpu nebo prujem? Pze me to zelezo posledni dobou nejak prohaniu magnezka sem to chapala, ale to uz neberu, jen zelezo…
já měla jak v prvním tak v druhém těhotensvtí po železe zácpu. v obou těhu beru železo od 8tt ( prujem jsem měla až při čistění před porodem
)