Plaché kotě

109
7.9.15 14:58

Plaché kotě

Dobrý den,

chtěla bych Vás požádat o Váš názor, radu…Před 14 dny jsme si pořídili kotě ragdolla ( 12 týdnů staré).Toto plemeno jsme si vybrali z důvodu jeho povahových rysů)… Chovatelka působila velmi profesionálně, koťat měla více z několika vrhů…Všechna koťata, včetně té naší, působila zdravě, byla hravá, nechala se pohladit, chovat…Po té, co jsme si ji přivezli domů tak byla zalezlá, nechali jsme ji, ať si sama vyleze z přepravky, očichá a prozkoumá byt…Od druhého dne normálně žere, chodí na záchod, hraje si…Problém je ten, že na sebe nenechá sáhnout, v momentě kdy se snažíme se k ní přiblížit tak uteče, někdy i zasyčí…Na druhou stranu, pokud se nám ji podaří, například při hře chytit, tak vrní, mazlí se, klidně i půl hodiny…Ale sama nepříjde…Zajímalo by mně, jestli je to jen přechodná fáze zvykání a kočka jsen potřebuje víc času a nebo jestli je to její povahový rys a ani do budoucna nebudeme moci počítat s tím, že budeme mít doma mazlivku? děkuji za Vaše názory… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13943
7.9.15 15:04

Měli jsme to takhle s kotětem stejně. Zůstalo jí to :lol: Prostě dámička, přijde když chce ona, jinak máme smolíka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
7.9.15 15:09

Zrovna tak jako ta naše. Taky to vždycky byla a je netýkavka, co se mazlí jenom když ona chce. Nejspíš je to povaha a už ji zůstane :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
7.9.15 15:40

Já žiju v domnění, že většina koček (tedy normálních, ragdolly neznám) se mazlí jen když chtěj ony a ne kdy se zamane dvojnožci. :think: :nevim:
A už ta vaše slyší na jméno? Naše kočka začala přicházet na zavolání nejprve kvůli žrádlu nebo pamlsku, až později se tedy nechala občas i pomazlit, když už tedy přišla, aby nešla úplně zbytečně :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
7.9.15 17:39

@Gina108 Mám 3 kočky, resp. kocoury…všechny obyč, žádné nobl dámičky :mrgreen: Dva jsou klasické kočičí povahy, ten třetí je PES… :mrgreen: Přiběhne na zavolání, slyší na jméno, aportuje myšky, jen co promluvím přiběhne a vrní, jen si lehnu tak ho mám na sobě…evidentně reinkarnace, jen si spletl tělo. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný