Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@boule76 - když mě to přijde takový divný, aby ho vystavoval někdo jinej než já. ![]()
@PetraJ Já jsem si říkala, jestli je ten na profilovce váš =) Těm známím taky skáče (dodneška) Když trénují doma, tak to ještě jde, ale v kruhu je to mnohem horší, zkoušeli i aby jim ji vystavovala chovatelka, ale zrovna posledně jí to dělala taky, a to ještě když stáli všichni v postoji tak tu jejich musela postavit opačně aby viděla na pánečky, jinak odmítala i stát, je dost temperamentní, ale poslední nekončí
A s těma štěňátkama často běhají v předklonu s pamlskem, aby měli pejsci ten pamlsek před obličejem a soustředili se jen na něj
A tak za to utrpení v kruhu pak později alespoň jednu rovinku na dráze což?
Za mě-pokud vipet, co jde na volno u nohy ikdyž před ním proběhne zajíc není vipet!!!
, tak ho zas tak nekroťte
(paní chovatelka by mi určitě dala!
)
@Bacaga - dráhu taky určitě zkusíme, je na střapec jako divej. Akorát on je z výstavní linie, tak dostihy asi vyhrávat nebude. Ale bavit ho to bude určitě.
@PetraJ A o tom to je
, náš vyhrávat taky nebude, ale miluje to
A vipetka, co už tu s námi bohužel není, taky nevyhrávala, ale dny strávené na dráze byly pro ni ty nejkrásnější!
Jsou to holt běžci srdcaři =) Tak vám přeji hodně úspěchů na výstavách a zábavy na dráze! ![]()
@teckaa píše:
Ahoj, muzu se zeptat k cemu ty vystavy vlastne jsou dobre? je to na uchovneni nebo proc? prijde mi to dost neobjektivni…
Tak na uchovnění je bonitace. Já jsem si říkala, že když už jsem dala ty peníze za papírovýho psa, tak by byla škoda nezkusit ho vystavovat. Je po úspěšných rodičích, hlavně jeho táta vyhrává, co se dá, tak to chci zkusit taky.
@PetraJ Ano máme, měla jsem vipetku, ta bohužel velmi mladá zemřela, nyní máme vipetího ročního chlapáka a ještě italačku ![]()
@PetraJ píše:
Tak na uchovnění je bonitace. Já jsem si říkala, že když už jsem dala ty peníze za papírovýho psa, tak by byla škoda nezkusit ho vystavovat. Je po úspěšných rodičích, hlavně jeho táta vyhrává, co se dá, tak to chci zkusit taky.
aha, diky za objasneni. a kdyz vyhraje treba vystavu ve sve kategorii tak dostanes penize treba na granule? asi se plati vystavne, vid?
Jeho uší se nevšímej
Už je to lepší, ale jak ho něco zaujme, tak má prostě stojáky ![]()
Mimochodem, omlouvám se za odbočení od tématu diskuse ![]()
@teckaa píše:
aha, diky za objasneni. a kdyz vyhraje treba vystavu ve sve kategorii tak dostanes penize treba na granule? asi se plati vystavne, vid?
Já teda nevím, ale myslím, že majitelé spíš většinou jen platí
a pejsci něco dostanou, jen když je sponzor- třeba přímo granule atd… Majiteli oceňovaného pejska se finance částečně vrátí až v případě jeho vrhu, ale vydělat na tom můžou jen nějací množitelé
, správný chovatel to dělá z lásky k plemenu
Jo a výstavné se platí a někdy to není sakra málo…
@Bacaga píše:
Já teda nevím, ale myslím, že majitelé spíš většinou jen platía pejsci něco dostanou, jen když je sponzor- třeba přímo granule atd… Majiteli oceňovaného pejska se finance částečně vrátí až v případě jeho vrhu, ale vydělat na tom můžou jen nějací množitelé
, správný chovatel to dělá z lásky k plemenu
Jo a výstavné se platí a někdy to není sakra málo…
zvlastni, na cem vsem se da vydelat… ![]()
@teckaa To je pravda, ale tito lidé mají ty psy jako svoje děti, často ani své lidské děti nemají, takže svůj čas, energii i nemalé peníze rádi investují do nich =) Ani nevím, jestli se na tom někdo vyloženě napakuje
, když zaplatí rozhodčí, kteří jsou často i ze zahraničí, pronájem prostor atd
U dostihů vím, že jsou někdy rádi, že pokryjí náklady na pronájem a údržnu dráhy, to taky něco stojí…
Ahoj, muzu se zeptat k cemu ty vystavy vlastne jsou dobre? je to na uchovneni nebo proc? prijde mi to dost neobjektivni…