Chodíte někdo na výstavy se psem?

8523
5.9.15 20:59

Chodíte někdo na výstavy se psem?

Zdravím,
tak mě tak napadlo, jestli je tu někdo, kdo chodí se psem na výstavy?
Mě čeká úplně první výstava za měsíc a i když vím, že o nic nejde, tak z toho mám docela strach. :lol: Pes má čtyři měsíce, je to nevycválaný štěně, určitě tam bude tahat na vodítku, skákat po mě a tak. Ježíš, to bude trapas. :lol:
Máte nějaký vychytávky, rady a tak? Třeba co sebou? Jak se tam úplně neztrapnit? Moje kamarádka a zároveň chovatelka mýho psa a majitelka jeho ségry se mnou bohužel nemůže jet, tak na to budu sama. Určitě nebudu vědět co a jak a nedej bože, aby tam byl zahraniční rozhodčí. To budu úplně v čudu, protože anglicky neumím ani žbleptnout. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
39681
5.9.15 21:07

Poslušnost/vychovanost jsou základní věci. Mmch - není na to ještě malý?
Jinak od rozhodčího si musí nechat prohlídnout zuby apod, to má vše umět.
Víš co - přečti si třeba toto http://www.muj-pes.cz/…je--673.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
5.9.15 21:09

Pes má jít na výstavu po bonitaci, ne? A to je skoro v roce…Nebo spíše zařazení do třídy mladých je 9-18 měsíců..

Příspěvek upraven 05.09.15 v 21:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
5.9.15 21:10
@Ya-ya píše:
Nas z prvni vystavy vyhodili :oops: :mrgreen:

To mi ani neříkej. :cert: :mrgreen:

@pannda - do třídy štěňat může už ve čtyřech měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
5.9.15 21:11

Anglicky mluvit nepotrebujes, rozhodci miva nekdy asistenta, nevim jestli jdes na klubovku, nebo treba mezinarodni… stene je stene, s tim nic moc nenadelas. Ber to v klidu. Jen doporucuju vystavni voditko. A do budoucna piluj u psa vystavni postoj na zemi i na stole, i mladej pes to zvadne :) kazdej den chvilku, pamlsek a bude skvelej, neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39681
5.9.15 21:11
@PetraJ píše:
To mi ani neříkej. :cert: :mrgreen:@pannda - do třídy štěňat může už ve čtyřech měsících.

Ano, vím. Pardon. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
5.9.15 21:12

Bonitace neni u vsech plemen treba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
5.9.15 21:13

Aha, třída štěňat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
5.9.15 21:14

My teda na výstavy nemůžeme, náš pejsek nemá sestouplá varlátka, tak chodíme jen podporovat známé. Záleží, co máte za plemeno, někteří jedinci jsou dost sví i v dospělosti, jak jsme koukali, jistěže se to pak odráželo i na výsledcích, ale u těch štěňat ta roztěkanost byla celkem běžná :nevim: (chodíme se koukat na vipety), jediné čím udržují jejich pozornost je spooooousta malých kokynek ;) :) Ty psy to nebaví, tak ať z toho aspoň něco maj :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1727
5.9.15 21:14
@PetraJ píše:
Zdravím,
tak mě tak napadlo, jestli je tu někdo, kdo chodí se psem na výstavy?
Mě čeká úplně první výstava za měsíc a i když vím, že o nic nejde, tak z toho mám docela strach. :lol: Pes má čtyři měsíce, je to nevycválaný štěně, určitě tam bude tahat na vodítku, skákat po mě a tak. Ježíš, to bude trapas. :lol:
Máte nějaký vychytávky, rady a tak? Třeba co sebou? Jak se tam úplně neztrapnit? Moje kamarádka a zároveň chovatelka mýho psa a majitelka jeho ségry se mnou bohužel nemůže jet, tak na to budu sama. Určitě nebudu vědět co a jak a nedej bože, aby tam byl zahraniční rozhodčí. To budu úplně v čudu, protože anglicky neumím ani žbleptnout. :lol:

Jestli už jsi na výstavu přihlášená, tak v propozicích bude uveden rozhodčí. Pokud je cizinec, je v kruhu vždy překlad.

Určitě si do kapsy nebo do pamlskovníku vezmi dost pamlsků, abys štěně zaujala a bylo schopné s tebou v kruhu běžet případně aspoň chvilku stát v postoji. Mrkni se na youtube určitě najdeš videa z vrcholových výstav tvého plemene - abys věděla jaký má být správný postoj.

Jinak od tak malého štěně nikdo nic zářného nečeká, neboj. Myslím že i na úpravu srsti, pokud se tvého plemene vůbec týká, je ještě brzy. I když profi chovatelky a vystavovatelky to umí - uvidíš sama. Výstavní vodítko bývá obvykle v barvě psa, nenápadné, nevím co máš za plemeno. Obvykle jde koupit přímo na výstavě u stánkařů.

Přijeď tam hlavně dřív, dívej se okolo sebe a případně se poptej, pokud tam potkáš někoho sdílného a ochotného. Určitě ti poradí.

Dívej se pak až do konce, abys měla víc informací na příště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
5.9.15 21:18
@Bacaga píše:
(chodíme se koukat na vipety),

bingo :lol:

Postoj trénujem, i běhání v kruhu. Chovatelka to s ním zkoušela, jí běhal krásně, ale mě skáče. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
5.9.15 21:19

@boule76 - výstavní vodítko mám černý, pes je modrej. Srst naštěstí upravovat nemusíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1727
5.9.15 21:20
@PetraJ píše:
bingo :lol:Postoj trénujem, i běhání v kruhu. Chovatelka to s ním zkoušela, jí běhal krásně, ale mě skáče. :lol:

pěknej :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1727
5.9.15 21:26
@PetraJ píše:
bingo :lol:Postoj trénujem, i běhání v kruhu. Chovatelka to s ním zkoušela, jí běhal krásně, ale mě skáče. :lol:

No to víš, tebe už zná a ví co může, chovatelku nezná tak si nedovolí dělat bordel :)

Já mám flat coated retrievery, ale vystavování jsem přenechala po x zoufalých pokusech profi handlerům.
Starší se mnou běhal otráveně, s mladou profi handlerkou nadšeně, vyběhal s ní CACe u zahr. rozhodčího.
Mladej je strašně hravej (i když už má 2 roky) a upřímně tu handlerku vždycky lituju, ale zatím měl vždy výbornou bez pořadí, což je velký úspěch, s ohledem na to jak se tam předváděl a ostatní pejsci jeho věku tam spořádaně stáli v postoji. A taky je mnohem štíhlejší než kolegové v kruhu…

Ale já s nimi dělám spíš sport, takže mi výstavy až zas tak nechybí a nemám potřebu se tam realizovat. Obdivuju ale ty, co psy naučí opravdu stát na povel, často i bez pamlsku, a způsobně běhat.

Handlerce dávám vždycky dvě stovky, za tu snahu a utrpení :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teckaa
5.9.15 21:31

Ahoj, muzu se zeptat k cemu ty vystavy vlastne jsou dobre? je to na uchovneni nebo proc? prijde mi to dost neobjektivni…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný