Hematom v druhém trimestru

ugu
128
16.9.14 09:09

Hematom v druhém trimestru

Ahoj holky,
vím, že na toto téma je spusta diskuzí, ale všechny už jsou dost staré a neaktivní. Proto zakládám nové téma. Mám problém, tak prosím o vaše zkušenosti. Ve 12. týdnu jsem po sportování začala krvácet a na ultrazvuku mi našli hematom. Doktorka mě pustila domů, že se musím šetřit a mělo by to být ok. To jsem zakrvácela jednorázově jasnou červenou krví a přestalo to. Doma jsem se snažila ležet, ale s 2,5 letou dcerou to moc nejde. No a pár dní byl klid, špinila jsem úplně minimálně a jen tak jednou denně. A za týden na to, ráno velké množství tmavé krve, hned jsem volala dr. že prý se hematom vyprázdnil. Jenže od té doby, je to každé ráno, větší množství tmavé krve a přes den jen trošku špinění. Předevčírem mě v noci strašně rýplo nad levou kyčlí (nebo tam někdě) a do teď mě pobolívá podbříšek, tak jsem z toho zase nervozní. Nevíte jak dlouho se to může takhle vyprazdňovat? (přitom ten hematom byl malinkej). omlouvám se za román a díky za rady!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8020
16.9.14 09:23

Ahoj jsem sice v 8tt ale od ctvrtka jsem hospitalizovana s hematomem.
Byla jsem 1.9 a 2.9 na pohotovosti hematom 0,5×1cm neschopenka a domu
A pak jsem zacala na kontrole 11.9krvcet hrozne zaver hrozici potrat a hematom, ale pry semnou nemuzou nic delat vic nez doma tak jsem jela domu.
Vzapeti jsem.tam byla zpet doma behem par minut krev jak z kohoutku a vypadl kus sliznice(tkane)vypadal jak jatra hruza(omlouvam se za popis) cca 4×5cm.
Jela jsem ze je konec.
A na utz vse ok srdicko bilo.
Dnes hematom 4×5×2cm. a pry muzu jeste tak mesic spinit krvacet.
Jela bych k lekari nebo na pohotovpst hodne stesticks

Příspěvek upraven 16.09.14 v 09:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
16.9.14 09:32

@ugu ahojky, no já měla hemtatom v 17tt a bylo riziko prasknutí do placenty nebo co…to bych pk musela na kyretáž…dali mi Ascorutin!! a utrogestan, a ještě injekci…hořčík(já kupuju magne B6) a klid, nejlépe na lůžku…já být tebou, bych utíkala rovnou na gyndu a nenechala se odbýt po telefonu…budeš zbytečně nervozní a budeš se stresovat kdy to špinění skončí :nevim:…je divný, žejsi nedostala ve 12tt ani ten Ascorutin :think: ten je právě na to krvácení…já to ustála a jsem ve 24tt… a určitě bych nesportovala…to si to těhu docela sama ohrožuješ…držím palce, ať to dopadne dobře… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ugu
128
16.9.14 10:11

@luciekal Tak hlavně držím pěsti, jsou to děsný stresy, chápu to. Špinit celý měsíc je hrozný, už to mám 14 dní a je to o nervy, na kontolu jdu až 30.9. a to jdu spíš do poradny v 17tt.

@Ladybird146 Prášky jsem dostala, to jsem jen nepsala. taky beru ascorutin a utrogestan, ale už je to dva týdny, takže budu mít dobráno. Sportovat určitě už nebudu, to mi za to nestojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
16.9.14 10:30

@ugu tak zkus co nejvíce ležet…myslela jsem si, žeje to jen kec ale fakt to pimáhá…koukám, že máš 2,5letou holčičku, takže chápu, že toho asi moc nenaležíš, ale kdyžnebude uklizeno, tak se taky prd stane! Mudr. mi dokonce zakázal jakékoli předklánění a namáhání-luxování atd… :mrgreen: a hořčík bereš? ještě bych zkusila homeopatika- Arnica Montana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ugu
128
16.9.14 10:36

@luciekal Našla jsem ještě tuto diskuzi. Je tam popsanž přesně to co máš ty: https://www.emimino.cz/…atom-141840/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ugu
128
16.9.14 10:39

@Ladybird146 Jasně o úkli nejde, ale víš jak to je. naštěstí už malá chodí do školky, takže celý dopoledne ležím a chodím se jen najíst a na wc. Hořčík neberu, jen ty dvoje prášky. A ještě jsem měla kanavit kapky, ale to je jen vitamin K a mám to dobraný. Asi tam fakt dneska zajedu na gyndu, docela mě bolí i třísla, tak snad to je jen z toho, jak jsem nervní a pořád se hlídám. a jak dlouho jsi krvácela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
16.9.14 10:51

Ty joooo…už po třetí se mi to neodeslalo :( :pocitac: tak zksuím znovu a jen ve zkratce :mrgreen: ten hořčík si kup a užívej ho s kyselinou listovou do konce těhotenství…já krvácela jen cca 3dny, pak mi dali tu injekci a prášky a cca po 4dnech slabého špinění jsem byla ok…a nemůže tě bolet spodek i z toho, jak se roztahuje děloha? to je někdy taky bolest…jinak utíkej na UTZ, já taky byla asi zahysterku, ale pak jsem byla v klidu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ugu
128
16.9.14 10:56

Jo uvidím, možná to ještě dneska zvládnu a zajdu tam ve čtvrtek, to tam zase je můj dr. Právě, že nevím z čeho mě to bolí a hlavně to jen pobolívá, ale je to od té doby, co mě tam tak rýplo. určitě se pak ozvu, jak jsem dopadla. a díky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
16.9.14 12:20

@ugu jasný, dej vědět!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ugu
128
18.9.14 09:52

Ahoj holky, tak dneska jsem to nevydržela a šla k doktorovi. Tak malý je naštěstí v pořádku, odpovídá 15.týdnu. hematom tam pořád je a ještě k tomu mám nízko placentu, nebo co, takže to by mohlo způsobovat bolesti.dal mi další utrogesdtan a klid na lůžku no. tak snad to bude vše ok.tak se mějte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
18.9.14 15:29

@ugu no tak super! to bude ok…držím palce… :hug: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie